SZTE Info

Emelt szintű érettségire felkészítő tábor az SZTE-n

A tavaszi szünetben, 2014. április 17- 21. között emelt szintű érettségire felkészítő tábort szervez az SZTE EHÖK. A táborban egyetemi professzorok, oktatók és a legkiválóbb PhD-hallgatók segítik a diákok felkészülését. A program különlegessége, hogy a vidéki egyetemek közül először Szegeden indul a kétszintű érettségi követelményeknek megfelelően emelt szintű érettségire felkészítő tanfolyam.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A tábor keretében előadásokon, szemináriumokon és konzultációs órákon vesznek részt a diákok. Az előadások és a szemináriumi órák anyagát úgy állítják össze, hogy egységes tudást adjanak át a hallgatóknak, ugyanakkor az egyes témaköröket, tételeket részletesen is áttekintik, ami nemcsak a szóbeli, hanem az írásbeli felkészülést is száz százalékban kielégíti. Az előadások nagyobb anyagrészt dolgoznak fel, tehát több tételt dolgoznak ki az órákon. A szemináriumon interaktív foglalkozás keretében lehetőség nyílik arra, hogy egy témát részletesebben áttekintsenek, feladatok segítségével életszerűbbé váljon az előadáson elhangzott anyag, illetve, hogy bármilyen nehézkesebb témakörben a résztvevők azonnal választ kapjanak kérdésükre. A szemináriumvezetők olyan, az egyetem doktori iskolái által ajánlott PhD-hallgatók, akik országos versenyeredményekkel büszkélkedhetnek. A konzultációs órák főleg a még kérdéses emelt szintű tételek kidolgozását segítik elő, kiscsoportos formában.

Választható tantárgyak: magyar nyelv és irodalom, történelem, matematika, földrajz, angol, német.

Mind az oktatók, mind a szervezők azon kívül, hogy a tanítás feladatát és módszertanát a diákok érdekében a lehető legkomolyabban veszik figyelembe, egy olyan légkör megteremtésére törekszenek – mind a tanfolyamok, mind a tábor ideje alatt –, amelynek segítségével a diákok nemcsak a tábor ideje alatt, hanem bármikor, amikor segítségre van szükségük, felkereshetik az előadókat, szervezőket. Ennek érdekében az órák mellett esténként filmvetítés és csapatépítő programok várják a résztvevőket.

Az előkészítő tábor részvételi díja 20 000 forint, mely tartalmazza az 5 napos intenzív felkészítést, a napi háromszori étkezést és az egyetemi kollégium szállásdíját.

Jelentkezni az sztefelvi@gmail.com e-mail címen lehet 2014. március 20-ig.szte-tabor

 

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2017. augusztus 31.

kiemelt_Sik_Marton_SZEM

Sík Márton életében a sport már egyetemi évei alatt is központi szerepet töltött be. Az SZTE-s öregdiák mintegy húsz éven keresztül kajakozott, élsportolóként számos sikert, köztük egy olimpiai 5. helyezést is maga mögött tudhat. Ma a DÉMÁSZ Szegedi Vízisport Egyesület szakmai vezetőjeként támogatja a fiatalokat.

SZTEtelevízió

2017. szeptember 13.

kiemelt_tanevnyito2017

Olyan jelentős fejlesztések előtt áll az SZTE, amelyekkel nemzetközi rangú kutatóegyetemmé válik – jelentette ki a rektor, igazolta példákkal a kormányt képviselő igazságügyi miniszter. A Szegedi Tudományegyetem 2017-2018-as tanévet nyitó ünnepségéről készült rövid videó itt megtekinthető.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • október 5. 09:00 - 22. 19:00
  A kiállítás szervezője: SZAB Művészeti Szakbizottság.
 • október 6. 08:00 - december 20. 08:00
  A szegedi szecessziós épületeket szokatlan szemszögbôl mutatja meg a tárlat. Az épületekre jellemzô szecessziós részleteket láthatjuk viszont fotókon. Olyan perspektívából, madártávlatból, ahogy az utca embere nem láthatja ôket. A kiállítás megtekinthetô december 20-ig.
 • október 7. 14:00 - november 10. 08:00
  A Magyar Alkotómûvészek Országos Egyesületével karöltve, szalonjelleggel a MAOE teljes képzômûvészeti tagságát megszólaltató tárlatot mutat be a REÖK. Ennek a kiállításnak a korábbi években különbözô, nagyhírû intézmények, mint például a szentendrei MûvészetMalom adott helyet. Az eddigi évek tapasztalatai alapján a szegedi kiállítóházba is 6-800 mûvész alkotását várjuk. A kiállítás megtekinthetô november 10-ig. Belépôjegy 500 Ft.
 • október 9. 15:00 - november 10. 20:00
  A fényképeket a szerző Juhász Antalnak az 1960-as évek óta végzett néprajzi terepmunkáin készítette. Az idő tájt a tanyai emberek a gazdasági, társadalmi változások időszakát élték. Évtizedek múltán látjuk, hogy a felvételek többnyire egy még paraszti életformában élt nemzedék hétköznapi munkáját, ünnepeit dokumentálják.
 • október 9. 18:00 - 21. 20:00
  Megnyitja: Bene Zoltán író, a Szeged folyóirat fôszerkesztôje Közremûködik: Csanádi Hajnalka (ének), Nemes Levente (doromb, dob) Nagy Károly (Szeged, 1952) Vinkler-díjas festô- és grafikusmûvész, a „Szeged kultúrájáért díj” 2017. évi kitüntetettje. A szegedi Tanárképzô Fôiskolán földrajz-rajz szakos tanári diplomát szerzett, majd elvégezte a Képzômûvészeti Fôiskola továbbképzô kurzusát. Tanított általános iskolákban (Algyô, Deszk), az Eötvös Gimnáziumban és mûvészeti iskolákban (Lyra, Classic) rajz és vizuális kultúra tantárgyat, médiaismeretet. A Szegedi Szépmíves Céh szabadiskolájában rajzot, festészetet és fotózást oktat. 1990 óta vezet nyári mûvésztelepeket. Fest olajjal és akrillal, készít akvarellt, ecsetrajzot, hagyományos sokszorosító grafikával és computer grafikával is foglalkozik. Elnöke a Szegedi Szépmíves Céhnek, tagja a Magyar Rajztanárok Országos Egyesületének. Megtekinthetô október 21-ig, hétköznapokon 08.00–22.00, szombaton 09.00–20.00 óráig.