SZTE Info

Kosárlabda: kiábrándító vereséget szenvedett a Szedeák

A férfi kosárlabda NB I 16. fordulójában a Naturtex-SZTE-Szedeák rendkívül gyenge napot fogott ki a sereghajtó Nyíregyháza otthonában, aminek rendkívül sima vereség lett a következménye. A Sitku Ernő vezette hazai csapat magabiztos játékkal szerezte meg az első otthoni sikerét a bajnoki évadban.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Beragadt a rajtnál a Tisza-parti alakulat, amit könyörtelenül kihasznált az edzőváltáson átesett Nyíregyháza. Az utolsó helyen szerénykedő hazai gárda új trénerrel, Sitku Ernővel a kispadján vágott neki az összecsapásnak, akinek sikerült gatyába ráznia az övéit. Ez meg is látszott az együttes játékán, a nyírségiek nagyon jól elkapták a fonalat rögtön a mérkőzés elején, Jara Rubin Doyne vezérletével állva hagyták a rendkívül indiszponáltan játszó Bonifert-legénységet. Hiába egyezett meg szinte az egész mérkőzés folyamán a két csapat mezőnybeli dobószázaléka, akkora volt a vendéglátó gárda fölénye a lepattanózás terén, hogy ezt a szegediek egyszerűen nem tudták kompenzálni. Az igazsághoz hozzátartozik az is, hogy a Szedeák mind védekezésben, mind támadásban elmaradt valós tudásától. A büntetőzés pedig egyenlő volt a nullával: az első 11 kísérletéből egyszer sem talált be a gyűrűbe a vonal mögül Bonifert Domonkos együttese. Az első félidő 13 pontos hazai előnnyel zárult (45-32).

A második félidő elején sem változott számottevően a játék képe: a vendégoldalon továbbra is igen gyenge egyéni teljesítményeket láthatott a publikum. A nyíregyházi alakulat pedig ezt kihasználva a végül dupla-duplát elérő Poscic, Doyne, Hall, valamint a triplákat remekül dobó Mohácsi Máté vezetésével egyre nagyobb fórt épített ki. A harmadik negyedet 5 ponttal nyerte meg a nyírségi csapat, s így a tulajdonképpen tét nélkülivé váló utolsó játékrésznek magabiztos, 18 pontos előnnyel vághatott neki.

Az utolsó negyedben ugyan akadtak jobb periódusai a Szedeáknak, de ez már nem osztott, nem szorzott. A házigazda Nyíregyháza végül teljesen megérdemelt 89-78-as győzelmet könyvelhetett el, megszerezve szezonbeli második diadalát.

 

Férfi kosárlabda NB I 16. forduló:

 

Marso Nyíregyházi KK – Naturtex-SZTE-Szedeák 89-78 (24-14, 21-18, 20-15, 24-31). Nyíregyháza, Bujtosi Szabadidő Csarnok, 250 néző. Vezette: Benczur, Bognár, Minár.

Nyíregyháza: Polyák 4, DOYNE 21/6, MOHÁCSI 22/15, HALL 19/3, POSCIC 13/3. Csere: Jakab 3/3, Molnár M. 5, Cseh 2. Vezetőedző: Sitku Ernő

Szedeák: Jereminov 13/3, Levy 13, Horváth Á. 10/6, Williams 8, Csorvási M. 14. Csere: Kiss Zs. 10/9, Vida 2, Csorvási L. 8. Vezetőedző: Bonifert Domonkos

Kipontozódott: Doyne 39. perc

 

Bonifert Domonkos: „Játékosaink és csapatunk teljesítménye miatt Simándi Árpád kollégámmal együtt szégyelljük magunkat. Amíg ilyen dekoncentráltan kosárlabdázunk, hogy az ellenfél a félidőben már dupla annyi lepattanónál jár, mint mi, s 11/0-val dobjuk a büntetőket, addig nincs miről beszélni. Jó lenne, ha felfogná mindenki, hogy ez nem egy osztálykirándulás…”

 

Forrás: SZEGEDma.hu

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2017. október 03.

Kiemelt_Antalicz_B

Első díjat nyert az Országos Tudományos Diákköri Konferencián, és egyedül épített a lézerfényt mérni képes szenzort. Felsőfokon beszél németül, angolul olvas szakcikkeket, miközben kínaiul tanul. A kollégiumában segíti az önképzőkör munkáját, s emellett egy új kutatási projekthez számítógépes szoftvert ír. Ő Antalicz Balázs, a Szegedi Tudományegyetem MSc-képzéses fizika szakos hallgatója, akitől leckét kaptunk lendületből és szakmai elhivatottságból.

SZTEtelevízió

2017. szeptember 13.

kiemelt_tanevnyito2017

Olyan jelentős fejlesztések előtt áll az SZTE, amelyekkel nemzetközi rangú kutatóegyetemmé válik – jelentette ki a rektor, igazolta példákkal a kormányt képviselő igazságügyi miniszter. A Szegedi Tudományegyetem 2017-2018-as tanévet nyitó ünnepségéről készült rövid videó itt megtekinthető.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • október 5. 09:00 - 22. 19:00
  A kiállítás szervezője: SZAB Művészeti Szakbizottság.
 • október 6. 08:00 - december 20. 08:00
  A szegedi szecessziós épületeket szokatlan szemszögbôl mutatja meg a tárlat. Az épületekre jellemzô szecessziós részleteket láthatjuk viszont fotókon. Olyan perspektívából, madártávlatból, ahogy az utca embere nem láthatja ôket. A kiállítás megtekinthetô december 20-ig.
 • október 7. 14:00 - november 10. 08:00
  A Magyar Alkotómûvészek Országos Egyesületével karöltve, szalonjelleggel a MAOE teljes képzômûvészeti tagságát megszólaltató tárlatot mutat be a REÖK. Ennek a kiállításnak a korábbi években különbözô, nagyhírû intézmények, mint például a szentendrei MûvészetMalom adott helyet. Az eddigi évek tapasztalatai alapján a szegedi kiállítóházba is 6-800 mûvész alkotását várjuk. A kiállítás megtekinthetô november 10-ig. Belépôjegy 500 Ft.
 • október 9. 15:00 - november 10. 20:00
  A fényképeket a szerző Juhász Antalnak az 1960-as évek óta végzett néprajzi terepmunkáin készítette. Az idő tájt a tanyai emberek a gazdasági, társadalmi változások időszakát élték. Évtizedek múltán látjuk, hogy a felvételek többnyire egy még paraszti életformában élt nemzedék hétköznapi munkáját, ünnepeit dokumentálják.
 • október 9. 18:00 - 21. 20:00
  Megnyitja: Bene Zoltán író, a Szeged folyóirat fôszerkesztôje Közremûködik: Csanádi Hajnalka (ének), Nemes Levente (doromb, dob) Nagy Károly (Szeged, 1952) Vinkler-díjas festô- és grafikusmûvész, a „Szeged kultúrájáért díj” 2017. évi kitüntetettje. A szegedi Tanárképzô Fôiskolán földrajz-rajz szakos tanári diplomát szerzett, majd elvégezte a Képzômûvészeti Fôiskola továbbképzô kurzusát. Tanított általános iskolákban (Algyô, Deszk), az Eötvös Gimnáziumban és mûvészeti iskolákban (Lyra, Classic) rajz és vizuális kultúra tantárgyat, médiaismeretet. A Szegedi Szépmíves Céh szabadiskolájában rajzot, festészetet és fotózást oktat. 1990 óta vezet nyári mûvésztelepeket. Fest olajjal és akrillal, készít akvarellt, ecsetrajzot, hagyományos sokszorosító grafikával és computer grafikával is foglalkozik. Elnöke a Szegedi Szépmíves Céhnek, tagja a Magyar Rajztanárok Országos Egyesületének. Megtekinthetô október 21-ig, hétköznapokon 08.00–22.00, szombaton 09.00–20.00 óráig.