SZTE Info

Újságíró gyakornokokat keres a Médiacentrum, pályázatokat hirdet a Kulturális Iroda

Öt pályázatot írt ki a Szegedi Tudományegyetem Médiacentruma, illetve Kulturális Irodája. A Médiacentrum újságíró gyakornokok jelentkezését várja, a Kulturális Iroda fotó- és novellapályázattal jelentkezik, és két verspályázatot is meghirdettek.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szegedi Tudományegyetem Médiacentruma újságíró gyakornokokat keres, akik szívesen írnának, fotóznának, dolgoznának újság, televízió vagy rádió szerkesztőségében az egyetemen. A Médiacentrum tehetséges újságíró gyakornokainak munkáját tapasztalt újságírók mentorálják. A hallgatók megismerhetik a média világát, a tudománykommunikáció módszereit, interjúkat készíthetnek közismert emberekkel, tehetségekkel. Részt vehetnek az egyetem kulturális életében, eljuthatnak koncertekre, fesztiválokra, kulturális eseményekre, és olyan helyekre, ahová magánemberként talán sosem sikerülne.
Jelentkezési határidő: 2014. február 21-ig. A motivációs leveleket és a fényképes önéletrajzokat a szovivo@rekt.szte.hu e-mail címen várják.
Elvárások: jó íráskészség, jó kommunikációs készség, határozott fellépés. Felhasználói szintű ismeretek: Microsoft Office Excel, Word.
A gyakornokokat személyes interjún választják ki.
A teljes kiírás itt tölthető le.

 

Európaiság – magyarság címmel hirdet verspályázatot a Szegedi Tudományegyetem Médiacentruma és a Tiszatáj Online irodalmi folyóirat a Szegedi Tudományegyetem Kulturális Irodájával együttműködve. A 125 éve született költő, piarista tanár és tartományfőnök Sík Sándor emléke előtt tisztelegve a pályázatra Európaiság – magyarság témakörben várják a verseket. A műveket – együttműködve a Tiszatáj Online irodalmi folyóirattal, valamint a SZTE Kulturális Irodájával – szakmai zsűri bírálja el. Egy pályázó legfeljebb három alkotással nevezhet, melyek terjedelme lehetőleg ne haladja meg a 2 oldalt (12-es betűméret, szimpla sorköz). A beküldött versek csak olyan kéziratok lehetnek, melyek eddig még nem jelentek meg nyomtatásban.
A pályaműveket a Szegedi Egyetem Magazin szerkesztőségébe (6722 Szeged, Honvéd tér 6.) kell elküldeni vagy elektronikus úton a szem@rekt.szte.hu e-mail címre.
Beadási határidő: 2014. március 15. (szombat).
Az eredményhirdetésre az SZTE Egyetemi Tavasz ünnepélyes megnyitó ünnepségén kerül sor.
A teljes kiírás itt tölthető le.

 

A Szegedi Tudományegyetem Kulturális Irodája egyetemi fotópályázatot hirdet Szegeden élek címmel az SZTE nappali tagozatos hallgatói számára. Olyan fekete-fehér vagy színes fotókkal lehet pályázni, amelyek témája kapcsolódik a szerző szegedi létéhez. Szerzőnként maximum 5 darab egyedi kép, illetve egy-egy fotósorozat (egy sorozat maximum 5 darab fotót

tartalmazhat) adható be. A pályázatra kiállításra kész, paszpartuzott (a paszpartu mérete 50x70 cm, vagy 30x40 cm) papírképet várnak. A fotók mérete a paszpartun belül tetszőleges. A pályázatra beküldött mindegyik kép hátulján fel kell tüntetni a kép címét, a szerző adatait (név, kar, szak, évfolyam, értesítési cím, telefonszám, e-mail).

A beküldött képanyagot a kiíró által felkért szakmai zsűri értékeli.

A legjobb munkákat pénzjutalommal is díjazzák.

Beadási határidő: 2014. március 17.

A pályamunkákat az SZTE Kulturális Irodába kell eljuttatni (Dugonics tér 13., Tel.: 544-045, 4045.).
A teljes kiírás itt tölthető le.

 

A Szegedi Tudományegyetem Kulturális Irodája egyetemi novellapályázatot hirdet A tér, ahol élek címmel az SZTE nappali tagozatos hallgatói számára.

Bárminemű egyéb műfaji megkötés nélkül olyan kisprózai munkákat várnak, amelyek arra reflektálnak, hogy a szerzőnek milyen tapasztalatai, élményei (negatívak és pozitívak) kötődnek ahhoz a helyhez, ahol jelen pillanatban él.

Egy pályázó egy novellával jelentkezhet, melynek terjedelme maximum 2 gépelt oldal (12-es betűméret, 1-es sorköz).

A pályaműveket zárt, jeligével ellátott borítékban kell leadni, amelyben egy újabb zárt boríték a jelige feloldását (név, kar, szak, évfolyam, értesítési cím, e-mail, telefon) tartalmazza. A legjobb munkákat pénzjutalommal is díjazzák.

Beadási határidő: 2014. április 1.

A pályamunkákat az SZTE Kulturális Irodába (Dugonics tér 13., Tel.: 544-045, 4045.) kell eljuttatni.

 

A Szegedi Tudományegyetem Kulturális Irodája Akrosztichon Verspályázatot hirdet az I. Levendula Napok alkalmából.

Az akrosztichon olyan költemény, amelyben a verssorok kezdőbetűi összeolvasva egy nevet, szót, értelmes szöveget tesznek ki. A pályázatra olyan akrosztichon formában írt verseket várnak, melyben a verssorok mondatkezdő betűiből a levendula szót lehet összeolvasni.

A pályaműveket az I. Levendula Napokon (2014. június 28-29. SZTE Füvészkert) a Szegedi Egyetemi Színház tagjai adják elő. A legjobb pályaművek íróit pénzjutalommal is díjazzák.

Beadási határidő: 2014. április 1.

A pályamunkákat az SZTE Kulturális Irodába (Dugonics tér 13., Tel.: 544-045, 4045.) kell eljuttatni. .

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2018. március 08.
Kiemelt_GTB

Nők a Tudományban Kiválósági Díjas lett Gazdag-Tóth Boglárka. Az SZTE TTIK Informatikai Intézet Számítógépes Optimalizálás Tanszékén dolgozó, szakmabeli férjével együtt három gyermeket nevelő édesanyával arról is beszélgettünk, melyik a kedvenc algoritmusa.

SZTEtelevízió

2017. szeptember 13.

kiemelt_tanevnyito2017

Olyan jelentős fejlesztések előtt áll az SZTE, amelyekkel nemzetközi rangú kutatóegyetemmé válik – jelentette ki a rektor, igazolta példákkal a kormányt képviselő igazságügyi miniszter. A Szegedi Tudományegyetem 2017-2018-as tanévet nyitó ünnepségéről készült rövid videó itt megtekinthető.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • március 14. 10:00 - 22. 19:30
  A Tiszatáj Online Plüss Műhely rovata gyűjtést szervez Kárpátaljára, hogy olyan gyerekek is olvashassanak, akik nem könnyen jutnak magyar nyelvű könyvekhez! A szervezők kérik: "Hozz magaddal legalább egy – használt, de jó állapotú – gyerekkönyvet vagy alsós tankönyvet. Az adományokat március 14-től március 22-ig várjuk a kijelölt gyűjtőpontokon." A könyvek már másnap el is indulnak a Szegedi Görögkatolikus Egyházközség és a beregszászi II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola segítségével kárpátaljai magyar gyerekhez. Szervezők: FISZ - Fiatal Írók Szövetsége, Tiszatájonline.hu. Támogatók: Nemzeti Kulturális Alap.
 • március 22.
  11:00 - 13:00
 • március 22.
  15:00 - 17:00
  A Szegedi Orvosbiológiai Kutatások Jövőjéért Alapítvány és a Szegedi Tudományegyetem közös programján megjelenteket köszönti: a Nobel-díjas Bert Sakmann, valamint Varró András professzor (SZTE). Hegyi Péter professzor bemutatja a SZEGEDI TUDÓS AKADÉMIÁT (SZTA), valamint annak középiskolai programja. Buzsáki György (Brain Prize 2011, a New York Egyetem Idegtudományi Intézetének professzora) előadásának címe: A KOGNITÍV TEVÉKENYSÉG MOTORIKUS EREDETE. Előtte Buzsáki Györgyöt bemutatja a vele együtt dolgozó Berényi Antal (SZTE).
 • március 22.
  17:00 - 18:30
  Az SZTE A Bölcsészettudományi Kar Choreomundus csapata bepillantott Szeged táncéletébe. Az élményeikről kiállítást készítettek.
 • március 22.
  17:00 - 18:30
  Az American Corner Szeged első programjaként a pennsylvaniai Arcadia Egyetem afroamerikai irodalommal és kultúrával foglalkozó oktatója, Dr. Kalenda Eaton tart előadást a Nők Történelmi Hónapja alkalmából. Az előadás angol nyelvű, a részvétel ingyenes. Az előadó az SZTE-BTK Amerikanisztika Tanszékének meghívására érkezik Szegedre.