Bezár

Hírarchívum

Újszülötteket segítő berendezést kapott a gyermekklinika

Újszülötteket segítő berendezést kapott a gyermekklinika

2014. december 11.
1 perc

2014. december 9-én adta át a Korábban Érkeztem Alapítvány az ötmillió forintot érő újszülött életmentő műszert a szegedi gyermekklinikának.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

2014. december 9-én ünnepélyes keretek közt adták a koraszülöttek életét segítő hűtőberendezést az SZTE Gyermekgyógyászati Klinika és Gyermek Egészségügy Központban. Az ötmillió forintot érő műszerre az összeg megszerzését a Korábban Érkeztem Dél-alföldi Regionális Koraszülött Intenzív Osztályért Alapítvány tűzte ki célul. A hathatós társadalmi összefogásban többek között a Ricter Gedeon Nyrt., a Szegedi Első Lions Club, a gyermekklinika is részt vett. Az eseményen Csoma Zsanett, a Korábban Érkeztem Alapítvány kuratóriumi elnöke is köszönetet mondott mindenkinek, aki segítette a műszer beszerzését, külön kiemelve a szeptemberben tartott nagy sikerű jótékonysági koncertet, melynek a Szegedi Nemzeti Színház adott otthont.

A berendezés rendkívüliségét hangsúlyozza, hogy Magyarországon ezenkívül csak egy található. Az eszköz oxigénhiányos újszülöttek ellátását segíti, mivel a károsodott idegsejtek túlélését és gyógyulását az anyagcsere folyamatok lassításával és a test hűtésével lehet biztosítani. – A műszer nemcsak a károsodást szenvedett csöppségek ellátására szolgál, de arra is lehetőséget teremt számukra, hogy a későbbiekben minőségi életük lehessen – jelentette ki az átadón Drancia Péter, a Perinatális Intenzív Centrum osztályvezetője.


SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek