SZTE Info

Marketingismeretek felsőoktatási intézmények munkatársainak

Négynapos képzést rendez szegedi oktatók közreműködésével a Tempus Közalapítvány a TÁMOP-4.2.4B/2-11/1-2012-0001 projekt keretében „Felsőoktatási nemzetközi marketingismeretek felsőoktatási intézmények munkatársai számára a dél-alföldi régióban” címmel Szegeden január 9-10-én és 16-17-én.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A közalapítvány a képzést elsősorban a felsőoktatási intézményben dolgozók számára ajánlják, főként azoknak, akik nemzetközi marketinggel, hallgatótoborzással, szervezeti külső és belső kommunikációval, nemzetközi kapcsolatok, szervezetközi kapcsolatok felvételével, fenntartásával és fejlesztésével valamint hallgatói elégedettség felmérésekkel és elemzésekkel foglalkoznak.

Oktatók: Révész Balázs, az SZTE marketing és kommunikációs igazgatója és Prónay Szabolcs, az SZTE GTK egyetemi adjunktusa.

 

A képzés célja olyan kompetenciák kialakítása, amelyek hozzásegítik a felsőoktatásban dolgozó, az intézmény nemzetközi marketingtevékenységében érintett munkatársait ahhoz, hogy képesek legyenek releváns, innovatív nemzetközi marketingstratégia kidolgozására és annak hatékony implementálására az intézmény nemzetköziesítése és a külföldi hallgatók számának növelése céljából. A képzés során a résztvevőknek lehetőségük lesz saját intézményükre alkalmazható külföldi és magyarországi jó példákat és jó gyakorlatokat, esettanulmányokat megismerni. Konkrét esetfeldolgozás során alkalmuk lesz munkahelyi feladataikat legalább vázlatosan elvégezni.

 

A tanfolyam befejezése után a résztvevők egyebek mellett képesek lesznek átlátni, hogy milyen folyamatok zajlanak a világ felsőoktatásában, és azoknak milyen következményei vannak a hazai folyamatokra. Világossá válik számukra, hogy mit jelent a stratégiai (nemzetközi) marketing, és milyen hatással van az intézményükben most és majdan történő nemzetközi hallgatótoborzási folyamatokra; tudatában lesznek, hogy miért fontos a marketingkutatás, az auditálás és a piaci fejlemények nyomon követése; megismerik a marketingtevékenységeket és azok alkalmazhatóságát a hallgatótoborzásban, továbbá alkalmazhatják más felsőoktatási intézmények jó gyakorlatait a saját szervezetük stratégiai marketingjének kialakításában.

 

A tananyagban szerepel egyebek mellett a felsőoktatási nemzetközi marketing, stratégia és marketingtervezés, értékteremtés és értékközvetítés, értékkommunikáció a nemzetközi felsőoktatási marketingben.

 

A képzést a Szegedi Tudományegyetem Rektori Hivatal épületében tartják.

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2018. március 08.
Kiemelt_GTB

Nők a Tudományban Kiválósági Díjas lett Gazdag-Tóth Boglárka. Az SZTE TTIK Informatikai Intézet Számítógépes Optimalizálás Tanszékén dolgozó, szakmabeli férjével együtt három gyermeket nevelő édesanyával arról is beszélgettünk, melyik a kedvenc algoritmusa.

SZTEtelevízió

2017. szeptember 13.

kiemelt_tanevnyito2017

Olyan jelentős fejlesztések előtt áll az SZTE, amelyekkel nemzetközi rangú kutatóegyetemmé válik – jelentette ki a rektor, igazolta példákkal a kormányt képviselő igazságügyi miniszter. A Szegedi Tudományegyetem 2017-2018-as tanévet nyitó ünnepségéről készült rövid videó itt megtekinthető.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • március 24. 10:00 - 25. 15:00
  Az Ifjú Pszichológusok és Neveléstudományi Kutatók Országos Konferenciája, az IPSZILON Konferencia fő témája: az ifjúságszociológia és ifjúságpszichológia. A plenáris előadásokon Dr. Jancsák Csaba (SZTE JGYPK) az ifjúságkutatás legújabb hazai és nemzetközi eredményeit ismerteti; Prof. Dr. Pikó Bettina (SZTE ÁOK) arra a kérdésre válaszol, hogy Mitől boldogok a fiatalok?
 • március 26.
  14:00 - 15:00
 • március 27.
  17:00 - 18:30
  A TIT Szabadegyetem Földrajz Tagozat előadója: Dr. Karancsi Zoltán PhD, tanszékvezető egyetemi docens (SZTE JGYPK). Az északi sarkkörön túlra télen leginkább az északi fényt keresők kelnek útra. Az előadó arra a kérdésre is válaszol, hogy mit lehet még észak Norvégiában ilyenkor csinálni turistaként.
 • március 27.
  18:00 - 19:30
  Az SZTE Mentor(h)áló Pedagógiai esték című nagyszabású sorozatának vendége dr. Farkas Eszter PhD, egyetemi docens, a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán működő Orvosi Fizikai és Orvosi Informatikai Intézet L’Oreal-UNESCO díjjal kitüntetett agyikeringés-kutatója. Olyan kérdésekre keresi a választ, mint például: vajon mitől függ idegrendszerünk egészséges öregedése? Milyen körülmények ronthatják kilátásainkat? További információ: http://www.jgypk.hu/mentorhalo/ujabb-tudomanyos-ismeretterjeszto-csemege-az-oregedo-agy/
 • március 28.
  13:00 - 16:00
  A magyarországi új kutatási infrastruktúrák bemutatkozásán részt vesz a Szentágothai János Kutatóközpont; a Felsőoktatási és Ipari Együttműködési Központ; a Hungarian Center of Excellence for Molecular Medicine (HCEMM). Meghívott vendégek: az intézmények igazgatói - Prof. Helyes Zsuzsanna (SZKK), Prof. Kacskovics Imre (FIEK) és Prof. Bíró Tamás (HCEMM). A program szakmai támogatója a MTA Szegedi Területi Bizottságának Immunológiai Munkabizottsága.