SZTE Info

Hallgatói díjkiosztó gála

Tehetségeket, hallgatói előadói versenyek nyerteseit díjaznak 2014. december 3-án a Szegedi Tudományegyetemen. Az így elismert hallgatókat a Szegedi Egyetemi Énekkar gálaműsora köszönti.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szegedi Tudományegyetem Tehetségpont részeként működő Sófi József a Szegedi Tehetségekért Alapítvány különdíjait – illetve néhány egyéb, az SZTE hallgatóinak hirdetett előadói verseny helyezettjeinek járó elismerést – a Szegedi Tudományegyetem hallgatói díjkiosztó ünnepségén adják át. A 2014. december 3-án (szerdán) 18 órakor az SZTE Rektori Hivatal épülete (Szeged, Dugonics tér 13.) dísztermében kezdődő díjátadó gála idei díszvendége Vajda Júlia, a Szegedi Nemzeti Színház Liszt-díjas operaénekese, aki Szabó Gábor akadémikussal, az egyetem rektorával nyújtja át az elismeréseket.


Az SZTE Kulturális Iroda fölhívására előadóművészettel próbálkozó egyetemi hallgatók vetélkedésének sora zenei versennyel kezdődött 2014. november 26-án. Három kategóriában mérették meg magukat az indulók. Az SZTE hallgatóinak egyetemi vers- és prózamondó versenyét december 1-jén tartották. A legtehetségesebb előadóművész hallgatók is 2014. december 3-án 18 órakor vehetik az elismeréseket.


A Szegedi Tudományegyetem hallgatói díjkiosztó gáláján a Szegedi Egyetemi Énekkar ad műsort. A programra minden érdeklődőt várnak. A rendezvény meghívója itt elérhető.


SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2018. március 08.
Kiemelt_GTB

Nők a Tudományban Kiválósági Díjas lett Gazdag-Tóth Boglárka. Az SZTE TTIK Informatikai Intézet Számítógépes Optimalizálás Tanszékén dolgozó, szakmabeli férjével együtt három gyermeket nevelő édesanyával arról is beszélgettünk, melyik a kedvenc algoritmusa.

SZTEtelevízió

2017. szeptember 13.

kiemelt_tanevnyito2017

Olyan jelentős fejlesztések előtt áll az SZTE, amelyekkel nemzetközi rangú kutatóegyetemmé válik – jelentette ki a rektor, igazolta példákkal a kormányt képviselő igazságügyi miniszter. A Szegedi Tudományegyetem 2017-2018-as tanévet nyitó ünnepségéről készült rövid videó itt megtekinthető.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • március 14. 10:00 - 22. 19:30
  A Tiszatáj Online Plüss Műhely rovata gyűjtést szervez Kárpátaljára, hogy olyan gyerekek is olvashassanak, akik nem könnyen jutnak magyar nyelvű könyvekhez! A szervezők kérik: "Hozz magaddal legalább egy – használt, de jó állapotú – gyerekkönyvet vagy alsós tankönyvet. Az adományokat március 14-től március 22-ig várjuk a kijelölt gyűjtőpontokon." A könyvek már másnap el is indulnak a Szegedi Görögkatolikus Egyházközség és a beregszászi II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola segítségével kárpátaljai magyar gyerekhez. Szervezők: FISZ - Fiatal Írók Szövetsége, Tiszatájonline.hu. Támogatók: Nemzeti Kulturális Alap.
 • március 22.
  11:00 - 13:00
 • március 22.
  15:00 - 17:00
  A Szegedi Orvosbiológiai Kutatások Jövőjéért Alapítvány és a Szegedi Tudományegyetem közös programján megjelenteket köszönti: a Nobel-díjas Bert Sakmann, valamint Varró András professzor (SZTE). Hegyi Péter professzor bemutatja a SZEGEDI TUDÓS AKADÉMIÁT (SZTA), valamint annak középiskolai programja. Buzsáki György (Brain Prize 2011, a New York Egyetem Idegtudományi Intézetének professzora) előadásának címe: A KOGNITÍV TEVÉKENYSÉG MOTORIKUS EREDETE. Előtte Buzsáki Györgyöt bemutatja a vele együtt dolgozó Berényi Antal (SZTE).
 • március 22.
  17:00 - 18:30
  Az SZTE A Bölcsészettudományi Kar Choreomundus csapata bepillantott Szeged táncéletébe. Az élményeikről kiállítást készítettek.
 • március 22.
  17:00 - 18:30
  Az American Corner Szeged első programjaként a pennsylvaniai Arcadia Egyetem afroamerikai irodalommal és kultúrával foglalkozó oktatója, Dr. Kalenda Eaton tart előadást a Nők Történelmi Hónapja alkalmából. Az előadás angol nyelvű, a részvétel ingyenes. Az előadó az SZTE-BTK Amerikanisztika Tanszékének meghívására érkezik Szegedre.