Bezár

Hírarchívum

Tudomány és művészet: Kelemen László konferencia a REÖK-ben

Tudomány és művészet: Kelemen László konferencia a REÖK-ben

2014. december 10.
1 perc

Az első magyar színházigazgató halálának 200. évfordulója alkalmából rendez kétnapos, tudományos konferenciát a Szegedi Szabadtéri Játékok. A 2014. december 12-13. közötti programon szó lesz többek közt az első hivatásos társulatról, a színházigazgatásról.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Szakmai és civil érdeklődőket vár a Szegedi Szabadtéri Játékok a REÖK-be, ahol 2014. december 12-én és 13-án, két szekcióban rendezik meg a Kelemen László Szegeden című tudományos konferenciát. „Az ingyenes program tisztelgés az első magyar színigazgató munkássága előtt, halálának 200. évfordulója alkalmából” – fogalmaznak a szervezők.

A Szegedi Tudományegyetem több oktatója is aktív részese lesz a Kelemen konferenciának. A megnyitót 2014. december 12-én (pénteken) 15 órakor Balázs Mihály, az SZTE-BTK Régi Magyar Irodalmi Tanszékének tanára tartja. Ezt követően az első magyar színigazgatóról és a kor mérföldkőnek számító színházi történéseiről szólnak az előadók.

A szegedi színigazgatás irányzatait egykori és mai direktorok elemzik 2014. december 13-án délelőtt. Demcsák Katalin, az SZTE-JGYPK oktatója és a Thealter Fesztivál egyik alapítója a rendszerváltáskori alternatív színházakról tart előadást. A konferenciát Kerekasztal-beszélgetés zárja 15.30 órakor, melynek résztvevői: Balog József, író, színész, rendező, a Thealter Fesztivál művészeti vezetője, az SZTE oktatója, továbbá Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház főigazgatója, Kiss Csaba, a Miskolci Nemzeti Színház igazgatója és Szikora János, a Székesfehérvári Vörösmarty Színház igazgatója.

A részletes program és az előadások rövid összefoglalói a szegediszabadteri.hu honlapon elérhetők.

 

A program meghívója itt olvasható.

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek