SZTE Info

Önkénteseket vár a Szegedi Nemzeti Színház

A Szegedi Nemzeti Színház és a Csongrád Megyei Önkéntes Centrum színházi önkénteseket keres, akik három területen tevékenykedhetnek.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A látogató csoportokat vezetők a szegedi színház épületében vezethetik körbe az érdeklődőket, művészettörténeti, építészeti és színháztörténeti tájékoztatót tartva nekik. Ide azok jelentkezését várják, akik érdeklődnek a színház kulisszatitkai iránt, és szeretnék ezeket másokkal is megosztani.

Önkéntesek jelentkezhetnek abba a csoportba is, amely felmérésekben, kérdőívek kitöltetésében nyújt segítséget a teátrumnak. Ide azokat várják főleg, akik szeretik a színházi előadásokat, és szívesen beszélgetnek róluk a szünetekben és az előadások végén.

Nézőtoborzásra szintén várják a jelentkezéseket, ennek a csapatnak a feladata a színház ismertségének fejlesztése, előadásainak népszerűsítése internetes megoldásokkal. Ebben az esetben az önkénteseknek rendelkezniük kell internetes hozzáféréssel, és jártasaknak kell lenniük a közösségi oldalak világában.

A jelentkezők egy másik feladata, hogy csoportokat szervezhetnek, toborozhatnak színházi előadásokra. E területen elsősorban azokra számítanak, akik szeretnék barátaikat, ismerőseiket, családtagjaikat színházlátogatóvá tenni, és nyitottak együttműködni a színházzal abban, hogy újabb nézői rétegek jelenjenek meg a színházi előadásokon.

Az önkéntesek jelentkezését fényképes önéletrajzzal várják az info@talentumonkentes.hu címre, a jelentkezés határideje lehetséges 2014. február 17.

Az összes területre kiválasztott önkéntesek 2014. február 24-én közös felkészítésen vesznek részt, majd szerződéskötés után kezdhetik meg tevékenységüket.

További információk a www.talentumonkentes.hu weboldalon vagy a 20/464-3989-es telefonszámon.

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2017. október 03.

Kiemelt_Antalicz_B

Első díjat nyert az Országos Tudományos Diákköri Konferencián, és egyedül épített a lézerfényt mérni képes szenzort. Felsőfokon beszél németül, angolul olvas szakcikkeket, miközben kínaiul tanul. A kollégiumában segíti az önképzőkör munkáját, s emellett egy új kutatási projekthez számítógépes szoftvert ír. Ő Antalicz Balázs, a Szegedi Tudományegyetem MSc-képzéses fizika szakos hallgatója, akitől leckét kaptunk lendületből és szakmai elhivatottságból.

SZTEtelevízió

2017. szeptember 13.

kiemelt_tanevnyito2017

Olyan jelentős fejlesztések előtt áll az SZTE, amelyekkel nemzetközi rangú kutatóegyetemmé válik – jelentette ki a rektor, igazolta példákkal a kormányt képviselő igazságügyi miniszter. A Szegedi Tudományegyetem 2017-2018-as tanévet nyitó ünnepségéről készült rövid videó itt megtekinthető.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • október 5. 09:00 - 22. 19:00
  A kiállítás szervezője: SZAB Művészeti Szakbizottság.
 • október 6. 08:00 - december 20. 08:00
  A szegedi szecessziós épületeket szokatlan szemszögbôl mutatja meg a tárlat. Az épületekre jellemzô szecessziós részleteket láthatjuk viszont fotókon. Olyan perspektívából, madártávlatból, ahogy az utca embere nem láthatja ôket. A kiállítás megtekinthetô december 20-ig.
 • október 7. 14:00 - november 10. 08:00
  A Magyar Alkotómûvészek Országos Egyesületével karöltve, szalonjelleggel a MAOE teljes képzômûvészeti tagságát megszólaltató tárlatot mutat be a REÖK. Ennek a kiállításnak a korábbi években különbözô, nagyhírû intézmények, mint például a szentendrei MûvészetMalom adott helyet. Az eddigi évek tapasztalatai alapján a szegedi kiállítóházba is 6-800 mûvész alkotását várjuk. A kiállítás megtekinthetô november 10-ig. Belépôjegy 500 Ft.
 • október 9. 15:00 - november 10. 20:00
  A fényképeket a szerző Juhász Antalnak az 1960-as évek óta végzett néprajzi terepmunkáin készítette. Az idő tájt a tanyai emberek a gazdasági, társadalmi változások időszakát élték. Évtizedek múltán látjuk, hogy a felvételek többnyire egy még paraszti életformában élt nemzedék hétköznapi munkáját, ünnepeit dokumentálják.
 • október 13. 17:00 - december 31. 18:00
  Gyenes Kálmán a Délmagyarország fotósaként hosszú éveken keresztül örökítette meg nemcsak Szeged, hanem Csongrád megye mindennapjait is, emellett számtalan felvételt készített szeretett Erdélyérôl is. A tárlaton a nem régen elhunyt fotómûvész alkotásaiból mutatunk be egy olyan válogatást, melyen megjelennek a sportversenyek izgalmai, a rendszerváltás legendás pillanatai vagy éppen Tarján panelépületeinek szépségei is. A kiállítás megtekinthetô december 31-ig, naponta 10.00–18.00 óráig.