Honlapkezelési és honlapfejlesztési képzés Szegeden

A Campus Hungary program TÁMOP-4.2.4.B/2-11/1-2012-0001 projekt keretein belül négynapos képzést rendeznek Szegeden „Honlapkezelési és honlapfejlesztési ismeretek felsőoktatási intézmények munkatársai számára a dél-alföldi régióban” címmel 2014. február 5-6-án és február 12-13-án.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés



A képzést olyan, felsőoktatási intézményben dolgozók számára ajánlják, akik szeretnék a honlapkezeléssel és honlapfejlesztéssel kapcsolatos készségeiket és képességeiket fejleszteni, szeretnének megismerkedni a legújabb honlapkezelési trendekkel, a honlap és a marketing kapcsolatával, valamint munkájuk során az intézmény nemzetközi honlapjáért felelnek. A képzésen részt vevőkkel szemben támasztott követelmény az alapfokú angol nyelvismeret. A képzés nyelve magyar, az angol nyelvismeret a képzés során alkalmazott szoftverek használata, valamint a honlapok tartalmi elemzése miatt szükséges.


A kurzus elvégzése után a résztvevők képesek lesznek többek között strukturált, naprakész és informatív tájékoztatást adni az intézmény magyar és idegen nyelvű online felületein, ezzel is megkönnyíteni a magyar felsőoktatási intézményekben tanuló külföldi hallgatók eligazodását az intézményi adminisztrációban és tananyagokban. Mindemellett megismerik és hatékonyan tudják alkalmazni a web 2.0 eszköztár lehetőségeit a külföldi hallgatók elérésére, a velük való hatékony kommunikációra, illetve a felsőoktatási intézmény külföldi diákok számára kínált kurzusainak és programjainak külföldi piacokon való megismertetésére.


A tananyagban szereplő legfontosabb témakörök az internet és web története, ismerkedés a legfontosabb tagekkel, az akadálymentesítés és az egyenlő esélyű hozzáférés fontossága, webmarketing, a hazai és külföldi oktatási intézmények jó gyakorlatainak bemutatása, a népszerű közösségi oldalak áttekintése, valamint a Wordpress portál megismerése. A kurzust a József Attila Tanulmányi és Információs Központban az ELTE-SOFT Kft. munkatársai, egyben az ELTE Informatikai Karának oktatói tartják. A kurzus sikeres elvégzéséről a résztvevők tanúsítványt kapnak, melynek feltétele a képzésen való aktív részvétel, valamint a kurzust megelőzően a korábbi tapasztalatokat vizsgáló kérdőív kitöltése.


A képzésre jelentkezni február 3-ig egy online jelentkezési lap kitöltésével és egy nyilatkozat visszaküldésével lehet. További információ és a kurzus részletes tematikája itt olvasható.

 

SZTEinfo

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés