SZTE Info

Indulnak a Campus Hungary hallgatói tréningek

2014. március 14-én 10 és 16 óra között személyes kompetenciafejlesztő tréninget tartanak a Szegedi Tudományegyetemen.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Campus Hungary és a Tempus Közalapítvány közös tréningeivel már találkozhattak a hallgatók a február 13-i ösztöndíjas börzén, ahol ingyenes interkulturális tréning és angol nyelvi szintfelmérő várta a résztvevőket.


A március 14-i személyes kompetenciafejlesztő tréninget azoknak a BA-, MA-, és PhD-hallgatóknak ajánlják, akik már jelentkeztek valamely ösztöndíjra, vagy a jövőben tervezik, hogy külföldi tanulmányútra mennek. Az ingyenes tréning mindazoknak lehet hasznos, akik szeretnék könnyebbé tenni a külföldi környezetbe történő beilleszkedést, és akik fejleszteni szeretnék a kint tartózkodás során nélkülözhetetlen személyes készségeiket és kompetenciáikat. A hallgatók felkészülését szakképzett oktatók segítik.


Az ingyenes tréningen való részvétel hallgatói jogviszonyhoz és előzetes regisztrációhoz kötött. További információ itt érhető el.


Jelentkezési lap:

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2018. június 17.

Kiemelt_Kheten_TL

„A könyveknek is megvan a maguk sorsa… – Habent sua fata libelli… – hangzott el Terentius Maurus közismert gondolata a szegedi egyetem jogász professzora, Trócsányi László „Párizsi Napló, avagy ami a nagyköveti jelentésekből kimaradt… 2010. július – 2014. június című kötete bemutatóján. Az SZTE „FRANKO – BIBLIO – FILIA Könyves utazások 2018” programsorozat kiemelt könyvheti rendezvénye dedikációval zárult.

SZTEtelevízió

2018. május 30.

kiemelt_SZG_diszpolgar

Idén a Szegedi Tudományegyetem rektora, Dr. Szabó Gábor lett Szeged díszpolgára. Az elismerést május 18-án a díszközgyűlésen adta át Botka László polgármester. A Szeged Televízió ebből az alkalomból készített vele egy életútinterjút.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • június 25. 08:00 - 27. 16:00
 • június 25. 08:00 - 27. 16:00
 • június 28.
  10:00 - 15:00
  A 45 brazil tagállami és önkormányzati egyetemet – mintegy 700 ezer diákot - tömörítő Brazilian Association of Rectors of State and Municipal Universities (ABRUEM) múlt novemberi közgyűlésén egyhangúan úgy határozott, hogy 2018-ban Magyarországot választja szakmai útja célországaként. A delegáció látogatásának célja, hogy megismerjék a magyar felsőoktatási rendszert, intézménylátogatások során feltérképezzék az együttműködési lehetőségeket. Részt vesznek találkozókon és egyeztetéseken, amelyek megalapozhatják a hosszútávú szakmai együttműködést a magyar felsőoktatási intézményekkel. A szervezet weboldala az alábbi linken érhető el: http://www2.abruem.org.br/international-relations/
 • *
  június 29.
  09:00 - 11:00
  Rendkívüli Fogorvosdoktor Avató Ünnepi Szenátus Ülés
 • június 29.
  09:00 - 11:00