Egyetemi nyílt nap a Szegedi Ítélőtáblán

A Szegedi Ítélőtábla és a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi kara közötti partnerségi kapcsolat jegyében a Szegedi Ítélőtábla otthont adott az universitas nyílt napi rendezvényének.

A Szegedi Tudományegyetem jogi kara úgynevezett „nyílt nap” keretében a bíróságon fogadta a jogi pálya iránt érdeklődő középiskolás fiatalokat, akikhez több, a bírósági munka iránt érdeklődő egyetemista is csatlakozott.

A 2014. február 7-én megtartott találkozón először Dr. Harangozó Attila, az ítélőtábla elnöke ismertette a megjelentekkel az ítélőtábla munkáját, elemezte a bírói munka szépségeit és nehézségeit, majd a látogatok megtekinthették a bíróság épületét. A bátrabbak kipróbálhatták a bírói pulpitust is. Ezt követően a bíróság dísztermében Dr. Hámori Attila elnökhelyettes tartott előadást a bírói életpályáról.

Az SZTE ÁJTK dékánja, Dr. Hajdú József nagyon hasznosnak ítélte a találkozót, és vázolta a további együttműködéssel kapcsolatos elképzeléseit.


Itelotabla
Egyetemi nyílt nap a Szegedi Ítélőtáblán - GALÉRIA

SZTEinfo


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


Horvath_FiorellaHorváth Fiorella - MK, műszaki menedzser

Főként a közösségi élet vonzott a Szegedi Tudományegyetemre. Műszaki menedzser szakon tanulok, az fogott meg benne, hogy a dolgok műszaki és a gazdasági részébe is bele tudok látni. Ráadásul nagyon jó lehetőségek vannak az egyetemen például: egy logisztikai tárgy keretében például elutazunk Brüsszelbe, hogy feltérképezzük az ottani repülőteret. Az itt tanulók valóban egy kis csapatot alkotnak. Viszonylag kevesen járunk az MK-ra a többi karhoz képest, ezért ismert mindenki mindenkit, és mindig egymás segítségére tudunk lenni. Ráadásul a diákélet is fantasztikus, csak ajánlani tudom mindenkinek.


ondrik-imolaOndrik Imola – ÁJTK: nemzetközi tanulmányok

Szegeden az egyetemi élet hatalmas, számos területen kipróbálhatjuk magunkat: írhatunk az egyetemi újságba, beléphetünk az egyetemi színházba, kórusba, különböző sportklubokba. Megannyi program segíti a külföldi tapasztalatszerzést és jövőnk tervezését is, például az Erasmus-tájékoztató és az Állásbörze.



További hallgatói vélemények >>>