SZTE Info

Szüleit is elutaztatná az olimpiára a szegedi gyorskorcsolyázó

Kónya Zsófia és bátyja jótékonysági akciót indított annak érdekében, hogy a sportolónő szülei is jelen lehessenek a téli ötkarikás játékokon.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Kónya Zsófia szegedi rövidpályás gyorskorcsolyázó olimpikon – az SZTE végzős hallgatójával, az ugyancsak rövidpályás gyorskorcsolyázó Lajtos Szandrával egyetemben – ezekben a napokban már az oroszországi Szocsiban tartózkodik, ahol február 7-én kezdődik a téli olimpia. A pontszerzésre esélyes sportoló életének ez egyik legnagyobb eseménye. Az SZTE Ságvári Endre Gyakorló Gimnázium egykori tanulója bátyjával együtt adománygyűjtési akciót indított, hogy Zsófi talán élete egyik legnagyobb sportsikerének szülei is szemtanúi lehessenek. A család saját maga önerőből sajnos nem tudja megoldani a kiutazást, ezért az akció következő, újabb fontos állomásaként február 8-án, szombaton jótékonysági koncertet rendeznek a Szent-Györgyi Albert Agórában, amelynek teljes bevételét a szülők utazásának támogatására fordítják a szervezők.

A koncerten fellép Környei Miklós Fischer Annie-ösztöndíjas gitárművész, Razvaljajeva Anasztázia Junior Príma díjas hárfaművész és Szauer Bianka 9 éves hárfatehetség, a Király König Péter Zeneiskola növendéke.
A koncert teljes műsora a Szent-Györgyi Alber Agóra honlapján olvasható.

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2018. július 02.

nyito

6 ezer oldalnyi dokumentum, 4 órán át tartó megbeszélés – ez a Szegedi Tudományegyetem vezérkarában az átadás – átvétel mérlege. Dr. Rovó László orvosprofesszor az SZTE 2018. július 1-jétől kinevezett rektora sajtótájékoztatón mutatta be az SZTE 4 új rektorhelyettesét.

SZTEtelevízió

2018. május 30.

kiemelt_SZG_diszpolgar

Idén a Szegedi Tudományegyetem rektora, Dr. Szabó Gábor lett Szeged díszpolgára. Az elismerést május 18-án a díszközgyűlésen adta át Botka László polgármester. A Szeged Televízió ebből az alkalomból készített vele egy életútinterjút.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *