SZTE Info

Nőtt a Mérnöki Kar támogatottsága, bővültek az ösztöndíjak

Megéri a fiataloknak az SZTE Mérnöki Karát választani, ugyanis a növekvő támogatás és az egyre szélesedő vállalati háttér több ösztöndíjat és szakmai tapasztalatot biztosíthat számukra.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Folyamatosan nő a támogatók aktivitása a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Karán. A támogatók, valamint a Pro Talentis Univeritatis és a Szegedi Univesitásért 2007 Alapítvány közös erőfeszítéseinek hála így több hallgatói ösztöndíjat tudtak átadni. Továbbá több mint 200 megállapodás született a kar és különböző vállalatok között, amely a hallgatók 7. félévi, összefüggő gyakorlatának teljesítését segíti. Ezenfelül konkrét projekttámogatásokra is sor került, mint például az országos versenyeken hagyományosan jól szereplő pneumobilok építését finanszírozták ily módon. 2013 novemberében a Givaudan és a Pick Szeged Zrt. ösztöndíjait nyerte el Papp Barbara, Szűcs Brigitta és Balázs Andrea. Már megjelent a 2014-es év első két ösztöndíjpályázata az Intelligens Régió Kft. és Dani Annamária támogatók jóvoltából.

Mindez jelzésértékű arra nézve, hogy a Mérnöki Kar hallgatói iránt nem csökken az érdeklődés, és a vállalkozások felismerték a tehetséggondozásban rejlő lehetőségeket, lévén támogató és támogatott közötti erős kapcsolat később is megmarad.

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2017. december 06.

kiemelt_Dux_Laszlo

Biológia, kémia és fizika tantárgyból, valamint a Nobel-díjas rektor életéből, munkásságából áll össze évről évre az egyre népszerűbb SZTE Szent-Györgyi Tanulmányi Verseny kérdéssora. A zsűri elnökével, prof. Dr. Dux László tanszékvezető egyetemi tanárral a Szent-Györgyi-örökségről és a középiskolások versenyéről beszélgettünk.

SZTEtelevízió

2017. szeptember 13.

kiemelt_tanevnyito2017

Olyan jelentős fejlesztések előtt áll az SZTE, amelyekkel nemzetközi rangú kutatóegyetemmé válik – jelentette ki a rektor, igazolta példákkal a kormányt képviselő igazságügyi miniszter. A Szegedi Tudományegyetem 2017-2018-as tanévet nyitó ünnepségéről készült rövid videó itt megtekinthető.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • december 5. 17:00 - 15. 20:00
  Az SZTE 2017-es Szent-Györgyi emlékév programjaként az SZTE Nemzetközi és Közkapcsolati Igazgatóság Kulturális Iroda Minden, ami C-vitamin címmel fotópályázatot hirdetett. A felhívására érkező fényképeket tekinthetik meg a kiállításon. A kiállítást megnyitja: Dr. Datki Zsolt neurobiológus (SZTE ÁOK). Közreműködik: Dr. Kosztolányi József egyetemi docens (SZTE TTIK Bolyai Intézet). A fotókiállítás 2017. december 15-ig, munkanapokon 8-20 óra között tekinthető meg.
 • december 12.
  17:30 - 18:00
  Az SZTE Mentor(h)áló projekt és a Szent-Györgyi Albert Agóra „vetítős” sorozatának témája: Irán és Burma. Kalauzunk: Németh György, aki sokáig pedagógus-technikus a Juhász Gyula Tanárképző Főiskolán, majd az MTI újságíró-fotóriportere volt 24 évig, most szabadúszó, illetve nyugdíjas fotográfus. Ez a két különleges és a hétköznapi utazó számára kevésbé elérhető úticél gyönyörűséges fotói lesznek láthatók, megspékelve azzal a témával, hogy "Hogyan készüljön egy fotós, ha ismeretlen tájakon, ismeretlen kultúrát szándékozik megörökíteni?".
 • december 15.
  06:16 - 06:16
  Az SZTE Mentor(h)áló projekt és a Somogyi-könyvtár közös, Pedagógiai esték című sorozatának advent váró programjának vendége: Kondé Lajos, a szegedi Dóm plébánosa, akinek az ifjúságért végzett munkáját Pro Urbe Szeged-díjjal és Csongrád megye díszpolgári címével is elismerték már.