SZTE Info

Kosárlabda: kiábrándító vereséget szenvedett a Szedeák

A férfi kosárlabda NB I 16. fordulójában a Naturtex-SZTE-Szedeák rendkívül gyenge napot fogott ki a sereghajtó Nyíregyháza otthonában, aminek rendkívül sima vereség lett a következménye. A Sitku Ernő vezette hazai csapat magabiztos játékkal szerezte meg az első otthoni sikerét a bajnoki évadban.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Beragadt a rajtnál a Tisza-parti alakulat, amit könyörtelenül kihasznált az edzőváltáson átesett Nyíregyháza. Az utolsó helyen szerénykedő hazai gárda új trénerrel, Sitku Ernővel a kispadján vágott neki az összecsapásnak, akinek sikerült gatyába ráznia az övéit. Ez meg is látszott az együttes játékán, a nyírségiek nagyon jól elkapták a fonalat rögtön a mérkőzés elején, Jara Rubin Doyne vezérletével állva hagyták a rendkívül indiszponáltan játszó Bonifert-legénységet. Hiába egyezett meg szinte az egész mérkőzés folyamán a két csapat mezőnybeli dobószázaléka, akkora volt a vendéglátó gárda fölénye a lepattanózás terén, hogy ezt a szegediek egyszerűen nem tudták kompenzálni. Az igazsághoz hozzátartozik az is, hogy a Szedeák mind védekezésben, mind támadásban elmaradt valós tudásától. A büntetőzés pedig egyenlő volt a nullával: az első 11 kísérletéből egyszer sem talált be a gyűrűbe a vonal mögül Bonifert Domonkos együttese. Az első félidő 13 pontos hazai előnnyel zárult (45-32).

A második félidő elején sem változott számottevően a játék képe: a vendégoldalon továbbra is igen gyenge egyéni teljesítményeket láthatott a publikum. A nyíregyházi alakulat pedig ezt kihasználva a végül dupla-duplát elérő Poscic, Doyne, Hall, valamint a triplákat remekül dobó Mohácsi Máté vezetésével egyre nagyobb fórt épített ki. A harmadik negyedet 5 ponttal nyerte meg a nyírségi csapat, s így a tulajdonképpen tét nélkülivé váló utolsó játékrésznek magabiztos, 18 pontos előnnyel vághatott neki.

Az utolsó negyedben ugyan akadtak jobb periódusai a Szedeáknak, de ez már nem osztott, nem szorzott. A házigazda Nyíregyháza végül teljesen megérdemelt 89-78-as győzelmet könyvelhetett el, megszerezve szezonbeli második diadalát.

 

Férfi kosárlabda NB I 16. forduló:

 

Marso Nyíregyházi KK – Naturtex-SZTE-Szedeák 89-78 (24-14, 21-18, 20-15, 24-31). Nyíregyháza, Bujtosi Szabadidő Csarnok, 250 néző. Vezette: Benczur, Bognár, Minár.

Nyíregyháza: Polyák 4, DOYNE 21/6, MOHÁCSI 22/15, HALL 19/3, POSCIC 13/3. Csere: Jakab 3/3, Molnár M. 5, Cseh 2. Vezetőedző: Sitku Ernő

Szedeák: Jereminov 13/3, Levy 13, Horváth Á. 10/6, Williams 8, Csorvási M. 14. Csere: Kiss Zs. 10/9, Vida 2, Csorvási L. 8. Vezetőedző: Bonifert Domonkos

Kipontozódott: Doyne 39. perc

 

Bonifert Domonkos: „Játékosaink és csapatunk teljesítménye miatt Simándi Árpád kollégámmal együtt szégyelljük magunkat. Amíg ilyen dekoncentráltan kosárlabdázunk, hogy az ellenfél a félidőben már dupla annyi lepattanónál jár, mint mi, s 11/0-val dobjuk a büntetőket, addig nincs miről beszélni. Jó lenne, ha felfogná mindenki, hogy ez nem egy osztálykirándulás…”

 

Forrás: SZEGEDma.hu

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2018. március 08.
Kiemelt_GTB

Nők a Tudományban Kiválósági Díjas lett Gazdag-Tóth Boglárka. Az SZTE TTIK Informatikai Intézet Számítógépes Optimalizálás Tanszékén dolgozó, szakmabeli férjével együtt három gyermeket nevelő édesanyával arról is beszélgettünk, melyik a kedvenc algoritmusa.

SZTEtelevízió

2017. szeptember 13.

kiemelt_tanevnyito2017

Olyan jelentős fejlesztések előtt áll az SZTE, amelyekkel nemzetközi rangú kutatóegyetemmé válik – jelentette ki a rektor, igazolta példákkal a kormányt képviselő igazságügyi miniszter. A Szegedi Tudományegyetem 2017-2018-as tanévet nyitó ünnepségéről készült rövid videó itt megtekinthető.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • március 23.
  10:00 - 12:30
  Prof. Dr. Borbás Anikó (DE GYTK Gyógyszerészi Kémiai Tanszék) Gyökös tioladdíciók telítetlen szénhidrátokon címmel és Prof. Dr. Herczegh Pál (DE GYTK Gyógyszerészi Kémiai Tanszék) előadása A teikoplanin származékoktól a triciklánókig: a közelmúlt terméséből címmel a SZAB Gyógyszerésztudományi Szakbizottság Gyógyszerkémiai és Gyógyszeranalitikai Munkabizottság, valamint az SZTE Gyógyszerkémiai Intézet programja.
 • március 24. 10:00 - 25. 15:00
  Az Ifjú Pszichológusok és Neveléstudományi Kutatók Országos Konferenciája, az IPSZILON Konferencia fő témája: az ifjúságszociológia és ifjúságpszichológia. A plenáris előadásokon Dr. Jancsák Csaba (SZTE JGYPK) az ifjúságkutatás legújabb hazai és nemzetközi eredményeit ismerteti; Prof. Dr. Pikó Bettina (SZTE ÁOK) arra a kérdésre válaszol, hogy Mitől boldogok a fiatalok?
 • március 26.
  14:00 - 15:00
 • március 27.
  17:00 - 18:30
  A TIT Szabadegyetem Földrajz Tagozat előadója: Dr. Karancsi Zoltán PhD, tanszékvezető egyetemi docens (SZTE JGYPK). Az északi sarkkörön túlra télen leginkább az északi fényt keresők kelnek útra. Az előadó arra a kérdésre is válaszol, hogy mit lehet még észak Norvégiában ilyenkor csinálni turistaként.
 • március 27.
  18:00 - 19:30
  Az SZTE Mentor(h)áló Pedagógiai esték című nagyszabású sorozatának vendége dr. Farkas Eszter PhD, egyetemi docens, a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán működő Orvosi Fizikai és Orvosi Informatikai Intézet L’Oreal-UNESCO díjjal kitüntetett agyikeringés-kutatója. Olyan kérdésekre keresi a választ, mint például: vajon mitől függ idegrendszerünk egészséges öregedése? Milyen körülmények ronthatják kilátásainkat? További információ: http://www.jgypk.hu/mentorhalo/ujabb-tudomanyos-ismeretterjeszto-csemege-az-oregedo-agy/