Bezár

SZTEhírek

Belga-magyar biotechnológiai üzleti fórum az SZTE társszervezésében

Belga-magyar biotechnológiai üzleti fórum az SZTE társszervezésében

2014. december 05.
2 perc

A Brüsszeli Magyar Nagykövetség Külgazdasági Irodája a Szegedi Tudományegyetem társszervezésében nagyszabású magyar-belga biotechnológiai üzleti fórumot és K+F workshopot rendez Brüsszelben, hazánk nagykövetségén, 2014. december 11-én.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az eseményen az SZTE egyedüli magyar egyetemként képviseli kutatóinkat és hazánkat (a szervezést a Kutatás-Fejlesztési és Innovációs Igazgatóság koordinálta). A kétoldalú együttműködések és a közvetlenül Brüsszelbe pályázható, a Horizon 2020 keretprogramhoz kapcsolódó felhívások miatt is kiemelt jelentőséggel bír ez a partnerségi és bilaterális rendezvény. Az egész napos program küldetése a szervezők szándékai szerint Magyarország arculatának erősítése Belgiumban a K+F területén sikeres és kiemelkedő potenciállal rendelkező közép-európai országként, különös tekintettel a biotechnológiai szektorra, valamint a belga vagy belgiumi székhelyű biotechnológiai cégek magyarországi befektetésének ösztönzése. A magyar cégek magas hozzáadott értéket teremtő tevékenységének bemutatása mellett a magyarországi egyetemeken, klaszterekben és kutatóközpontokban folytatott kiemelkedő kutatásokat, eredményeket igyekeznek népszerűsíteni. A délelőtti üzleti fórum keretében magyar biotechnológiai vállalkozások és klaszterek kapnak lehetőséget a tájékozódásra, valamint sikeres K+F együttműködések kialakítására elsősorban belga gyógyszeripari cégekkel, bekapcsolódási pontokat keresve beszállítóként a belgiumi biotechnológiai ipar gyártófolyamataiba. Az üzleti fórumot követő kétoldalú üzletember-találkozók kiváló keretet biztosítanak konkrét céges partnerségek megalapozására. Az együttműködés kialakítását segíti az EU-forrásokról és kétoldalú pályázati lehetőségekről szóló tájékoztató.


– A fórum fő célja a Szegedi Tudományegyetem belga kapcsolatainak erősítése. Ebből a szempontból fontos, hogy a Magyarország és Belgium közötti államközi képviselettel, valamint gazdaságfejlesztési és tudományos, innovációs tartalommal és jelentős sajtóval kísért eseményen a szegedi universitas egyedüli magyar egyetemként vesz részt. A Magyarország és a Belga Királyság közötti együttműködés részeként üzleti találkozókat rendeznek a biotechnológia és az élettudományok területén. Az egyetem K+F potenciáljának bemutatásával lehetőség nyílhat új tudományos kapcsolatok kialakítására belga biotechnológiai cégekkel, valamint erősíthetjük az egyetemek közti tudományos együttműködéseket. Minden új egyetemi vagy ipari kapcsolat, tudományos együttműködés növeli az SZTE elismertségét, továbbá új pályázati forrásokhoz is hozzásegíthet – nyilatkozta az SZTE Média Centrumnak Kemény Lajos tudományos és innovációs rektorhelyettes.


A Brüsszeli Magyar Nagykövetség Külgazdasági Irodáján kívül a rangos esemény társszervezői a Szegedi Tudományegyetem mellett: Külgazdasági és Külügyminisztérium Külgazdasági Államtitkársága Európai Főosztály, Nemzeti Innovációs Hivatal, brüsszeli TéT attasék, HIPA, Magyar Nemzeti Kereskedőház, Magyar Biotechnológiai Szövetség, WBI (Vallónia és Brüsszel régió nemzetközi képviseletét ellátó hálózat), AWEX (vallon befektetési ügynökség), Fitagency (flamand befektetési és kereskedelem-fejlesztési ügynökség), Belgian Federation of Chambers of Commerce and Industry (belga kamarai szövetség), Biowin (Vallon biotech klaszter), VIB (Flamand biotech szövetség).


A részletes programot ide kattintva olvashatja el.


SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek