SZTE Info

A család a témája idén a Pszichológia Napjának

A Szegedi Tudományegyetem Pszichológiai Intézete ebben az évben is csatlakozik a „Pszichológia Napja” országos rendezvénysorozathoz, amelyet a Magyar Pszichológiai Társaság szervez. Az idei esemény a Kapcsolatok Hálójában – modern kor, modern család címet kapta. 2014. február 20-án délelőtt plenáris előadások, délután pedig műhelyek várják az érdeklődőket a SZAB-székházban. A részvétel ingyenes.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Pszichológia Napja Szeged, 2014. február 20. (csütörtök), program:

 

9:00-9:30 Regisztráció, jelentkezés a műhelyekre

 

9:30-10:00 Szabó Éva: A „Csók anyu”-tól a Skpye-üzenetig. Megnyitó és bevezető.

A technikai fejlődés hatásai a kapcsolatokra: nyereségek és veszteségek.

 

10:00-11:00 Demetrovics Zsolt: Kapcsolódások: közösség, család, internet. A

technikai és kulturális változások előnyei és hátrányai

 

11:00-11:20 kávészünet

 

11:20-11:40 Csomortáni Zoltán: Arcodban ismerek rá önmagam szebbik arcára. A

mentalizáció-alapú pár- és családterápia gyökerei és gyakorlata

 

11:40-12:00 Jámbori Szilvia: Digitális nemzedék és a család. Miben más egy mai serdülő a korábbi évtizedekhez képest?

 

12:00-12:20 Gróf Róza: A betegségemmel megfertőzöm a családom? Függőségekben szenvedők családi kapcsolatai

 

12:20-12:40 Hallgató Emese: "Ezek a mai fiatalok!" - Tényleg annyira mások? Hogyan befolyásolja a digitális világ az alapvető kognitív folyamatokat?

 

12:40-13:00 Kékesi Márk: Entitás egyén és társadalom között - a család. A család szerepének

átalakulása az elmúlt évtizedek társadalmi és kulturális változásainak fényében

 

13:00-14:00 Ebédszünet

 

Műhelyek:

 

14:00 és 15:30 között, négy helyszínen. Teltház esetén előnyt élveznek az előzetesen regisztrált jelentkezők.

 

Családi rendszerek egy formálódó team tükrében - bemutatkozik az M6 központ.

Moderátor: Kőváry Zoltán. A beszélgetés résztvevői: Krékits József, Rácz Zsuzsa, Sarungi Emőke, Szuck Mónika, Varga Hedvig, Zsigmond Brigitta.

 

Remény Háza – Pár-Kapcsolati és Család Műhely - hogy arcodon megmaradjon a mosoly!

A kapcsolataikban fejlődni kívánó, megakadt, szenvedéssel teli helyzetben levő embereknek, pároknak, családoknak szóló terápiás lehetőségek Szászi Balázs és Szásziné Fehérváry Anikó vezetésével.

 

Virtuális világ - valóságos élmény. Virtual Reality-műhely Mihalik Árpád vezetésével. Online játékok és közösségek, közös kommunikációból közös cselekvés, virtuális tér és személyes kapcsolatok, virtuális élmény mint szellemi erőforrás.

 

Digitális kultúra az iskolában és a családban: áldás vagy átok? Tanár-diák kapcsolatok, online

bántalmazás és a virtuális világ. Műhelybeszélgetés iskolapszichológusokkal.

Moderátor: Kőrössy Judit. Beszélgetőtársak: Bacsa Erzsébet, Berki Tibor, Bugyi Katalin, Fügedi Petra és Tódor Marina.

 

15:45-17:00 Kerekasztal-beszélgetés az előadókkal és a műhelyek vezetőivel.

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2017. augusztus 31.

kiemelt_Sik_Marton_SZEM

Sík Márton életében a sport már egyetemi évei alatt is központi szerepet töltött be. Az SZTE-s öregdiák mintegy húsz éven keresztül kajakozott, élsportolóként számos sikert, köztük egy olimpiai 5. helyezést is maga mögött tudhat. Ma a DÉMÁSZ Szegedi Vízisport Egyesület szakmai vezetőjeként támogatja a fiatalokat.

SZTEtelevízió

2017. szeptember 13.

kiemelt_tanevnyito2017

Olyan jelentős fejlesztések előtt áll az SZTE, amelyekkel nemzetközi rangú kutatóegyetemmé válik – jelentette ki a rektor, igazolta példákkal a kormányt képviselő igazságügyi miniszter. A Szegedi Tudományegyetem 2017-2018-as tanévet nyitó ünnepségéről készült rövid videó itt megtekinthető.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • október 5. 09:00 - 22. 19:00
  A kiállítás szervezője: SZAB Művészeti Szakbizottság.
 • október 6. 08:00 - december 20. 08:00
  A szegedi szecessziós épületeket szokatlan szemszögbôl mutatja meg a tárlat. Az épületekre jellemzô szecessziós részleteket láthatjuk viszont fotókon. Olyan perspektívából, madártávlatból, ahogy az utca embere nem láthatja ôket. A kiállítás megtekinthetô december 20-ig.
 • október 7. 14:00 - november 10. 08:00
  A Magyar Alkotómûvészek Országos Egyesületével karöltve, szalonjelleggel a MAOE teljes képzômûvészeti tagságát megszólaltató tárlatot mutat be a REÖK. Ennek a kiállításnak a korábbi években különbözô, nagyhírû intézmények, mint például a szentendrei MûvészetMalom adott helyet. Az eddigi évek tapasztalatai alapján a szegedi kiállítóházba is 6-800 mûvész alkotását várjuk. A kiállítás megtekinthetô november 10-ig. Belépôjegy 500 Ft.
 • október 9. 15:00 - november 10. 20:00
  A fényképeket a szerző Juhász Antalnak az 1960-as évek óta végzett néprajzi terepmunkáin készítette. Az idő tájt a tanyai emberek a gazdasági, társadalmi változások időszakát élték. Évtizedek múltán látjuk, hogy a felvételek többnyire egy még paraszti életformában élt nemzedék hétköznapi munkáját, ünnepeit dokumentálják.
 • október 9. 18:00 - 21. 20:00
  Megnyitja: Bene Zoltán író, a Szeged folyóirat fôszerkesztôje Közremûködik: Csanádi Hajnalka (ének), Nemes Levente (doromb, dob) Nagy Károly (Szeged, 1952) Vinkler-díjas festô- és grafikusmûvész, a „Szeged kultúrájáért díj” 2017. évi kitüntetettje. A szegedi Tanárképzô Fôiskolán földrajz-rajz szakos tanári diplomát szerzett, majd elvégezte a Képzômûvészeti Fôiskola továbbképzô kurzusát. Tanított általános iskolákban (Algyô, Deszk), az Eötvös Gimnáziumban és mûvészeti iskolákban (Lyra, Classic) rajz és vizuális kultúra tantárgyat, médiaismeretet. A Szegedi Szépmíves Céh szabadiskolájában rajzot, festészetet és fotózást oktat. 1990 óta vezet nyári mûvésztelepeket. Fest olajjal és akrillal, készít akvarellt, ecsetrajzot, hagyományos sokszorosító grafikával és computer grafikával is foglalkozik. Elnöke a Szegedi Szépmíves Céhnek, tagja a Magyar Rajztanárok Országos Egyesületének. Megtekinthetô október 21-ig, hétköznapokon 08.00–22.00, szombaton 09.00–20.00 óráig.