SZTE Info

U.S. Adventure: előadás az Amerikába szóló nyári munkákról

Vízi mentős, recepciós és takarítói nyári munkákat kínáló lehetőségekről tartottak előadást 2014. február 7-én az U.S. Adventure iroda fiataljai.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

2014 nyarára szóló munkákról tartottak előadást február 7-én az SZTE Feketesas utcai épületében. A 2010 óta működő U.S. Adventure képviselői egy kulturális csereprogramot kínáltak a jelenlévőknek, melynek keretein belül nemcsak munkatapasztalatot szerezhetnek az Egyesült Államokban, de megismerhetik az országot, és a nyelvtudást is fejleszthetik. A program során színes diasorral mutatták be az álláskínálatot és a várható munkakörnyezetet. A legnépszerűbb munka a vízi mentő (life guard) volt, ahol a közhiedelemmel ellentétben nem a tengerparton, hanem a szállodai medencénél van szükség fiatal diákokra, hogy felügyeljék a vendégeket. A betanítással járó munkát az előadók tapasztalataik alapján könnyűnek, de felelősségteljesnek írták le, amely ráadásul jól is fizet (7-9 dollár óránként, 44-55 órás munkahétnél). Emellett kínáltak munkát a Mount Olympus Resortsban, ahol a fent említett feladatkörön kívül kabalaként, szállodai személyzetként és recepciósként is el lehet helyezkedni.

Az előadás során az önkéntesek lépésről lépésre elmagyarázták a kijutáshoz szükséges tennivalókat a regisztrációtól kezdve a jelentkezés leadásán át a J1-es vízum igényléséig. Konkrét nyelvvizsga nem szükséges a részvételhez, ám a több teszten keresztül is lemérik, mennyire jól beszél angolul a jelentkező. Az önkéntesek a garantált, jól bevált munkalehetőségeket túl még egy csábító lehetőséggel kecsegtették a jelenlévőket, mégpedig azzal, hogy ingyen és bérmentve segítenek nekik visszaigényelni jövedelemadójuk 9-13 százalékát.

További információk: http://usadventure.hu/

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2018. március 08.
Kiemelt_GTB

Nők a Tudományban Kiválósági Díjas lett Gazdag-Tóth Boglárka. Az SZTE TTIK Informatikai Intézet Számítógépes Optimalizálás Tanszékén dolgozó, szakmabeli férjével együtt három gyermeket nevelő édesanyával arról is beszélgettünk, melyik a kedvenc algoritmusa.

SZTEtelevízió

2017. szeptember 13.

kiemelt_tanevnyito2017

Olyan jelentős fejlesztések előtt áll az SZTE, amelyekkel nemzetközi rangú kutatóegyetemmé válik – jelentette ki a rektor, igazolta példákkal a kormányt képviselő igazságügyi miniszter. A Szegedi Tudományegyetem 2017-2018-as tanévet nyitó ünnepségéről készült rövid videó itt megtekinthető.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • március 14. 10:00 - 22. 19:30
  A Tiszatáj Online Plüss Műhely rovata gyűjtést szervez Kárpátaljára, hogy olyan gyerekek is olvashassanak, akik nem könnyen jutnak magyar nyelvű könyvekhez! A szervezők kérik: "Hozz magaddal legalább egy – használt, de jó állapotú – gyerekkönyvet vagy alsós tankönyvet. Az adományokat március 14-től március 22-ig várjuk a kijelölt gyűjtőpontokon." A könyvek már másnap el is indulnak a Szegedi Görögkatolikus Egyházközség és a beregszászi II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola segítségével kárpátaljai magyar gyerekhez. Szervezők: FISZ - Fiatal Írók Szövetsége, Tiszatájonline.hu. Támogatók: Nemzeti Kulturális Alap.
 • március 20.
  11:00 - 17:00
 • március 20.
  16:00 - 17:30
  Analóg ingerület átvitel az agy működésében: farmakológiai és klinikai aspektusok címmel tart előadást Vizi E. Szilveszter (MD, PhD, DSc, MHAS, HonFBPhS, az MTA korábbi elnöke, a TIT t. elnöke, Kísérleti Orvostudományi Kutatóintézet MTA). A megismerés legfontosabb eszközéről, az emberi agyról még nagyon keveset tudunk. Ugyanakkor a civilizáció fejlődése, valamint az információs forradalom eredményeképpen ez a szervünk van legjobban terhelésnek kitéve. Ezzel van szoros összefüggésben, hogy az idegrendszeri megbetegedésekben, kóros lelki elváltozásokban (neurózis, szorongás, depresszió stb.) szenvedők száma világszerte állandóan növekszik. A XXI. század nagy kihívása egyrészt a különböző idegrendszeri és elmekórtani megbetegedések terápiájának megoldása, másrészt − de ez már nem csak orvos-biológiai szempontból, hanem filozófiai szempontból is fontos −, hogy választ tudjunk adni az agy és a tudat kapcsolatára. A program szervezője: a TIT és a Közéleti Kávéház Egyesület.
 • március 20.
  16:30 - 18:00
 • március 20.
  17:30 - 19:00
  Az SZTE Mentor(h)áló és az Agóra közös "vetítős" sorozatának vendége: Cseh Attila, az SZTE JGYPK Kulturális Irodájának vezetője, aki civilben búvároktató és búvárfilmes szakember. A többszörös filmfesztivál győztes Cseh Attila a víz alatti filmezés és fotózás rejtelmeibe vezeti be az érdeklődőket. Ingyenes regisztráció: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdnXt2yTeaBdYVzMg3UbVNtPURSRoS9le9qw4rf08UzIjc7yg/viewform