SZTE Info

U.S. Adventure: előadás az Amerikába szóló nyári munkákról

Vízi mentős, recepciós és takarítói nyári munkákat kínáló lehetőségekről tartottak előadást 2014. február 7-én az U.S. Adventure iroda fiataljai.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

2014 nyarára szóló munkákról tartottak előadást február 7-én az SZTE Feketesas utcai épületében. A 2010 óta működő U.S. Adventure képviselői egy kulturális csereprogramot kínáltak a jelenlévőknek, melynek keretein belül nemcsak munkatapasztalatot szerezhetnek az Egyesült Államokban, de megismerhetik az országot, és a nyelvtudást is fejleszthetik. A program során színes diasorral mutatták be az álláskínálatot és a várható munkakörnyezetet. A legnépszerűbb munka a vízi mentő (life guard) volt, ahol a közhiedelemmel ellentétben nem a tengerparton, hanem a szállodai medencénél van szükség fiatal diákokra, hogy felügyeljék a vendégeket. A betanítással járó munkát az előadók tapasztalataik alapján könnyűnek, de felelősségteljesnek írták le, amely ráadásul jól is fizet (7-9 dollár óránként, 44-55 órás munkahétnél). Emellett kínáltak munkát a Mount Olympus Resortsban, ahol a fent említett feladatkörön kívül kabalaként, szállodai személyzetként és recepciósként is el lehet helyezkedni.

Az előadás során az önkéntesek lépésről lépésre elmagyarázták a kijutáshoz szükséges tennivalókat a regisztrációtól kezdve a jelentkezés leadásán át a J1-es vízum igényléséig. Konkrét nyelvvizsga nem szükséges a részvételhez, ám a több teszten keresztül is lemérik, mennyire jól beszél angolul a jelentkező. Az önkéntesek a garantált, jól bevált munkalehetőségeket túl még egy csábító lehetőséggel kecsegtették a jelenlévőket, mégpedig azzal, hogy ingyen és bérmentve segítenek nekik visszaigényelni jövedelemadójuk 9-13 százalékát.

További információk: http://usadventure.hu/

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2017. október 03.

Kiemelt_Antalicz_B

Első díjat nyert az Országos Tudományos Diákköri Konferencián, és egyedül épített a lézerfényt mérni képes szenzort. Felsőfokon beszél németül, angolul olvas szakcikkeket, miközben kínaiul tanul. A kollégiumában segíti az önképzőkör munkáját, s emellett egy új kutatási projekthez számítógépes szoftvert ír. Ő Antalicz Balázs, a Szegedi Tudományegyetem MSc-képzéses fizika szakos hallgatója, akitől leckét kaptunk lendületből és szakmai elhivatottságból.

SZTEtelevízió

2017. szeptember 13.

kiemelt_tanevnyito2017

Olyan jelentős fejlesztések előtt áll az SZTE, amelyekkel nemzetközi rangú kutatóegyetemmé válik – jelentette ki a rektor, igazolta példákkal a kormányt képviselő igazságügyi miniszter. A Szegedi Tudományegyetem 2017-2018-as tanévet nyitó ünnepségéről készült rövid videó itt megtekinthető.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • október 5. 09:00 - 22. 19:00
  A kiállítás szervezője: SZAB Művészeti Szakbizottság.
 • október 6. 08:00 - december 20. 08:00
  A szegedi szecessziós épületeket szokatlan szemszögbôl mutatja meg a tárlat. Az épületekre jellemzô szecessziós részleteket láthatjuk viszont fotókon. Olyan perspektívából, madártávlatból, ahogy az utca embere nem láthatja ôket. A kiállítás megtekinthetô december 20-ig.
 • október 7. 14:00 - november 10. 08:00
  A Magyar Alkotómûvészek Országos Egyesületével karöltve, szalonjelleggel a MAOE teljes képzômûvészeti tagságát megszólaltató tárlatot mutat be a REÖK. Ennek a kiállításnak a korábbi években különbözô, nagyhírû intézmények, mint például a szentendrei MûvészetMalom adott helyet. Az eddigi évek tapasztalatai alapján a szegedi kiállítóházba is 6-800 mûvész alkotását várjuk. A kiállítás megtekinthetô november 10-ig. Belépôjegy 500 Ft.
 • október 9. 15:00 - november 10. 20:00
  A fényképeket a szerző Juhász Antalnak az 1960-as évek óta végzett néprajzi terepmunkáin készítette. Az idő tájt a tanyai emberek a gazdasági, társadalmi változások időszakát élték. Évtizedek múltán látjuk, hogy a felvételek többnyire egy még paraszti életformában élt nemzedék hétköznapi munkáját, ünnepeit dokumentálják.
 • október 13. 17:00 - december 31. 18:00
  Gyenes Kálmán a Délmagyarország fotósaként hosszú éveken keresztül örökítette meg nemcsak Szeged, hanem Csongrád megye mindennapjait is, emellett számtalan felvételt készített szeretett Erdélyérôl is. A tárlaton a nem régen elhunyt fotómûvész alkotásaiból mutatunk be egy olyan válogatást, melyen megjelennek a sportversenyek izgalmai, a rendszerváltás legendás pillanatai vagy éppen Tarján panelépületeinek szépségei is. A kiállítás megtekinthetô december 31-ig, naponta 10.00–18.00 óráig.