SZTE Info

Közalkalmazotti Tanácsot választanak az SZTE-n

Új Közalkalmazotti Tanácsot választanak a Szegedi Tudományegyetemen. Szavazni 2014. február 18. és 20. között lehet.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az új összetételű Közalkalmazotti Tanács (KT) tagjaira 19 jelölés érkezett, e jelölti körből lehet megválasztani a KT 13 tagját. A jelöltek neve, az őket bemutató szöveg és a jelölteknek a KT-munkával kapcsolatos elképzelései az egyetemi honlap „Közalkalmazotti tanács választás 2014” menüpontja alatt olvashatóak. A szavazásra 2014. február 18-án, 19-én és 20-án kerül sor.

 

Szavazni 2014. február 18-án és 19-én 8-16 óra között, február 20-án pedig 8-tól 15 óráig lehet, de ettől az egyes helyszíneken az ottani sajátos körülményekre tekintettel (például folyamatos munkarend) el lehet térni. A szavazás az SZTE Gazdasági és Műszaki Főigazgatóság által rendelkezésre bocsátott közalkalmazotti névjegyzék alapján történik – közölte hírportálunkkal Feleky Gábor, a választási bizottság elnöke.

 

A Szegedi Tudományegyetemen a Közalkalmazotti Tanács gyakorolja az egyetemmel közalkalmazotti jogviszonyban állók nevében a részvételi (tájékoztatáskérési, együttdöntési, véleményezési és egyetértési) jogokat. A választási eljárás rendje szerint a KT tagjait titkos és közvetlen szavazással kell megválasztani. A választóknak a szavazás helyszínén alá kell írniuk a választói névjegyzéket, igazolván, hogy éltek szavazati jogukkal. Szavazni a választási bizottság által biztosított és hitelesített szavazólapon lehet, melyen ábécé szerinti sorrendben szerepel a jelöltek neve. A választónak kérésére a szavazatszedők rendelkezésre bocsátják a jelölteket bemutató dokumentumot. Egy adott jelöltre a jelölt neve alatt szereplő négyzetbe tett X-jellel lehet szavazni, egyéb megjelölés érvényes szavazatként nem vehető figyelembe – foglalta össze a tudnivalókat.

 

A szavazat egyébiránt akkor érvényes, ha a választó a szavazólapon legfeljebb 13 nevet jelölt meg, és egyértelműen megállapítható, hogy a szavazatot ki(k)re adta le. A választók azzal segíthetik elő leginkább a választás eredményességét, ha szavazólapjukon 13 jelöltet támogatnak. A vonatkozó szabályok értelmében ugyanis eredménytelen a választás, ha nincs olyan 13 személy, akik mindegyike elnyerte a leadott szavazatok több mint harminc százalékát.

 

A szavazás befejezését követően a lezárt urnákat a választási bizottság veszi át, az összes urna beérkezése után összeszámolja a szavazatokat, majd kihirdeti a szavazás eredményét.

 

Feleky Gábortól megtudtuk, a választás akkor érvényes, ha azon részt vett a szavazásra jogosultak több mint fele. Ellenkező esetben a választást – azonos jelöltlistával – 30–90 napon belül meg kell ismételni. Ekkor az érvényesség feltétele a szavazásra jogosultak több mint egyharmadának részvétele. Ha ez a választás sem érvényes, újabbat csak egy év múlva lehet kiírni.

 

A KT megválasztott tagja az a 13 jelölt, akik sorban a legtöbb szavazatot kapták, feltéve, ha mindegyikük megszerezte a leadott összes érvényes voks legalább 30 százalékát. A KT póttagjai azok lesznek, akik az érvényes szavazatok legalább 20 százalékát megszerezték. Amennyiben nincs 13 megválasztott jelölt, a választás eredménytelen. Ebben az esetben a fenti feltételnek megfelelő jelölt(ek) megválasztottnak tekintendők, a fennmaradó hely(ek)re pedig 30 napon belül új választást kell kiírni, melyre – a választást megelőző 15. napig, a jelölés általános szabályai szerint – új jelöltek is állíthatók.

 

A 19 jelöltet ide kattintva is megismerheti.

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2018. március 08.
Kiemelt_GTB

Nők a Tudományban Kiválósági Díjas lett Gazdag-Tóth Boglárka. Az SZTE TTIK Informatikai Intézet Számítógépes Optimalizálás Tanszékén dolgozó, szakmabeli férjével együtt három gyermeket nevelő édesanyával arról is beszélgettünk, melyik a kedvenc algoritmusa.

SZTEtelevízió

2017. szeptember 13.

kiemelt_tanevnyito2017

Olyan jelentős fejlesztések előtt áll az SZTE, amelyekkel nemzetközi rangú kutatóegyetemmé válik – jelentette ki a rektor, igazolta példákkal a kormányt képviselő igazságügyi miniszter. A Szegedi Tudományegyetem 2017-2018-as tanévet nyitó ünnepségéről készült rövid videó itt megtekinthető.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • március 24. 10:00 - 25. 15:00
  Az Ifjú Pszichológusok és Neveléstudományi Kutatók Országos Konferenciája, az IPSZILON Konferencia fő témája: az ifjúságszociológia és ifjúságpszichológia. A plenáris előadásokon Dr. Jancsák Csaba (SZTE JGYPK) az ifjúságkutatás legújabb hazai és nemzetközi eredményeit ismerteti; Prof. Dr. Pikó Bettina (SZTE ÁOK) arra a kérdésre válaszol, hogy Mitől boldogok a fiatalok?
 • március 26.
  14:00 - 15:00
 • március 27.
  17:00 - 18:30
  A TIT Szabadegyetem Földrajz Tagozat előadója: Dr. Karancsi Zoltán PhD, tanszékvezető egyetemi docens (SZTE JGYPK). Az északi sarkkörön túlra télen leginkább az északi fényt keresők kelnek útra. Az előadó arra a kérdésre is válaszol, hogy mit lehet még észak Norvégiában ilyenkor csinálni turistaként.
 • március 27.
  18:00 - 19:30
  Az SZTE Mentor(h)áló Pedagógiai esték című nagyszabású sorozatának vendége dr. Farkas Eszter PhD, egyetemi docens, a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán működő Orvosi Fizikai és Orvosi Informatikai Intézet L’Oreal-UNESCO díjjal kitüntetett agyikeringés-kutatója. Olyan kérdésekre keresi a választ, mint például: vajon mitől függ idegrendszerünk egészséges öregedése? Milyen körülmények ronthatják kilátásainkat? További információ: http://www.jgypk.hu/mentorhalo/ujabb-tudomanyos-ismeretterjeszto-csemege-az-oregedo-agy/
 • március 28.
  13:00 - 16:00
  A magyarországi új kutatási infrastruktúrák bemutatkozásán részt vesz a Szentágothai János Kutatóközpont; a Felsőoktatási és Ipari Együttműködési Központ; a Hungarian Center of Excellence for Molecular Medicine (HCEMM). Meghívott vendégek: az intézmények igazgatói - Prof. Helyes Zsuzsanna (SZKK), Prof. Kacskovics Imre (FIEK) és Prof. Bíró Tamás (HCEMM). A program szakmai támogatója a MTA Szegedi Területi Bizottságának Immunológiai Munkabizottsága.