SZTE Info

Újságíró gyakornokokat vár az SZTE Média Centrum

Ismét meghirdeti újságíró gyakornoki programját az SZTE Média Centrum. Az újságírás, televíziózás, rádiózás, szerkesztői munka iránt érdeklődő fiatalok jelentkezését 2014. szeptember 15-ig várják.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

„Szereted az írást? Az írás is szeret téged? Akkor a Média Centrumban a helyed!” – kezdődik a Szegedi Tudományegyetem Média Centrumának gyakornoki programot meghirdető felhívása. Az SZTE újságírás iránt érdeklődő hallgatói számára évről évre gyakorlati terepet kínál az SZTE Média Centrum (MC). Az új tanévben 2014. szeptember 15-ig várják az újságíró tanoncok jelentkezését a szovivo@rekt.szte.hu e-mail címre.

 

Az SZTE MC programjának és munkájának egyik legfontosabb célja: a Szegedi Tudományegyetem, az itteni oktató és kutatómunka, tudományos és innovációs eredmények, továbbá a hallgatói teljesítmények és a diákélet bemutatása a média eszközeivel, minél szélesebb körben. Ugyanakkor az SZTE intézményén belüli kommunikációban is jelentős feladatokat vállal a Média Centrum.

Az SZTE Média Centrum 3 nagy egysége:

- az SZTE Hírportál, amely folyamatosan és naponta többször is frissülő hírfolyamot szolgáltat az egyetem életéről a www.u-szeged.hu honlapon belül: http://www.u-szeged.hu/hirportal;

- a tanévenként 10 alkalommal nyomtatásban jelentkező Szegedi Egyetem Magazin, amelynek megjelent számai elérhetőek az SZTE honlapjáról is: http://www.u-szeged.hu/sztemagazin;

- a kommunikáció szakosokat is képző két kar (SZTE BTK és SZTE JGYPK) TV-stúdiójában változatos műsorokat gyártó SZTEtelevízió, amelynek filmjei megtekinthetőek itt: http://www.u-szeged.hu/sztetelevizio; illetve az https://www.youtube.com/user/UnivSzeged.

Ezen kívül rádiós műsorok készítésében is közreműködik az SZTE Média Centrum.

 

Az SZTE Média Centrum munkatársai készítik az egyetemi élet különböző szeleteit bemutató Hírleveleket – magyar és angol nyelven: például az itt elérhető hírcsokrot is: http://www.u-szeged.hu/download.php?docID=29392; illetve: http://www.u-szeged.hu/english/news/latest-news.

Az SZTE Média Centrum gondozza az egyre több követőt vonzó https://www.facebook.com/SZTE.Hirek közösségi oldalt.

Számos szerkesztőséggel, újságíróval állnak kapcsolatban miközben médiaeseményeket, médiakampányokat is szerveznek, moderálnak az SZTE MC munkatársak. A kapcsolatháló egyik része itt is megtekinthető: http://www.u-szeged.hu/kozossegek/kozossegek

A sajtófigyelő szolgáltatás részeként az SZTE MC állítja össze az egyetemről szóló médiabeli megjelenések csokrait: http://www.u-szeged.hu/mediafigyelo.

Az SZTE minden nagyobb egységével kapcsolatban áll, médiaszolgáltatásaival segíti a munkát az SZTE MC. Így például az SZTE pályázati kommunikációjának is részese; gyakorlati helyként bekapcsolódik a médiatudománnyal foglalkozó hallgatók képzésébe.

 

Az itteni sokrétű szerkesztőségi munkába bekapcsolódó fiatal megismerheti a média világát; interjúkat készíthet közismert emberekkel, tehetséges fiatalokkal, tudósokkal; részt vehet az egyetem kulturális életében; eljuthat koncertekre, fesztiválokra, kiállítás-megnyitókra, színházi bemutatókra, vagyis olyan helyekre, ahova magánemberként talán sosem sikerülne.

A legtehetségesebb gyakornokok az egyetemi Média Centrum ösztöndíjasaként vehetnek részt a Pro Talentis programban. Az önkéntesként végzett munkát referencialevéllel köszönik meg, amely segíthet majd az elhelyezkedésben. A legjobb gyakornokok diákmunkát végezhetnek tapasztalt újságírók segítségével és mentorálásával.

 

Az SZTE Média Centrum gyakornoki programjára jelentkezők motivációs levelét és fényképes önéletrajzát 2014. szeptember 15-ig várják a szovivo@rekt.szte.hu e-mail címre. A gyakornoki felhívás szövege itt olvasható:

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2018. március 08.
Kiemelt_GTB

Nők a Tudományban Kiválósági Díjas lett Gazdag-Tóth Boglárka. Az SZTE TTIK Informatikai Intézet Számítógépes Optimalizálás Tanszékén dolgozó, szakmabeli férjével együtt három gyermeket nevelő édesanyával arról is beszélgettünk, melyik a kedvenc algoritmusa.

SZTEtelevízió

2017. szeptember 13.

kiemelt_tanevnyito2017

Olyan jelentős fejlesztések előtt áll az SZTE, amelyekkel nemzetközi rangú kutatóegyetemmé válik – jelentette ki a rektor, igazolta példákkal a kormányt képviselő igazságügyi miniszter. A Szegedi Tudományegyetem 2017-2018-as tanévet nyitó ünnepségéről készült rövid videó itt megtekinthető.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • március 14. 10:00 - 22. 19:30
  A Tiszatáj Online Plüss Műhely rovata gyűjtést szervez Kárpátaljára, hogy olyan gyerekek is olvashassanak, akik nem könnyen jutnak magyar nyelvű könyvekhez! A szervezők kérik: "Hozz magaddal legalább egy – használt, de jó állapotú – gyerekkönyvet vagy alsós tankönyvet. Az adományokat március 14-től március 22-ig várjuk a kijelölt gyűjtőpontokon." A könyvek már másnap el is indulnak a Szegedi Görögkatolikus Egyházközség és a beregszászi II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola segítségével kárpátaljai magyar gyerekhez. Szervezők: FISZ - Fiatal Írók Szövetsége, Tiszatájonline.hu. Támogatók: Nemzeti Kulturális Alap.
 • március 22.
  11:00 - 13:00
 • március 22.
  15:00 - 17:00
  A Szegedi Orvosbiológiai Kutatások Jövőjéért Alapítvány és a Szegedi Tudományegyetem közös programján megjelenteket köszönti: a Nobel-díjas Bert Sakmann, valamint Varró András professzor (SZTE). Hegyi Péter professzor bemutatja a SZEGEDI TUDÓS AKADÉMIÁT (SZTA), valamint annak középiskolai programja. Buzsáki György (Brain Prize 2011, a New York Egyetem Idegtudományi Intézetének professzora) előadásának címe: A KOGNITÍV TEVÉKENYSÉG MOTORIKUS EREDETE. Előtte Buzsáki Györgyöt bemutatja a vele együtt dolgozó Berényi Antal (SZTE).
 • március 22.
  17:00 - 18:30
  Az SZTE A Bölcsészettudományi Kar Choreomundus csapata bepillantott Szeged táncéletébe. Az élményeikről kiállítást készítettek.
 • március 22.
  17:00 - 18:30
  Az American Corner Szeged első programjaként a pennsylvaniai Arcadia Egyetem afroamerikai irodalommal és kultúrával foglalkozó oktatója, Dr. Kalenda Eaton tart előadást a Nők Történelmi Hónapja alkalmából. Az előadás angol nyelvű, a részvétel ingyenes. Az előadó az SZTE-BTK Amerikanisztika Tanszékének meghívására érkezik Szegedre.