Bezár

Hírarchívum

We Shall Overcome – izgalmas nyelvkönyvbemutató az egyetemen

We Shall Overcome – izgalmas nyelvkönyvbemutató az egyetemen

2014. február 18.
2 perc

A Szegedi Tudományegyetemen mutatták be Viktor Jilly We Shall Overcome című nyelvkönyvét tanároknak és diákoknak. A programot az Egyesült Államok budapesti nagykövetséges szervezte.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

we_shall_overcome3_vjilly– A nyelvkönyvet szerző Viktor Jilly a budapesti Fazekas Mihály Gimnáziumban tanít rég óta. A tankönyvíró szakmában elismert, specialitása pedig az úgynevezett content based, vagyis tartalomalapú nyelvoktatás. Az amerikai és angolszász kultúrából, történelemből vesz témákat, és e köré építi fel nyelvkönyveit – magyarázta Vajda Zoltán, a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Amerikanisztika Tanszék tanszékvezető egyetemi docense. – A We Shall Overcome című nyelvkönyvben az amerikai polgárjogi mozgalmat tekintette át a kezdetektől a polgárjogok kivívásáig, és a nyelvkönyv témáit is ehhez kapcsolódva építette fel.

 

Viktor Jilly rendhagyó tankönyvbemutatót tartott: gitárral érkezett és a témához kapcsolódó dalokat adott elő, a gyapotszedő négerek dalaitól kezdve a könyv címadó daláig. Az angol nyelvű tankönyv javítja a diákok olvasási, szövegértési és beszédkészségét, amellett, hogy morális kérdéseket is feszeget az amerikai polgárjogi mozgalom témakörében. A pedagógusok számára számos videó, vers, interjú, beszéd és dokumentumfilm áll rendelkezésre, amelyek színesebbé, érdekesebbé tehetik a nyelvoktatást. A korszerű nyelvtanítási módszer lehetővé teszi a párban való tanulást, a csoportmunkát, így a diákok az óra egésze alatt aktívan vehetnek részt a tanulásban.

 

Konyvbemutato_2013.feb.18
We Shall Overcome – izgalmas nyelvkönyvbemutató az egyetemen - GALÉRIA

 

A szegedi angoltanárok nagy számban vettek részt a tankönyvbemutatón, amelyhez hasonlót egyébként Debrecenben, Pécsett és Egerben is megrendeztek.

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek