SZTE Info

Az első világháború kirobbanására emlékeznek Berlinben

A Szegedi Tudományegyetem hallgatóinak jelentkezését is várják a komplex rendezvénysorozatra, különösképpen a Collegicum Hungaricum Berlin által koordinált szakmai modulra.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Komplex rendezvénysorozattal emlékeznek Németországban az első világháború kirobbanásának századik évfordulójára. 2014 májusában HistoryCampus elnevezéssel Berlinben kerül sor arra a nagyszabású nemzetközi programra, melyre 18-25 év közötti magyar fiatalok jelentkezését is várják. A Szegedi Tudományegyetem történelem, politikatörténet iránt érdeklődő hallgatói számára a szervezők különösképpen a világháborút lezáró békekonferencia, békeszerződések kérdéskörét tárgyaló „Peace renegotiated” modult ajánlják, melyet a Collegium Hungaricum Berlinnel kooperációban tartanak meg. A részvétel ingyenes, jelentkezni 2014. február 17-éig lehet.

 

További részletek és érdekességek az alábbi felhívásban olvashatók.

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2018. július 02.

nyito

6 ezer oldalnyi dokumentum, 4 órán át tartó megbeszélés – ez a Szegedi Tudományegyetem vezérkarában az átadás – átvétel mérlege. Dr. Rovó László orvosprofesszor az SZTE 2018. július 1-jétől kinevezett rektora sajtótájékoztatón mutatta be az SZTE 4 új rektorhelyettesét.

SZTEtelevízió

2018. május 30.

kiemelt_SZG_diszpolgar

Idén a Szegedi Tudományegyetem rektora, Dr. Szabó Gábor lett Szeged díszpolgára. Az elismerést május 18-án a díszközgyűlésen adta át Botka László polgármester. A Szeged Televízió ebből az alkalomból készített vele egy életútinterjút.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *