SZTE Info

Kosárlabda: értékes győzelem a Jászberény ellen

Változatos csatában múlta felül a Naturtex-SZTE-Szedeák férfi kosárlabdacsapata a vendég Jászberény gárdáját az alapszakasz legutóbbi játéknapján. A hazaiak győzelmüket elsősorban az utolsó negyedben mutatott koncentrált játékuknak köszönhetik.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Remekül kezdett a férfi kosárlabda NB I/A 21. fordulójának mérkőzésén a Szedeák, amely Jonathan Levy és Csorvási Milán kosarával, 4-0-s rohammal indította a mérkőzést. A vendégcsapat az exszegedi Nebojsa Dukics révén iratkozott fel első ízben az eredményjelző táblára. A házigazdák az egész első negyed folyamán előnyben voltak, komolyabban azonban nem tudtak elhúzni szívósan küzdő riválisuktól. A Jászberénynek többször is lehetősége nyílt ugyan az egalizálásra, de a kínálkozó lehetőségeiket rendre elpuskázták. Az első kis szünetre 28-24-es hazai vezetéssel vonulhattak a csapatok.

A második negyed újfent szegedi kosarakkal indult, s negyed közepére 11 pontosra hízott a két együttes közötti különbség. Az ezt követő percekben azonban váltani tudott a látogató gárda, sőt Dukics, Dramicsanin és Raivio pontjaival a nagyszünet előtt egy perccel ki is tudott egyenlíteni (41-41). Arról, hogy ne ez maradjon a félidei eredmény, Branko Jereminov gondoskodott, aki beszórta a harmadik tripláját. Ennek köszönhetően a hazai együttes háromegységnyi fórral vonulhatott pihenőre.

A harmadik negyed hatalmas triplaesővel indult: előbb az addig elég halványan teljesítő Horváth Ákos, majd Jereminov süllyesztett el egy hármast a vendégek gyűrűjében, a jászsági alakulatból pedig Mladenovics és Soós szórt be egy-egy triplát. A következő Soós hármas pedig a mérkőzés folyamán először jászsági előnyt ért (53-54). Az ihletett formában dobó Jereminov bevágta az ötödik trojkáját is, de még mielőtt hurráhangulat lett volna úrrá a hazai drukkereken, Dramicsanin újra a vendégeket juttatta előnyhöz. A meccs ezen periódusában a szegediek sokat hibáztak, aminek az lett a következménye, hogy Jászberény a negyed végére hatpontos előnybe került (58-64).

Az utolsó felvonás két és fél perces kosárcsenddel indult. Ekkor az lehetett az ember érzése, hogy a nagy tét túlságosan is rányomja a bélyegét a meccs hajrájára. A harmadik perc végéhez közeledve ki más, mint Jereminov törte meg a gólcsendet, majd Levy triplája már az egyenlítést eredményezte (64-64). Ezek után folytatódott a hárompontosok sora: Soós harmadik triplájára Horváth Ákos válaszolt mindjárt két ízben is. Ekkor 72-71 állt az eredményjelzőn. A hazai szurkolók fantasztikus buzdítása közepette Horváth megrázta magát, s pontjainak köszönhetően csapata két minutummal a végső dudaszó előtt behozhatatlan előnyre tett szert. A végére az addig semmit sem mutató Jerrell Williams is megtáltosodott, és egymás után 8 ponttal terhelte meg a jászságiak gyűrűjét, beállítva a 84-75-ös végeredményt.

 

Férfi kosárlabda NB I 21. forduló:

 

Naturtex-SZTE-Szedeák – FORTRESS Jászberény 84-75. (28-24, 16-17, 14-23, 26-11). Szeged, Újszegedi Sportcsarnok, 600 néző. Vezette: Pálla, Szabó, Surányi.

Szedeák: JEREMINOV 20/15, LEVY 8/3, HORVÁTH Á. 18/12, Williams 7/3, CSORVÁSI M. 15. Csere: CSORVÁSI L. 13, Kiss Zs. 3/3, Vida. Vezetőedző: Nikola Lazic.

Jászberény: Ahmetbasic 6, RAIVIO 11/3, Soós 9/9, DUKICS 18/3, DRAMICSANIN 13/3. Csere: Mladenovic 11/6, Horti 7, Lázár, Savic, Varga I. Vezetőedző: Srdjan Antic.

Kipontozódott: Dramicsanin 40. perc

 

Forrás: SZEGEDma.hu

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2017. október 03.

Kiemelt_Antalicz_B

Első díjat nyert az Országos Tudományos Diákköri Konferencián, és egyedül épített a lézerfényt mérni képes szenzort. Felsőfokon beszél németül, angolul olvas szakcikkeket, miközben kínaiul tanul. A kollégiumában segíti az önképzőkör munkáját, s emellett egy új kutatási projekthez számítógépes szoftvert ír. Ő Antalicz Balázs, a Szegedi Tudományegyetem MSc-képzéses fizika szakos hallgatója, akitől leckét kaptunk lendületből és szakmai elhivatottságból.

SZTEtelevízió

2017. szeptember 13.

kiemelt_tanevnyito2017

Olyan jelentős fejlesztések előtt áll az SZTE, amelyekkel nemzetközi rangú kutatóegyetemmé válik – jelentette ki a rektor, igazolta példákkal a kormányt képviselő igazságügyi miniszter. A Szegedi Tudományegyetem 2017-2018-as tanévet nyitó ünnepségéről készült rövid videó itt megtekinthető.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • október 5. 09:00 - 22. 19:00
  A kiállítás szervezője: SZAB Művészeti Szakbizottság.
 • október 6. 08:00 - december 20. 08:00
  A szegedi szecessziós épületeket szokatlan szemszögbôl mutatja meg a tárlat. Az épületekre jellemzô szecessziós részleteket láthatjuk viszont fotókon. Olyan perspektívából, madártávlatból, ahogy az utca embere nem láthatja ôket. A kiállítás megtekinthetô december 20-ig.
 • október 7. 14:00 - november 10. 08:00
  A Magyar Alkotómûvészek Országos Egyesületével karöltve, szalonjelleggel a MAOE teljes képzômûvészeti tagságát megszólaltató tárlatot mutat be a REÖK. Ennek a kiállításnak a korábbi években különbözô, nagyhírû intézmények, mint például a szentendrei MûvészetMalom adott helyet. Az eddigi évek tapasztalatai alapján a szegedi kiállítóházba is 6-800 mûvész alkotását várjuk. A kiállítás megtekinthetô november 10-ig. Belépôjegy 500 Ft.
 • október 9. 15:00 - november 10. 20:00
  A fényképeket a szerző Juhász Antalnak az 1960-as évek óta végzett néprajzi terepmunkáin készítette. Az idő tájt a tanyai emberek a gazdasági, társadalmi változások időszakát élték. Évtizedek múltán látjuk, hogy a felvételek többnyire egy még paraszti életformában élt nemzedék hétköznapi munkáját, ünnepeit dokumentálják.
 • október 9. 18:00 - 21. 20:00
  Megnyitja: Bene Zoltán író, a Szeged folyóirat fôszerkesztôje Közremûködik: Csanádi Hajnalka (ének), Nemes Levente (doromb, dob) Nagy Károly (Szeged, 1952) Vinkler-díjas festô- és grafikusmûvész, a „Szeged kultúrájáért díj” 2017. évi kitüntetettje. A szegedi Tanárképzô Fôiskolán földrajz-rajz szakos tanári diplomát szerzett, majd elvégezte a Képzômûvészeti Fôiskola továbbképzô kurzusát. Tanított általános iskolákban (Algyô, Deszk), az Eötvös Gimnáziumban és mûvészeti iskolákban (Lyra, Classic) rajz és vizuális kultúra tantárgyat, médiaismeretet. A Szegedi Szépmíves Céh szabadiskolájában rajzot, festészetet és fotózást oktat. 1990 óta vezet nyári mûvésztelepeket. Fest olajjal és akrillal, készít akvarellt, ecsetrajzot, hagyományos sokszorosító grafikával és computer grafikával is foglalkozik. Elnöke a Szegedi Szépmíves Céhnek, tagja a Magyar Rajztanárok Országos Egyesületének. Megtekinthetô október 21-ig, hétköznapokon 08.00–22.00, szombaton 09.00–20.00 óráig.