SZTE Info

Jelentkezz a leginnovatívabb nyári programra!

A European Innovation Academyt idén július 7-15. között rendezik meg Franciaországban, Nizzában.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A European Innovation Academy (EIA) nyári programjának célja, hogy a világ minden részéről meghívják a legtehetségesebb, legmotiváltabb, innovatív ötletekkel rendelkező egyetemi hallgatókat. Az eseményre alap-, mester- és doktori képzésben részt vevő hallgatók egyaránt jelentkezhetnek. Ötleteik sikeres megvalósításához a világ 60 neves professzora, mentorok és a legnagyobb nemzetközi cégek képviselői – mint például a Microsoft, a Samsung, a Google és az Amadeus szakemberei – nyújtanak útmutatást és segítséget. A program főként az IT-alkalmazásokkal összefüggő innovációs ötletekre és azok megvalósításának elősegítésére fókuszál. Nagy hangsúlyt fektet az egészségügy, az utazás, a multimédia és a videojátékok területén alkalmazott információs és kommunikációs technológiára. A háromhetes rendezvény során a résztvevők többek között megismerkedhetnek a mobil alkalmazások, az ügyfélfejlesztés, az innovációs menedzsment és a technológiai termékpozicionálás világával, valamint kipróbálhatják a legújabb technológiákat és eszközöket. Mindemellett a felejthetetlen közösségi programok keretében ellátogathatnak Monacóba és Cannes-ba is.

 

A program részletes felhívása itt olvasható.

 

Az érdeklődő hallgatók részvételi szándékukat a Nemzetközi Mobilitási Iroda vezetőjének, Balogné Molnár Gabriellának (gabriella.balog.molnar@rekt.szte.hu) e-mailen jelezhetik.

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2018. március 08.
Kiemelt_GTB

Nők a Tudományban Kiválósági Díjas lett Gazdag-Tóth Boglárka. Az SZTE TTIK Informatikai Intézet Számítógépes Optimalizálás Tanszékén dolgozó, szakmabeli férjével együtt három gyermeket nevelő édesanyával arról is beszélgettünk, melyik a kedvenc algoritmusa.

SZTEtelevízió

2017. szeptember 13.

kiemelt_tanevnyito2017

Olyan jelentős fejlesztések előtt áll az SZTE, amelyekkel nemzetközi rangú kutatóegyetemmé válik – jelentette ki a rektor, igazolta példákkal a kormányt képviselő igazságügyi miniszter. A Szegedi Tudományegyetem 2017-2018-as tanévet nyitó ünnepségéről készült rövid videó itt megtekinthető.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • március 14. 10:00 - 22. 19:30
  A Tiszatáj Online Plüss Műhely rovata gyűjtést szervez Kárpátaljára, hogy olyan gyerekek is olvashassanak, akik nem könnyen jutnak magyar nyelvű könyvekhez! A szervezők kérik: "Hozz magaddal legalább egy – használt, de jó állapotú – gyerekkönyvet vagy alsós tankönyvet. Az adományokat március 14-től március 22-ig várjuk a kijelölt gyűjtőpontokon." A könyvek már másnap el is indulnak a Szegedi Görögkatolikus Egyházközség és a beregszászi II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola segítségével kárpátaljai magyar gyerekhez. Szervezők: FISZ - Fiatal Írók Szövetsége, Tiszatájonline.hu. Támogatók: Nemzeti Kulturális Alap.
 • március 20.
  11:00 - 17:00
 • március 20.
  16:00 - 17:30
  Analóg ingerület átvitel az agy működésében: farmakológiai és klinikai aspektusok címmel tart előadást Vizi E. Szilveszter (MD, PhD, DSc, MHAS, HonFBPhS, az MTA korábbi elnöke, a TIT t. elnöke, Kísérleti Orvostudományi Kutatóintézet MTA). A megismerés legfontosabb eszközéről, az emberi agyról még nagyon keveset tudunk. Ugyanakkor a civilizáció fejlődése, valamint az információs forradalom eredményeképpen ez a szervünk van legjobban terhelésnek kitéve. Ezzel van szoros összefüggésben, hogy az idegrendszeri megbetegedésekben, kóros lelki elváltozásokban (neurózis, szorongás, depresszió stb.) szenvedők száma világszerte állandóan növekszik. A XXI. század nagy kihívása egyrészt a különböző idegrendszeri és elmekórtani megbetegedések terápiájának megoldása, másrészt − de ez már nem csak orvos-biológiai szempontból, hanem filozófiai szempontból is fontos −, hogy választ tudjunk adni az agy és a tudat kapcsolatára. A program szervezője: a TIT és a Közéleti Kávéház Egyesület.
 • március 20.
  16:30 - 18:00
 • március 20.
  17:30 - 19:00
  Az SZTE Mentor(h)áló és az Agóra közös "vetítős" sorozatának vendége: Cseh Attila, az SZTE JGYPK Kulturális Irodájának vezetője, aki civilben búvároktató és búvárfilmes szakember. A többszörös filmfesztivál győztes Cseh Attila a víz alatti filmezés és fotózás rejtelmeibe vezeti be az érdeklődőket. Ingyenes regisztráció: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdnXt2yTeaBdYVzMg3UbVNtPURSRoS9le9qw4rf08UzIjc7yg/viewform