SZTE Info

Emelt szintű érettségire felkészítő tábor az SZTE-n

A tavaszi szünetben, 2014. április 17- 21. között emelt szintű érettségire felkészítő tábort szervez az SZTE EHÖK. A táborban egyetemi professzorok, oktatók és a legkiválóbb PhD-hallgatók segítik a diákok felkészülését. A program különlegessége, hogy a vidéki egyetemek közül először Szegeden indul a kétszintű érettségi követelményeknek megfelelően emelt szintű érettségire felkészítő tanfolyam.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A tábor keretében előadásokon, szemináriumokon és konzultációs órákon vesznek részt a diákok. Az előadások és a szemináriumi órák anyagát úgy állítják össze, hogy egységes tudást adjanak át a hallgatóknak, ugyanakkor az egyes témaköröket, tételeket részletesen is áttekintik, ami nemcsak a szóbeli, hanem az írásbeli felkészülést is száz százalékban kielégíti. Az előadások nagyobb anyagrészt dolgoznak fel, tehát több tételt dolgoznak ki az órákon. A szemináriumon interaktív foglalkozás keretében lehetőség nyílik arra, hogy egy témát részletesebben áttekintsenek, feladatok segítségével életszerűbbé váljon az előadáson elhangzott anyag, illetve, hogy bármilyen nehézkesebb témakörben a résztvevők azonnal választ kapjanak kérdésükre. A szemináriumvezetők olyan, az egyetem doktori iskolái által ajánlott PhD-hallgatók, akik országos versenyeredményekkel büszkélkedhetnek. A konzultációs órák főleg a még kérdéses emelt szintű tételek kidolgozását segítik elő, kiscsoportos formában.

Választható tantárgyak: magyar nyelv és irodalom, történelem, matematika, földrajz, angol, német.

Mind az oktatók, mind a szervezők azon kívül, hogy a tanítás feladatát és módszertanát a diákok érdekében a lehető legkomolyabban veszik figyelembe, egy olyan légkör megteremtésére törekszenek – mind a tanfolyamok, mind a tábor ideje alatt –, amelynek segítségével a diákok nemcsak a tábor ideje alatt, hanem bármikor, amikor segítségre van szükségük, felkereshetik az előadókat, szervezőket. Ennek érdekében az órák mellett esténként filmvetítés és csapatépítő programok várják a résztvevőket.

Az előkészítő tábor részvételi díja 20 000 forint, mely tartalmazza az 5 napos intenzív felkészítést, a napi háromszori étkezést és az egyetemi kollégium szállásdíját.

Jelentkezni az sztefelvi@gmail.com e-mail címen lehet 2014. március 20-ig.szte-tabor

 

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2018. március 08.
Kiemelt_GTB

Nők a Tudományban Kiválósági Díjas lett Gazdag-Tóth Boglárka. Az SZTE TTIK Informatikai Intézet Számítógépes Optimalizálás Tanszékén dolgozó, szakmabeli férjével együtt három gyermeket nevelő édesanyával arról is beszélgettünk, melyik a kedvenc algoritmusa.

SZTEtelevízió

2017. szeptember 13.

kiemelt_tanevnyito2017

Olyan jelentős fejlesztések előtt áll az SZTE, amelyekkel nemzetközi rangú kutatóegyetemmé válik – jelentette ki a rektor, igazolta példákkal a kormányt képviselő igazságügyi miniszter. A Szegedi Tudományegyetem 2017-2018-as tanévet nyitó ünnepségéről készült rövid videó itt megtekinthető.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • március 24. 10:00 - 25. 15:00
  Az Ifjú Pszichológusok és Neveléstudományi Kutatók Országos Konferenciája, az IPSZILON Konferencia fő témája: az ifjúságszociológia és ifjúságpszichológia. A plenáris előadásokon Dr. Jancsák Csaba (SZTE JGYPK) az ifjúságkutatás legújabb hazai és nemzetközi eredményeit ismerteti; Prof. Dr. Pikó Bettina (SZTE ÁOK) arra a kérdésre válaszol, hogy Mitől boldogok a fiatalok?
 • március 26.
  14:00 - 15:00
 • március 27.
  17:00 - 18:30
  A TIT Szabadegyetem Földrajz Tagozat előadója: Dr. Karancsi Zoltán PhD, tanszékvezető egyetemi docens (SZTE JGYPK). Az északi sarkkörön túlra télen leginkább az északi fényt keresők kelnek útra. Az előadó arra a kérdésre is válaszol, hogy mit lehet még észak Norvégiában ilyenkor csinálni turistaként.
 • március 27.
  18:00 - 19:30
  Az SZTE Mentor(h)áló Pedagógiai esték című nagyszabású sorozatának vendége dr. Farkas Eszter PhD, egyetemi docens, a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán működő Orvosi Fizikai és Orvosi Informatikai Intézet L’Oreal-UNESCO díjjal kitüntetett agyikeringés-kutatója. Olyan kérdésekre keresi a választ, mint például: vajon mitől függ idegrendszerünk egészséges öregedése? Milyen körülmények ronthatják kilátásainkat? További információ: http://www.jgypk.hu/mentorhalo/ujabb-tudomanyos-ismeretterjeszto-csemege-az-oregedo-agy/
 • március 28.
  13:00 - 16:00
  A magyarországi új kutatási infrastruktúrák bemutatkozásán részt vesz a Szentágothai János Kutatóközpont; a Felsőoktatási és Ipari Együttműködési Központ; a Hungarian Center of Excellence for Molecular Medicine (HCEMM). Meghívott vendégek: az intézmények igazgatói - Prof. Helyes Zsuzsanna (SZKK), Prof. Kacskovics Imre (FIEK) és Prof. Bíró Tamás (HCEMM). A program szakmai támogatója a MTA Szegedi Területi Bizottságának Immunológiai Munkabizottsága.