SZTE Info

Újságíró gyakornokokat keres a Médiacentrum, pályázatokat hirdet a Kulturális Iroda

Öt pályázatot írt ki a Szegedi Tudományegyetem Médiacentruma, illetve Kulturális Irodája. A Médiacentrum újságíró gyakornokok jelentkezését várja, a Kulturális Iroda fotó- és novellapályázattal jelentkezik, és két verspályázatot is meghirdettek.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szegedi Tudományegyetem Médiacentruma újságíró gyakornokokat keres, akik szívesen írnának, fotóznának, dolgoznának újság, televízió vagy rádió szerkesztőségében az egyetemen. A Médiacentrum tehetséges újságíró gyakornokainak munkáját tapasztalt újságírók mentorálják. A hallgatók megismerhetik a média világát, a tudománykommunikáció módszereit, interjúkat készíthetnek közismert emberekkel, tehetségekkel. Részt vehetnek az egyetem kulturális életében, eljuthatnak koncertekre, fesztiválokra, kulturális eseményekre, és olyan helyekre, ahová magánemberként talán sosem sikerülne.
Jelentkezési határidő: 2014. február 21-ig. A motivációs leveleket és a fényképes önéletrajzokat a szovivo@rekt.szte.hu e-mail címen várják.
Elvárások: jó íráskészség, jó kommunikációs készség, határozott fellépés. Felhasználói szintű ismeretek: Microsoft Office Excel, Word.
A gyakornokokat személyes interjún választják ki.
A teljes kiírás itt tölthető le.

 

Európaiság – magyarság címmel hirdet verspályázatot a Szegedi Tudományegyetem Médiacentruma és a Tiszatáj Online irodalmi folyóirat a Szegedi Tudományegyetem Kulturális Irodájával együttműködve. A 125 éve született költő, piarista tanár és tartományfőnök Sík Sándor emléke előtt tisztelegve a pályázatra Európaiság – magyarság témakörben várják a verseket. A műveket – együttműködve a Tiszatáj Online irodalmi folyóirattal, valamint a SZTE Kulturális Irodájával – szakmai zsűri bírálja el. Egy pályázó legfeljebb három alkotással nevezhet, melyek terjedelme lehetőleg ne haladja meg a 2 oldalt (12-es betűméret, szimpla sorköz). A beküldött versek csak olyan kéziratok lehetnek, melyek eddig még nem jelentek meg nyomtatásban.
A pályaműveket a Szegedi Egyetem Magazin szerkesztőségébe (6722 Szeged, Honvéd tér 6.) kell elküldeni vagy elektronikus úton a szem@rekt.szte.hu e-mail címre.
Beadási határidő: 2014. március 15. (szombat).
Az eredményhirdetésre az SZTE Egyetemi Tavasz ünnepélyes megnyitó ünnepségén kerül sor.
A teljes kiírás itt tölthető le.

 

A Szegedi Tudományegyetem Kulturális Irodája egyetemi fotópályázatot hirdet Szegeden élek címmel az SZTE nappali tagozatos hallgatói számára. Olyan fekete-fehér vagy színes fotókkal lehet pályázni, amelyek témája kapcsolódik a szerző szegedi létéhez. Szerzőnként maximum 5 darab egyedi kép, illetve egy-egy fotósorozat (egy sorozat maximum 5 darab fotót

tartalmazhat) adható be. A pályázatra kiállításra kész, paszpartuzott (a paszpartu mérete 50x70 cm, vagy 30x40 cm) papírképet várnak. A fotók mérete a paszpartun belül tetszőleges. A pályázatra beküldött mindegyik kép hátulján fel kell tüntetni a kép címét, a szerző adatait (név, kar, szak, évfolyam, értesítési cím, telefonszám, e-mail).

A beküldött képanyagot a kiíró által felkért szakmai zsűri értékeli.

A legjobb munkákat pénzjutalommal is díjazzák.

Beadási határidő: 2014. március 17.

A pályamunkákat az SZTE Kulturális Irodába kell eljuttatni (Dugonics tér 13., Tel.: 544-045, 4045.).
A teljes kiírás itt tölthető le.

 

A Szegedi Tudományegyetem Kulturális Irodája egyetemi novellapályázatot hirdet A tér, ahol élek címmel az SZTE nappali tagozatos hallgatói számára.

Bárminemű egyéb műfaji megkötés nélkül olyan kisprózai munkákat várnak, amelyek arra reflektálnak, hogy a szerzőnek milyen tapasztalatai, élményei (negatívak és pozitívak) kötődnek ahhoz a helyhez, ahol jelen pillanatban él.

Egy pályázó egy novellával jelentkezhet, melynek terjedelme maximum 2 gépelt oldal (12-es betűméret, 1-es sorköz).

A pályaműveket zárt, jeligével ellátott borítékban kell leadni, amelyben egy újabb zárt boríték a jelige feloldását (név, kar, szak, évfolyam, értesítési cím, e-mail, telefon) tartalmazza. A legjobb munkákat pénzjutalommal is díjazzák.

Beadási határidő: 2014. április 1.

A pályamunkákat az SZTE Kulturális Irodába (Dugonics tér 13., Tel.: 544-045, 4045.) kell eljuttatni.

 

A Szegedi Tudományegyetem Kulturális Irodája Akrosztichon Verspályázatot hirdet az I. Levendula Napok alkalmából.

Az akrosztichon olyan költemény, amelyben a verssorok kezdőbetűi összeolvasva egy nevet, szót, értelmes szöveget tesznek ki. A pályázatra olyan akrosztichon formában írt verseket várnak, melyben a verssorok mondatkezdő betűiből a levendula szót lehet összeolvasni.

A pályaműveket az I. Levendula Napokon (2014. június 28-29. SZTE Füvészkert) a Szegedi Egyetemi Színház tagjai adják elő. A legjobb pályaművek íróit pénzjutalommal is díjazzák.

Beadási határidő: 2014. április 1.

A pályamunkákat az SZTE Kulturális Irodába (Dugonics tér 13., Tel.: 544-045, 4045.) kell eljuttatni. .

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2017. október 03.

Kiemelt_Antalicz_B

Első díjat nyert az Országos Tudományos Diákköri Konferencián, és egyedül épített a lézerfényt mérni képes szenzort. Felsőfokon beszél németül, angolul olvas szakcikkeket, miközben kínaiul tanul. A kollégiumában segíti az önképzőkör munkáját, s emellett egy új kutatási projekthez számítógépes szoftvert ír. Ő Antalicz Balázs, a Szegedi Tudományegyetem MSc-képzéses fizika szakos hallgatója, akitől leckét kaptunk lendületből és szakmai elhivatottságból.

SZTEtelevízió

2017. szeptember 13.

kiemelt_tanevnyito2017

Olyan jelentős fejlesztések előtt áll az SZTE, amelyekkel nemzetközi rangú kutatóegyetemmé válik – jelentette ki a rektor, igazolta példákkal a kormányt képviselő igazságügyi miniszter. A Szegedi Tudományegyetem 2017-2018-as tanévet nyitó ünnepségéről készült rövid videó itt megtekinthető.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • október 6. 08:00 - december 20. 08:00
  A szegedi szecessziós épületeket szokatlan szemszögbôl mutatja meg a tárlat. Az épületekre jellemzô szecessziós részleteket láthatjuk viszont fotókon. Olyan perspektívából, madártávlatból, ahogy az utca embere nem láthatja ôket. A kiállítás megtekinthetô december 20-ig.
 • október 7. 14:00 - november 10. 08:00
  A Magyar Alkotómûvészek Országos Egyesületével karöltve, szalonjelleggel a MAOE teljes képzômûvészeti tagságát megszólaltató tárlatot mutat be a REÖK. Ennek a kiállításnak a korábbi években különbözô, nagyhírû intézmények, mint például a szentendrei MûvészetMalom adott helyet. Az eddigi évek tapasztalatai alapján a szegedi kiállítóházba is 6-800 mûvész alkotását várjuk. A kiállítás megtekinthetô november 10-ig. Belépôjegy 500 Ft.
 • október 9. 15:00 - november 10. 20:00
  A fényképeket a szerző Juhász Antalnak az 1960-as évek óta végzett néprajzi terepmunkáin készítette. Az idő tájt a tanyai emberek a gazdasági, társadalmi változások időszakát élték. Évtizedek múltán látjuk, hogy a felvételek többnyire egy még paraszti életformában élt nemzedék hétköznapi munkáját, ünnepeit dokumentálják.
 • október 13. 17:00 - december 31. 18:00
  Gyenes Kálmán a Délmagyarország fotósaként hosszú éveken keresztül örökítette meg nemcsak Szeged, hanem Csongrád megye mindennapjait is, emellett számtalan felvételt készített szeretett Erdélyérôl is. A tárlaton a nem régen elhunyt fotómûvész alkotásaiból mutatunk be egy olyan válogatást, melyen megjelennek a sportversenyek izgalmai, a rendszerváltás legendás pillanatai vagy éppen Tarján panelépületeinek szépségei is. A kiállítás megtekinthetô december 31-ig, naponta 10.00–18.00 óráig.
 • október 17. 16:00 - november 17. 20:00
  Az 1956-ra, a szegedi egyetemen megalakult MEFESZ-re emlékező kiállítást az SZTE Klebelsberg Könyvtár szervezi.