SZTE Info

Női vízilabda: érvényesült a papírforma, kikapotta Szeged

Különösen az első félidőben mutatott gyenge támadójátékának köszönhetően sima vereséget szenvedett az újév első bajnoki meccsén a Szegedi Vízmű Taylor&Nash Szegedi Egyetem női vízilabdacsapata a Dunaújváros gárdájától.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Nem a szegedi várakozásoknak megfelelően kezdődött a 2014. február 8-i OB I/A-s mérkőzés, ugyanis a vendégcsapat Miskolczi Kitti, Csabai Dóra és Menczinger Kata révén hamar háromgólos előnyre tett szert, Lakó Gábor tanítványai az egész első negyedben csak árnyékai voltak önmaguknak. A mester időkéréssel próbálta felrázni a lányokat, de ez sem segített. A hazaiaknak egyszerűen nem akart összejönni semmi sem. A negyed végül Csabai második találatával 4-0-s vendégfórral zárult.

A második negyedre feljavult a szegedi együttes támadójátéka, ami abban nyilvánult meg, hogy a 10. percben végre megtört a hazaiak gólcsendje. Ezután felváltva estek a gólok, s ennek köszönhetően sokkal kiegyenlítettebb játékot láthatott a nagyérdemű. A félidőben 6-2-re vezettek Mihók Attila lányai.

A harmadik negyed játékának képe megszólalásig hasonlított a második játékrészben látottakra: hol az egyik, hol a másik csapat hálójába került a labda. Ekkor rendkívül élvezetes játék zajlott a medencében. A Szeged feljavuló játéka arra volt elegendő, hogy a harmadik negyed is egállal érjen véget.

A záró játékrészben aztán emelt a csapásszámon az esélyesebb látogató gárda, amely egymás után három gólt jegyzett, amivel végleg eldöntötte a bajnoki pontok sorsát. Nem sokkal a vége előtt Lengyel Dominika ötméteresből még kozmetikázott valamelyest az eredményen, de ez már nem osztott, nem szorzott. A Dunaújváros végül magabiztosan 12-6-ra múlta felül a Szegedet.

A Szeged veresége ellenére is maradt a hatodik helyen a bajnoki tabellán. Lakó Gábor együttese legközelebb a megyei rivális Szentes otthonában ugrik vízbe.

 

Női vízilabda OB I 8. forduló:

 

Szegedi Vízmű Taylor&Nash Szegedi Egyetem – Dunaújvárosi Főiskola VE 6-12 (0-4, 2-2, 3-3, 1-3). Szeged, SZUE. Vezette: Pásztor, László.

Szeged: Tóth – Árkosy, Lengyel Dorottya 1, Miklós, Dalmády Sz. 1, Vidovics, Lengyel Dominika 2. Csere: Szikora (kapus), Dalmády P. 1, Kovács, Lengyel Anett 1, Lázár, Doktor. Vezetőedző: Lakó Gábor.

Dunaújváros: KASÓ – Szilágyi 1, MENCZINGER K. 2, Gurisatti 1, MISKOLCZI 3, Czigler 1, CSABAI 4. Csere: Sós (kapus), Brezovszki, Garda, Horváth, Andresz, Polák. Vezetőedző: Mihók Attila.

Gól emberelőnyből: 6/2. ill. 6/2

Gól ötméteresből: 1/1. ill. 3/3

 

Forrás: SZEGEDma.hu

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2017. október 03.

Kiemelt_Antalicz_B

Első díjat nyert az Országos Tudományos Diákköri Konferencián, és egyedül épített a lézerfényt mérni képes szenzort. Felsőfokon beszél németül, angolul olvas szakcikkeket, miközben kínaiul tanul. A kollégiumában segíti az önképzőkör munkáját, s emellett egy új kutatási projekthez számítógépes szoftvert ír. Ő Antalicz Balázs, a Szegedi Tudományegyetem MSc-képzéses fizika szakos hallgatója, akitől leckét kaptunk lendületből és szakmai elhivatottságból.

SZTEtelevízió

2017. szeptember 13.

kiemelt_tanevnyito2017

Olyan jelentős fejlesztések előtt áll az SZTE, amelyekkel nemzetközi rangú kutatóegyetemmé válik – jelentette ki a rektor, igazolta példákkal a kormányt képviselő igazságügyi miniszter. A Szegedi Tudományegyetem 2017-2018-as tanévet nyitó ünnepségéről készült rövid videó itt megtekinthető.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • október 5. 09:00 - 22. 19:00
  A kiállítás szervezője: SZAB Művészeti Szakbizottság.
 • október 6. 08:00 - december 20. 08:00
  A szegedi szecessziós épületeket szokatlan szemszögbôl mutatja meg a tárlat. Az épületekre jellemzô szecessziós részleteket láthatjuk viszont fotókon. Olyan perspektívából, madártávlatból, ahogy az utca embere nem láthatja ôket. A kiállítás megtekinthetô december 20-ig.
 • október 7. 14:00 - november 10. 08:00
  A Magyar Alkotómûvészek Országos Egyesületével karöltve, szalonjelleggel a MAOE teljes képzômûvészeti tagságát megszólaltató tárlatot mutat be a REÖK. Ennek a kiállításnak a korábbi években különbözô, nagyhírû intézmények, mint például a szentendrei MûvészetMalom adott helyet. Az eddigi évek tapasztalatai alapján a szegedi kiállítóházba is 6-800 mûvész alkotását várjuk. A kiállítás megtekinthetô november 10-ig. Belépôjegy 500 Ft.
 • október 9. 15:00 - november 10. 20:00
  A fényképeket a szerző Juhász Antalnak az 1960-as évek óta végzett néprajzi terepmunkáin készítette. Az idő tájt a tanyai emberek a gazdasági, társadalmi változások időszakát élték. Évtizedek múltán látjuk, hogy a felvételek többnyire egy még paraszti életformában élt nemzedék hétköznapi munkáját, ünnepeit dokumentálják.
 • október 9. 18:00 - 21. 20:00
  Megnyitja: Bene Zoltán író, a Szeged folyóirat fôszerkesztôje Közremûködik: Csanádi Hajnalka (ének), Nemes Levente (doromb, dob) Nagy Károly (Szeged, 1952) Vinkler-díjas festô- és grafikusmûvész, a „Szeged kultúrájáért díj” 2017. évi kitüntetettje. A szegedi Tanárképzô Fôiskolán földrajz-rajz szakos tanári diplomát szerzett, majd elvégezte a Képzômûvészeti Fôiskola továbbképzô kurzusát. Tanított általános iskolákban (Algyô, Deszk), az Eötvös Gimnáziumban és mûvészeti iskolákban (Lyra, Classic) rajz és vizuális kultúra tantárgyat, médiaismeretet. A Szegedi Szépmíves Céh szabadiskolájában rajzot, festészetet és fotózást oktat. 1990 óta vezet nyári mûvésztelepeket. Fest olajjal és akrillal, készít akvarellt, ecsetrajzot, hagyományos sokszorosító grafikával és computer grafikával is foglalkozik. Elnöke a Szegedi Szépmíves Céhnek, tagja a Magyar Rajztanárok Országos Egyesületének. Megtekinthetô október 21-ig, hétköznapokon 08.00–22.00, szombaton 09.00–20.00 óráig.