SZTE Info

Kosárlabda: értékes győzelem a Jászberény ellen

Változatos csatában múlta felül a Naturtex-SZTE-Szedeák férfi kosárlabdacsapata a vendég Jászberény gárdáját az alapszakasz legutóbbi játéknapján. A hazaiak győzelmüket elsősorban az utolsó negyedben mutatott koncentrált játékuknak köszönhetik.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Remekül kezdett a férfi kosárlabda NB I/A 21. fordulójának mérkőzésén a Szedeák, amely Jonathan Levy és Csorvási Milán kosarával, 4-0-s rohammal indította a mérkőzést. A vendégcsapat az exszegedi Nebojsa Dukics révén iratkozott fel első ízben az eredményjelző táblára. A házigazdák az egész első negyed folyamán előnyben voltak, komolyabban azonban nem tudtak elhúzni szívósan küzdő riválisuktól. A Jászberénynek többször is lehetősége nyílt ugyan az egalizálásra, de a kínálkozó lehetőségeiket rendre elpuskázták. Az első kis szünetre 28-24-es hazai vezetéssel vonulhattak a csapatok.

A második negyed újfent szegedi kosarakkal indult, s negyed közepére 11 pontosra hízott a két együttes közötti különbség. Az ezt követő percekben azonban váltani tudott a látogató gárda, sőt Dukics, Dramicsanin és Raivio pontjaival a nagyszünet előtt egy perccel ki is tudott egyenlíteni (41-41). Arról, hogy ne ez maradjon a félidei eredmény, Branko Jereminov gondoskodott, aki beszórta a harmadik tripláját. Ennek köszönhetően a hazai együttes háromegységnyi fórral vonulhatott pihenőre.

A harmadik negyed hatalmas triplaesővel indult: előbb az addig elég halványan teljesítő Horváth Ákos, majd Jereminov süllyesztett el egy hármast a vendégek gyűrűjében, a jászsági alakulatból pedig Mladenovics és Soós szórt be egy-egy triplát. A következő Soós hármas pedig a mérkőzés folyamán először jászsági előnyt ért (53-54). Az ihletett formában dobó Jereminov bevágta az ötödik trojkáját is, de még mielőtt hurráhangulat lett volna úrrá a hazai drukkereken, Dramicsanin újra a vendégeket juttatta előnyhöz. A meccs ezen periódusában a szegediek sokat hibáztak, aminek az lett a következménye, hogy Jászberény a negyed végére hatpontos előnybe került (58-64).

Az utolsó felvonás két és fél perces kosárcsenddel indult. Ekkor az lehetett az ember érzése, hogy a nagy tét túlságosan is rányomja a bélyegét a meccs hajrájára. A harmadik perc végéhez közeledve ki más, mint Jereminov törte meg a gólcsendet, majd Levy triplája már az egyenlítést eredményezte (64-64). Ezek után folytatódott a hárompontosok sora: Soós harmadik triplájára Horváth Ákos válaszolt mindjárt két ízben is. Ekkor 72-71 állt az eredményjelzőn. A hazai szurkolók fantasztikus buzdítása közepette Horváth megrázta magát, s pontjainak köszönhetően csapata két minutummal a végső dudaszó előtt behozhatatlan előnyre tett szert. A végére az addig semmit sem mutató Jerrell Williams is megtáltosodott, és egymás után 8 ponttal terhelte meg a jászságiak gyűrűjét, beállítva a 84-75-ös végeredményt.

 

Férfi kosárlabda NB I 21. forduló:

 

Naturtex-SZTE-Szedeák – FORTRESS Jászberény 84-75. (28-24, 16-17, 14-23, 26-11). Szeged, Újszegedi Sportcsarnok, 600 néző. Vezette: Pálla, Szabó, Surányi.

Szedeák: JEREMINOV 20/15, LEVY 8/3, HORVÁTH Á. 18/12, Williams 7/3, CSORVÁSI M. 15. Csere: CSORVÁSI L. 13, Kiss Zs. 3/3, Vida. Vezetőedző: Nikola Lazic.

Jászberény: Ahmetbasic 6, RAIVIO 11/3, Soós 9/9, DUKICS 18/3, DRAMICSANIN 13/3. Csere: Mladenovic 11/6, Horti 7, Lázár, Savic, Varga I. Vezetőedző: Srdjan Antic.

Kipontozódott: Dramicsanin 40. perc

 

Forrás: SZEGEDma.hu

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2018. március 08.
Kiemelt_GTB

Nők a Tudományban Kiválósági Díjas lett Gazdag-Tóth Boglárka. Az SZTE TTIK Informatikai Intézet Számítógépes Optimalizálás Tanszékén dolgozó, szakmabeli férjével együtt három gyermeket nevelő édesanyával arról is beszélgettünk, melyik a kedvenc algoritmusa.

SZTEtelevízió

2017. szeptember 13.

kiemelt_tanevnyito2017

Olyan jelentős fejlesztések előtt áll az SZTE, amelyekkel nemzetközi rangú kutatóegyetemmé válik – jelentette ki a rektor, igazolta példákkal a kormányt képviselő igazságügyi miniszter. A Szegedi Tudományegyetem 2017-2018-as tanévet nyitó ünnepségéről készült rövid videó itt megtekinthető.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • március 24. 10:00 - 25. 15:00
  Az Ifjú Pszichológusok és Neveléstudományi Kutatók Országos Konferenciája, az IPSZILON Konferencia fő témája: az ifjúságszociológia és ifjúságpszichológia. A plenáris előadásokon Dr. Jancsák Csaba (SZTE JGYPK) az ifjúságkutatás legújabb hazai és nemzetközi eredményeit ismerteti; Prof. Dr. Pikó Bettina (SZTE ÁOK) arra a kérdésre válaszol, hogy Mitől boldogok a fiatalok?
 • március 26.
  14:00 - 15:00
 • március 27.
  17:00 - 18:30
  A TIT Szabadegyetem Földrajz Tagozat előadója: Dr. Karancsi Zoltán PhD, tanszékvezető egyetemi docens (SZTE JGYPK). Az északi sarkkörön túlra télen leginkább az északi fényt keresők kelnek útra. Az előadó arra a kérdésre is válaszol, hogy mit lehet még észak Norvégiában ilyenkor csinálni turistaként.
 • március 27.
  18:00 - 19:30
  Az SZTE Mentor(h)áló Pedagógiai esték című nagyszabású sorozatának vendége dr. Farkas Eszter PhD, egyetemi docens, a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán működő Orvosi Fizikai és Orvosi Informatikai Intézet L’Oreal-UNESCO díjjal kitüntetett agyikeringés-kutatója. Olyan kérdésekre keresi a választ, mint például: vajon mitől függ idegrendszerünk egészséges öregedése? Milyen körülmények ronthatják kilátásainkat? További információ: http://www.jgypk.hu/mentorhalo/ujabb-tudomanyos-ismeretterjeszto-csemege-az-oregedo-agy/
 • március 28.
  13:00 - 16:00
  A magyarországi új kutatási infrastruktúrák bemutatkozásán részt vesz a Szentágothai János Kutatóközpont; a Felsőoktatási és Ipari Együttműködési Központ; a Hungarian Center of Excellence for Molecular Medicine (HCEMM). Meghívott vendégek: az intézmények igazgatói - Prof. Helyes Zsuzsanna (SZKK), Prof. Kacskovics Imre (FIEK) és Prof. Bíró Tamás (HCEMM). A program szakmai támogatója a MTA Szegedi Területi Bizottságának Immunológiai Munkabizottsága.