SZTE Info

Kosárlabda: megtört a jég, nyert a Szedeák

Megszerezte idei első sikerét a Naturtex-SZTE-Szedeák férfi kosárlabdacsapata az NB I legutóbbi játéknapján. Nikola Lazic tanítványai meggyőző játékkal fektették két vállra a szombathelyi alakulatot.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A mérkőzés mintegy fél óra csúszással kezdődött egy váratlan palánkszerelés miatt. Ez a közjáték a vendégeket zavarta meg jobban, akik beragadtak a rajtnál. A hazai csapat szebbnél szebb támadásokat vezetve állva hagyta riválisát, amely főként az első negyed folyamán rendkívül indiszponáltan kosárlabdázott. A Tisza-parti együttes remekül védekezett, és könyörtelenül kihasználta ellenfele hibáit. Ennek az lett az eredménye, hogy az első negyedet nagyon simán, 26-11-re nyerték meg Levyék.

Az ekkor kiharcolt tetemes fórt szépen őrizte a vendéglátó gárda a második negyed folyamán is. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a pontzuhatagot hozó második felvonásban már sokkal kiegyenlítettebb játék zajlott a parketten. Hazai oldalon a kezdő ötös tagjai mindannyian kitettek magukért, ugyanakkor a Vas megyeieknél nehéz lenne bárkit is kiemelni az első félidőben nyújtott játéka alapján. A nagyszünetre 16 pontos hazai előnnyel vonulhattak a csapatok

(55-39).

Fordulás után továbbra is szegediek domináltak, akik a palánk alatti területet korlátlanul uraló Csorvási Milán vezérletével tovább hizlalták a két csapat közötti különbséget. A harmadik játékrész végére a különbség húsz pont fölé kúszott (73-52).

Aztán az utolsó negyedben feltámadt a vendég gárda: Perl Zoltán vezetésével szép lassan megkezdték a felzárkózást a szombathelyiek. Előbb feljöttek tíz egységre, az utolsó percben pedig már csak két triplányi távolságra voltak a szegediektől. A hazaiak talán korán elhitték, hogy már megvan a mérkőzés, és túlzottan kényelmesre vették a figurát. Szerencsére ennek a kiengedésnek nem itták meg a levét a fiúk, s végül 90-82-es győzelmet arattak. Az új tréner, Nikola Lazic bemutatkozása tehát remekül sikerült a szegediek kispadján.

 

Férfi kosárlabda NB I 19. forduló:

 

Naturtex-SZTE-Szedeák – Falco KC Szombathely 90-82 (26-11, 29-28, 18-13, 17-30). Szeged, Újszegedi Sportcsarnok, 800 néző. Vezette: Vígh, Jakab, Gál.

Szedeák: Jereminov 10/3, LEVY 16, HORVÁTH Á. 17/3, WILLIAMS 20/3, CSORVÁSI M. 17. Csere: Kiss Zs. 8/6, Csorvási L. 2. Vezetőedző: Nikola Lazic.

Falco: Robinson 6, Timberlake 6, PERL 14, Zagorac 14/6, Harazin 12. Csere: Szabó M. 9, WILL 11/9, Bognár, Simon 4. Vezetőedző: Andjelko Mandic.

Kipontozódott: Williams 35. perc

 

Forrás: SZEGEDma.hu

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2018. január 19.

_MG_8971

Javított kiválósága számarányain a Szegedi Tudományegyetem: a 2016-os adatokhoz képest száznál is több, 2017-ben összesen 225 tehetséges egyetemista, doktorandusz és ifjú oktató nyerte el az Új Nemzeti Kiválósági Program ösztöndíját. A sikeres ifjú kutatók közül az Újvidékről az SZTE doktori iskolájába érkező Kartali Tündét kértük villáminterjúra.

SZTEtelevízió

2017. szeptember 13.

kiemelt_tanevnyito2017

Olyan jelentős fejlesztések előtt áll az SZTE, amelyekkel nemzetközi rangú kutatóegyetemmé válik – jelentette ki a rektor, igazolta példákkal a kormányt képviselő igazságügyi miniszter. A Szegedi Tudományegyetem 2017-2018-as tanévet nyitó ünnepségéről készült rövid videó itt megtekinthető.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • március 14. 10:00 - 22. 19:30
  A Tiszatáj Online Plüss Műhely rovata gyűjtést szervez Kárpátaljára, hogy olyan gyerekek is olvashassanak, akik nem könnyen jutnak magyar nyelvű könyvekhez! A szervezők kérik: "Hozz magaddal legalább egy – használt, de jó állapotú – gyerekkönyvet vagy alsós tankönyvet. Az adományokat március 14-től március 22-ig várjuk a kijelölt gyűjtőpontokon." A könyvek már másnap el is indulnak a Szegedi Görögkatolikus Egyházközség és a beregszászi II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola segítségével kárpátaljai magyar gyerekhez. Szervezők: FISZ - Fiatal Írók Szövetsége, Tiszatájonline.hu. Támogatók: Nemzeti Kulturális Alap.
 • március 20.
  11:00 - 17:00
 • március 20.
  16:30 - 18:00
 • március 20.
  17:30 - 19:00
  Az SZTE Mentor(h)áló és az Agóra közös "vetítős" sorozatának vendége: Cseh Attila, az SZTE JGYPK Kulturális Irodájának vezetője, aki civilben búvároktató és búvárfilmes szakember. A többszörös filmfesztivál győztes Cseh Attila a víz alatti filmezés és fotózás rejtelmeibe vezeti be az érdeklődőket. Ingyenes regisztráció: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdnXt2yTeaBdYVzMg3UbVNtPURSRoS9le9qw4rf08UzIjc7yg/viewform
 • március 20.
  18:00 - 20:00
  Az előadó: Prof. Dr. Tristan Thielmann; University of Siegen, Science & Technology Studies. Az előadó előadásáról: "... From a genealogical perspective and by referring to W.J.T. Mitchell, operative images are inevitably redirected to the history and anthropology of the image. Although, for instance, augmented reality navigation using smart phones or smart glasses appear at first glance to be something completely new, they are in fact based on a very old cultural technique. Virtual travel through pre-recorded spaces can look back at least to the year 1905, when the first attempt at capturing residential streets of select routes in photographs took place. The idea was to make them available as ‘photo-auto guides’, with superimposed textual and pictographic route instructions. Moreover, these guides were designed as ‘social media’, with empty lines under each photograph allowing the preservation of photo-related memories. The navigation instructions were layered within a series of photographs, as if arrows had been drawn in the dust of the streets..."