SZTE Info

Kosárlabda: megtört a jég, nyert a Szedeák

Megszerezte idei első sikerét a Naturtex-SZTE-Szedeák férfi kosárlabdacsapata az NB I legutóbbi játéknapján. Nikola Lazic tanítványai meggyőző játékkal fektették két vállra a szombathelyi alakulatot.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A mérkőzés mintegy fél óra csúszással kezdődött egy váratlan palánkszerelés miatt. Ez a közjáték a vendégeket zavarta meg jobban, akik beragadtak a rajtnál. A hazai csapat szebbnél szebb támadásokat vezetve állva hagyta riválisát, amely főként az első negyed folyamán rendkívül indiszponáltan kosárlabdázott. A Tisza-parti együttes remekül védekezett, és könyörtelenül kihasználta ellenfele hibáit. Ennek az lett az eredménye, hogy az első negyedet nagyon simán, 26-11-re nyerték meg Levyék.

Az ekkor kiharcolt tetemes fórt szépen őrizte a vendéglátó gárda a második negyed folyamán is. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a pontzuhatagot hozó második felvonásban már sokkal kiegyenlítettebb játék zajlott a parketten. Hazai oldalon a kezdő ötös tagjai mindannyian kitettek magukért, ugyanakkor a Vas megyeieknél nehéz lenne bárkit is kiemelni az első félidőben nyújtott játéka alapján. A nagyszünetre 16 pontos hazai előnnyel vonulhattak a csapatok

(55-39).

Fordulás után továbbra is szegediek domináltak, akik a palánk alatti területet korlátlanul uraló Csorvási Milán vezérletével tovább hizlalták a két csapat közötti különbséget. A harmadik játékrész végére a különbség húsz pont fölé kúszott (73-52).

Aztán az utolsó negyedben feltámadt a vendég gárda: Perl Zoltán vezetésével szép lassan megkezdték a felzárkózást a szombathelyiek. Előbb feljöttek tíz egységre, az utolsó percben pedig már csak két triplányi távolságra voltak a szegediektől. A hazaiak talán korán elhitték, hogy már megvan a mérkőzés, és túlzottan kényelmesre vették a figurát. Szerencsére ennek a kiengedésnek nem itták meg a levét a fiúk, s végül 90-82-es győzelmet arattak. Az új tréner, Nikola Lazic bemutatkozása tehát remekül sikerült a szegediek kispadján.

 

Férfi kosárlabda NB I 19. forduló:

 

Naturtex-SZTE-Szedeák – Falco KC Szombathely 90-82 (26-11, 29-28, 18-13, 17-30). Szeged, Újszegedi Sportcsarnok, 800 néző. Vezette: Vígh, Jakab, Gál.

Szedeák: Jereminov 10/3, LEVY 16, HORVÁTH Á. 17/3, WILLIAMS 20/3, CSORVÁSI M. 17. Csere: Kiss Zs. 8/6, Csorvási L. 2. Vezetőedző: Nikola Lazic.

Falco: Robinson 6, Timberlake 6, PERL 14, Zagorac 14/6, Harazin 12. Csere: Szabó M. 9, WILL 11/9, Bognár, Simon 4. Vezetőedző: Andjelko Mandic.

Kipontozódott: Williams 35. perc

 

Forrás: SZEGEDma.hu

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2017. október 03.

Kiemelt_Antalicz_B

Első díjat nyert az Országos Tudományos Diákköri Konferencián, és egyedül épített a lézerfényt mérni képes szenzort. Felsőfokon beszél németül, angolul olvas szakcikkeket, miközben kínaiul tanul. A kollégiumában segíti az önképzőkör munkáját, s emellett egy új kutatási projekthez számítógépes szoftvert ír. Ő Antalicz Balázs, a Szegedi Tudományegyetem MSc-képzéses fizika szakos hallgatója, akitől leckét kaptunk lendületből és szakmai elhivatottságból.

SZTEtelevízió

2017. szeptember 13.

kiemelt_tanevnyito2017

Olyan jelentős fejlesztések előtt áll az SZTE, amelyekkel nemzetközi rangú kutatóegyetemmé válik – jelentette ki a rektor, igazolta példákkal a kormányt képviselő igazságügyi miniszter. A Szegedi Tudományegyetem 2017-2018-as tanévet nyitó ünnepségéről készült rövid videó itt megtekinthető.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • október 5. 09:00 - 22. 19:00
  A kiállítás szervezője: SZAB Művészeti Szakbizottság.
 • október 6. 08:00 - december 20. 08:00
  A szegedi szecessziós épületeket szokatlan szemszögbôl mutatja meg a tárlat. Az épületekre jellemzô szecessziós részleteket láthatjuk viszont fotókon. Olyan perspektívából, madártávlatból, ahogy az utca embere nem láthatja ôket. A kiállítás megtekinthetô december 20-ig.
 • október 7. 14:00 - november 10. 08:00
  A Magyar Alkotómûvészek Országos Egyesületével karöltve, szalonjelleggel a MAOE teljes képzômûvészeti tagságát megszólaltató tárlatot mutat be a REÖK. Ennek a kiállításnak a korábbi években különbözô, nagyhírû intézmények, mint például a szentendrei MûvészetMalom adott helyet. Az eddigi évek tapasztalatai alapján a szegedi kiállítóházba is 6-800 mûvész alkotását várjuk. A kiállítás megtekinthetô november 10-ig. Belépôjegy 500 Ft.
 • október 9. 15:00 - november 10. 20:00
  A fényképeket a szerző Juhász Antalnak az 1960-as évek óta végzett néprajzi terepmunkáin készítette. Az idő tájt a tanyai emberek a gazdasági, társadalmi változások időszakát élték. Évtizedek múltán látjuk, hogy a felvételek többnyire egy még paraszti életformában élt nemzedék hétköznapi munkáját, ünnepeit dokumentálják.
 • október 9. 18:00 - 21. 20:00
  Megnyitja: Bene Zoltán író, a Szeged folyóirat fôszerkesztôje Közremûködik: Csanádi Hajnalka (ének), Nemes Levente (doromb, dob) Nagy Károly (Szeged, 1952) Vinkler-díjas festô- és grafikusmûvész, a „Szeged kultúrájáért díj” 2017. évi kitüntetettje. A szegedi Tanárképzô Fôiskolán földrajz-rajz szakos tanári diplomát szerzett, majd elvégezte a Képzômûvészeti Fôiskola továbbképzô kurzusát. Tanított általános iskolákban (Algyô, Deszk), az Eötvös Gimnáziumban és mûvészeti iskolákban (Lyra, Classic) rajz és vizuális kultúra tantárgyat, médiaismeretet. A Szegedi Szépmíves Céh szabadiskolájában rajzot, festészetet és fotózást oktat. 1990 óta vezet nyári mûvésztelepeket. Fest olajjal és akrillal, készít akvarellt, ecsetrajzot, hagyományos sokszorosító grafikával és computer grafikával is foglalkozik. Elnöke a Szegedi Szépmíves Céhnek, tagja a Magyar Rajztanárok Országos Egyesületének. Megtekinthetô október 21-ig, hétköznapokon 08.00–22.00, szombaton 09.00–20.00 óráig.