SZTE Info

Önkénteseket vár a Szegedi Nemzeti Színház

A Szegedi Nemzeti Színház és a Csongrád Megyei Önkéntes Centrum színházi önkénteseket keres, akik három területen tevékenykedhetnek.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A látogató csoportokat vezetők a szegedi színház épületében vezethetik körbe az érdeklődőket, művészettörténeti, építészeti és színháztörténeti tájékoztatót tartva nekik. Ide azok jelentkezését várják, akik érdeklődnek a színház kulisszatitkai iránt, és szeretnék ezeket másokkal is megosztani.

Önkéntesek jelentkezhetnek abba a csoportba is, amely felmérésekben, kérdőívek kitöltetésében nyújt segítséget a teátrumnak. Ide azokat várják főleg, akik szeretik a színházi előadásokat, és szívesen beszélgetnek róluk a szünetekben és az előadások végén.

Nézőtoborzásra szintén várják a jelentkezéseket, ennek a csapatnak a feladata a színház ismertségének fejlesztése, előadásainak népszerűsítése internetes megoldásokkal. Ebben az esetben az önkénteseknek rendelkezniük kell internetes hozzáféréssel, és jártasaknak kell lenniük a közösségi oldalak világában.

A jelentkezők egy másik feladata, hogy csoportokat szervezhetnek, toborozhatnak színházi előadásokra. E területen elsősorban azokra számítanak, akik szeretnék barátaikat, ismerőseiket, családtagjaikat színházlátogatóvá tenni, és nyitottak együttműködni a színházzal abban, hogy újabb nézői rétegek jelenjenek meg a színházi előadásokon.

Az önkéntesek jelentkezését fényképes önéletrajzzal várják az info@talentumonkentes.hu címre, a jelentkezés határideje lehetséges 2014. február 17.

Az összes területre kiválasztott önkéntesek 2014. február 24-én közös felkészítésen vesznek részt, majd szerződéskötés után kezdhetik meg tevékenységüket.

További információk a www.talentumonkentes.hu weboldalon vagy a 20/464-3989-es telefonszámon.

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2017. december 06.

kiemelt_Dux_Laszlo

Biológia, kémia és fizika tantárgyból, valamint a Nobel-díjas rektor életéből, munkásságából áll össze évről évre az egyre népszerűbb SZTE Szent-Györgyi Tanulmányi Verseny kérdéssora. A zsűri elnökével, prof. Dr. Dux László tanszékvezető egyetemi tanárral a Szent-Györgyi-örökségről és a középiskolások versenyéről beszélgettünk.

SZTEtelevízió

2017. szeptember 13.

kiemelt_tanevnyito2017

Olyan jelentős fejlesztések előtt áll az SZTE, amelyekkel nemzetközi rangú kutatóegyetemmé válik – jelentette ki a rektor, igazolta példákkal a kormányt képviselő igazságügyi miniszter. A Szegedi Tudományegyetem 2017-2018-as tanévet nyitó ünnepségéről készült rövid videó itt megtekinthető.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • december 5. 17:00 - 15. 20:00
  Az SZTE 2017-es Szent-Györgyi emlékév programjaként az SZTE Nemzetközi és Közkapcsolati Igazgatóság Kulturális Iroda Minden, ami C-vitamin címmel fotópályázatot hirdetett. A felhívására érkező fényképeket tekinthetik meg a kiállításon. A kiállítást megnyitja: Dr. Datki Zsolt neurobiológus (SZTE ÁOK). Közreműködik: Dr. Kosztolányi József egyetemi docens (SZTE TTIK Bolyai Intézet). A fotókiállítás 2017. december 15-ig, munkanapokon 8-20 óra között tekinthető meg.
 • december 12.
  17:30 - 18:00
  Az SZTE Mentor(h)áló projekt és a Szent-Györgyi Albert Agóra „vetítős” sorozatának témája: Irán és Burma. Kalauzunk: Németh György, aki sokáig pedagógus-technikus a Juhász Gyula Tanárképző Főiskolán, majd az MTI újságíró-fotóriportere volt 24 évig, most szabadúszó, illetve nyugdíjas fotográfus. Ez a két különleges és a hétköznapi utazó számára kevésbé elérhető úticél gyönyörűséges fotói lesznek láthatók, megspékelve azzal a témával, hogy "Hogyan készüljön egy fotós, ha ismeretlen tájakon, ismeretlen kultúrát szándékozik megörökíteni?".
 • december 15.
  06:16 - 06:16
  Az SZTE Mentor(h)áló projekt és a Somogyi-könyvtár közös, Pedagógiai esték című sorozatának advent váró programjának vendége: Kondé Lajos, a szegedi Dóm plébánosa, akinek az ifjúságért végzett munkáját Pro Urbe Szeged-díjjal és Csongrád megye díszpolgári címével is elismerték már.