Bezár

Hírarchívum

Fogolygazdálkodási és -visszatelepítési konferencia az MGK-n

Fogolygazdálkodási és -visszatelepítési konferencia az MGK-n

2014. január 21.
2 perc

A Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kara a Magyar Csapdázók Egyesületével, a Vidékfejlesztési Minisztériummal, a Nyugat-Magyarországi Egyetemmel és Hódmezővásárhely városával közösen rendez fogolygazdálkodási és fogoly-visszatelepítési szakmai konferenciát.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A 2014. január 25-én, szombaton Hódmezővásárhelyen a Petőfi Művelődési Központban (dr. Rapcsák András út 7.) sorra kerülő szakmai konferencia gerincét az Egyesült Királyságból érkező szakemberek előadásai adják. Többek között előadnak a Game & Wildlife Conservation Trust kutatói és szaktanácsadói is, akik a nemzetközi vadbiológiai kutatási életben igen elismertek. A rendezvényen felszólal a Perdix Wildlife vezetője is; a cég arról ismert, hogy vad törzsből származó fogolytenyészetet hoztak létre.

 

A konferencia 10-től 15 óráig tart, regisztrálni 9 és 10 óra között lehet. Az érdeklődők előzetesen az info@csapdazok.hu címen regisztrálhatnak, a szervezők maximum 200 fő jelentkezését tudják fogadni. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Az angol nyelvű előadásokat követő tolmácsolással fordítják.

 

Program:

 

1.Nyitó előadás: Lajta Projekt 20 éves tapasztalatai az apróvad-gazdálkodásban (Prof. Dr. Faragó Sándor, NYME)
2. Egyesült királyságbeli fogolyvédelmi mintaprogramok eredményei, valamint a loddingtoni ökogazdaság bemutatása (Dr. Francis Buner, GWCT)
3. Ragadozógyérítési kísérletek hatásai a fogolyállományra, az alkalmazott módszerek és eszközök áttekintése, új fejlesztések bemutatása (Dr. Mike Short, GWCT)
4. A fogoly téli és tavaszi kiegészítő takarmányozása (Dr. Carlos Sanchez, GWCT)
5. Önfenntartó fogolyállományok megalapozását szolgáló kibocsátási technológiák eredményességének összehasonlítása (Dr. Francis Buner, GWCT)
6. Vad törzsből származó fogolytenyészet kialakítása és fenntartása (Dr. David Butler, Perdix Wildlife Supplies).

 

A konferencia moderátora Dr. Majzinger István, az SZTE Mezőgazdasági Kar Állattudományi és Vadgazdálkodási Intézet vezetője, illetve Hajas Péter Pál, a Magyar Csapdázók Egyesületének titkára.

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek