SZTE Info

Nőtt a Mérnöki Kar támogatottsága, bővültek az ösztöndíjak

Megéri a fiataloknak az SZTE Mérnöki Karát választani, ugyanis a növekvő támogatás és az egyre szélesedő vállalati háttér több ösztöndíjat és szakmai tapasztalatot biztosíthat számukra.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Folyamatosan nő a támogatók aktivitása a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Karán. A támogatók, valamint a Pro Talentis Univeritatis és a Szegedi Univesitásért 2007 Alapítvány közös erőfeszítéseinek hála így több hallgatói ösztöndíjat tudtak átadni. Továbbá több mint 200 megállapodás született a kar és különböző vállalatok között, amely a hallgatók 7. félévi, összefüggő gyakorlatának teljesítését segíti. Ezenfelül konkrét projekttámogatásokra is sor került, mint például az országos versenyeken hagyományosan jól szereplő pneumobilok építését finanszírozták ily módon. 2013 novemberében a Givaudan és a Pick Szeged Zrt. ösztöndíjait nyerte el Papp Barbara, Szűcs Brigitta és Balázs Andrea. Már megjelent a 2014-es év első két ösztöndíjpályázata az Intelligens Régió Kft. és Dani Annamária támogatók jóvoltából.

Mindez jelzésértékű arra nézve, hogy a Mérnöki Kar hallgatói iránt nem csökken az érdeklődés, és a vállalkozások felismerték a tehetséggondozásban rejlő lehetőségeket, lévén támogató és támogatott közötti erős kapcsolat később is megmarad.

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2018. június 17.

Kiemelt_Kheten_TL

„A könyveknek is megvan a maguk sorsa… – Habent sua fata libelli… – hangzott el Terentius Maurus közismert gondolata a szegedi egyetem jogász professzora, Trócsányi László „Párizsi Napló, avagy ami a nagyköveti jelentésekből kimaradt… 2010. július – 2014. június című kötete bemutatóján. Az SZTE „FRANKO – BIBLIO – FILIA Könyves utazások 2018” programsorozat kiemelt könyvheti rendezvénye dedikációval zárult.

SZTEtelevízió

2018. május 30.

kiemelt_SZG_diszpolgar

Idén a Szegedi Tudományegyetem rektora, Dr. Szabó Gábor lett Szeged díszpolgára. Az elismerést május 18-án a díszközgyűlésen adta át Botka László polgármester. A Szeged Televízió ebből az alkalomból készített vele egy életútinterjút.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • június 22.
  09:00 - 10:00
  Project 833 címmel tekinthető meg a Csongrádi Művésztelep alkotóinak bemutatkozó kiállítása. A tárlat június 22-től július 14-ig látogatható, naponta 9 és 18 óra között.
 • június 22.
  18:00 - 19:00
  Orosz Andrea másfél évig élt Hanoiban és tanított egy vietnámiak által működtetett japán iskolában. Előadásában többek között mesél munkájáról, élményeiről, kirándulásairól. Emellett kulturális élménybeszámolóval is várja az érdeklődőket. A programot a Közéleti Kávéház és a SZAB Neveléstudományi és Pszichológiai Szakbizottsága szervezi.
 • június 25. 08:00 - 27. 16:00
 • június 25. 08:00 - 27. 16:00
 • június 28.
  10:00 - 15:00
  A 45 brazil tagállami és önkormányzati egyetemet – mintegy 700 ezer diákot - tömörítő Brazilian Association of Rectors of State and Municipal Universities (ABRUEM) múlt novemberi közgyűlésén egyhangúan úgy határozott, hogy 2018-ban Magyarországot választja szakmai útja célországaként. A delegáció látogatásának célja, hogy megismerjék a magyar felsőoktatási rendszert, intézménylátogatások során feltérképezzék az együttműködési lehetőségeket. Részt vesznek találkozókon és egyeztetéseken, amelyek megalapozhatják a hosszútávú szakmai együttműködést a magyar felsőoktatási intézményekkel. A szervezet weboldala az alábbi linken érhető el: http://www2.abruem.org.br/international-relations/