SZTE Info

Női vízilabda: érvényesült a papírforma, kikapotta Szeged

Különösen az első félidőben mutatott gyenge támadójátékának köszönhetően sima vereséget szenvedett az újév első bajnoki meccsén a Szegedi Vízmű Taylor&Nash Szegedi Egyetem női vízilabdacsapata a Dunaújváros gárdájától.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Nem a szegedi várakozásoknak megfelelően kezdődött a 2014. február 8-i OB I/A-s mérkőzés, ugyanis a vendégcsapat Miskolczi Kitti, Csabai Dóra és Menczinger Kata révén hamar háromgólos előnyre tett szert, Lakó Gábor tanítványai az egész első negyedben csak árnyékai voltak önmaguknak. A mester időkéréssel próbálta felrázni a lányokat, de ez sem segített. A hazaiaknak egyszerűen nem akart összejönni semmi sem. A negyed végül Csabai második találatával 4-0-s vendégfórral zárult.

A második negyedre feljavult a szegedi együttes támadójátéka, ami abban nyilvánult meg, hogy a 10. percben végre megtört a hazaiak gólcsendje. Ezután felváltva estek a gólok, s ennek köszönhetően sokkal kiegyenlítettebb játékot láthatott a nagyérdemű. A félidőben 6-2-re vezettek Mihók Attila lányai.

A harmadik negyed játékának képe megszólalásig hasonlított a második játékrészben látottakra: hol az egyik, hol a másik csapat hálójába került a labda. Ekkor rendkívül élvezetes játék zajlott a medencében. A Szeged feljavuló játéka arra volt elegendő, hogy a harmadik negyed is egállal érjen véget.

A záró játékrészben aztán emelt a csapásszámon az esélyesebb látogató gárda, amely egymás után három gólt jegyzett, amivel végleg eldöntötte a bajnoki pontok sorsát. Nem sokkal a vége előtt Lengyel Dominika ötméteresből még kozmetikázott valamelyest az eredményen, de ez már nem osztott, nem szorzott. A Dunaújváros végül magabiztosan 12-6-ra múlta felül a Szegedet.

A Szeged veresége ellenére is maradt a hatodik helyen a bajnoki tabellán. Lakó Gábor együttese legközelebb a megyei rivális Szentes otthonában ugrik vízbe.

 

Női vízilabda OB I 8. forduló:

 

Szegedi Vízmű Taylor&Nash Szegedi Egyetem – Dunaújvárosi Főiskola VE 6-12 (0-4, 2-2, 3-3, 1-3). Szeged, SZUE. Vezette: Pásztor, László.

Szeged: Tóth – Árkosy, Lengyel Dorottya 1, Miklós, Dalmády Sz. 1, Vidovics, Lengyel Dominika 2. Csere: Szikora (kapus), Dalmády P. 1, Kovács, Lengyel Anett 1, Lázár, Doktor. Vezetőedző: Lakó Gábor.

Dunaújváros: KASÓ – Szilágyi 1, MENCZINGER K. 2, Gurisatti 1, MISKOLCZI 3, Czigler 1, CSABAI 4. Csere: Sós (kapus), Brezovszki, Garda, Horváth, Andresz, Polák. Vezetőedző: Mihók Attila.

Gól emberelőnyből: 6/2. ill. 6/2

Gól ötméteresből: 1/1. ill. 3/3

 

Forrás: SZEGEDma.hu

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2018. március 08.
Kiemelt_GTB

Nők a Tudományban Kiválósági Díjas lett Gazdag-Tóth Boglárka. Az SZTE TTIK Informatikai Intézet Számítógépes Optimalizálás Tanszékén dolgozó, szakmabeli férjével együtt három gyermeket nevelő édesanyával arról is beszélgettünk, melyik a kedvenc algoritmusa.

SZTEtelevízió

2017. szeptember 13.

kiemelt_tanevnyito2017

Olyan jelentős fejlesztések előtt áll az SZTE, amelyekkel nemzetközi rangú kutatóegyetemmé válik – jelentette ki a rektor, igazolta példákkal a kormányt képviselő igazságügyi miniszter. A Szegedi Tudományegyetem 2017-2018-as tanévet nyitó ünnepségéről készült rövid videó itt megtekinthető.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • március 23.
  10:00 - 12:30
  Prof. Dr. Borbás Anikó (DE GYTK Gyógyszerészi Kémiai Tanszék) Gyökös tioladdíciók telítetlen szénhidrátokon címmel és Prof. Dr. Herczegh Pál (DE GYTK Gyógyszerészi Kémiai Tanszék) előadása A teikoplanin származékoktól a triciklánókig: a közelmúlt terméséből címmel a SZAB Gyógyszerésztudományi Szakbizottság Gyógyszerkémiai és Gyógyszeranalitikai Munkabizottság, valamint az SZTE Gyógyszerkémiai Intézet programja.
 • március 24. 10:00 - 25. 15:00
  Az Ifjú Pszichológusok és Neveléstudományi Kutatók Országos Konferenciája, az IPSZILON Konferencia fő témája: az ifjúságszociológia és ifjúságpszichológia. A plenáris előadásokon Dr. Jancsák Csaba (SZTE JGYPK) az ifjúságkutatás legújabb hazai és nemzetközi eredményeit ismerteti; Prof. Dr. Pikó Bettina (SZTE ÁOK) arra a kérdésre válaszol, hogy Mitől boldogok a fiatalok?
 • március 26.
  14:00 - 15:00
 • március 27.
  17:00 - 18:30
  A TIT Szabadegyetem Földrajz Tagozat előadója: Dr. Karancsi Zoltán PhD, tanszékvezető egyetemi docens (SZTE JGYPK). Az északi sarkkörön túlra télen leginkább az északi fényt keresők kelnek útra. Az előadó arra a kérdésre is válaszol, hogy mit lehet még észak Norvégiában ilyenkor csinálni turistaként.
 • március 27.
  18:00 - 19:30
  Az SZTE Mentor(h)áló Pedagógiai esték című nagyszabású sorozatának vendége dr. Farkas Eszter PhD, egyetemi docens, a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán működő Orvosi Fizikai és Orvosi Informatikai Intézet L’Oreal-UNESCO díjjal kitüntetett agyikeringés-kutatója. Olyan kérdésekre keresi a választ, mint például: vajon mitől függ idegrendszerünk egészséges öregedése? Milyen körülmények ronthatják kilátásainkat? További információ: http://www.jgypk.hu/mentorhalo/ujabb-tudomanyos-ismeretterjeszto-csemege-az-oregedo-agy/