SZTE Info

phd_avatas

PhD-doktorokat avattak a szegedi egyetemen

A Szegedi Tudományegyetem Szenátusa 2014. január 17-én a József Attila Tanulmányi és Információs Központ kongresszusi termében ünnepélyes keretek között doktorrá avatott 90 doktoranduszhallgatót.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Január 17-én 90 sikeresen végzett hallgatót avattak doktorrá a Szegedi Tudományegyetemen: az Állam- és Jogtudományi Karról hatot, az Általános Orvostudomány Karról tizennyolcat, a Bölcsészettudományi Karról tizenkilencet, a Gazdaságtudományi Karról kettőt, a Gyógyszerésztudományi Karról hetet, a Természettudományi és Informatikai Karról pedig harmincnyolcat.Phd avatás az SZTE-en 2013


A doktoravató ünnepi ülés az avatótanács bevonulásával, majd pedig a Himnusz eléneklésével vette kezdetét. A jelenlévők számára ezt követően a Zeneművészeti Kar harsonásai szolgáltattak egy rövid zenés műsort. A doktori fogadáshoz a hallgatók képviselője előterjesztette a kérelmet, amit a doktori eskü elmondása követett. Ezután a karok dékánjainak nevében Toldi József, a Doktori Tanács elnöke hivatalosan is elismerte a kérelmezők PhD-fokozatát, felruházva őket a címmel járó jogokkal és kötelezettségekkel. A jelenlévő hallgatók ezt követően kézfogás kíséretében átvehették a diplomát. Az esemény zárásaként Szabó Gábor, a Szegedi Tudományegyetem rektora köszöntötte a friss PhD-doktorokat, és kívánta, hogy legyenek a haza alkotó polgárai, valamint saját és mások örömére is gyarapítsák a tudásukat.

 

Az avatottak névsora:


Állam- és Jogtudomdányi Kar
Gyógyszerésztudományi Kar
Dr. Auer Ádám Dr. Bálint Erika
Dr. Bakos Eszter Dr. Deák Beáta
Dr. Bezdán Anikó Maroda Mónika
Dr. Deli Petra Eszter Ötvös Sándor Balázs
Dr. Mácskovich Márkó Szilveszter Sipos László
Dr. Méhes Tamás Dr.Sulyok Edvárd István

Winter Zoltán
Általános Orvostudományi Kar

Dr. Czövek Dorottya Természettudományi és Informatikai Kar
Dr. Daróczi Borbála Ábrahám Nóra
Dr. Érces Dániel Ádok Mónika
Dr. Michel Fages Ayadi Viktor
Geisz Andrea Bereczki Zsolt
Gönczi Márton Bíró Judit
Kovács Mária Bíró Lóránt
Dr. Kóbor Jenő Brockhauser Sándor
Dr. Lintner Balázs Czene Anikó
Nagy Krisztina Csiszár Ágnes
Pallagi Petra Dombi József Dániel
Schnúr Andrea Fekete József
Dr. Sárközy Márta Julianna Fiser-Nagy Ágnes
Szabó Ágnes Míra Fodor Gábor
Dr. Szűcs Gergő Fülöp Dávid
Dr. Ungvári Krisztina Gellért Levente
Dr. Varga Zoltán Heiner Zsuzsanna
Dr. Vass Andrea Kardos Péter

Klébesz Rita
Bölcsészettudományi Kar
London Gábor
Bernáth András Gábor Mészáros Minucsér
Bíró Csilla Molnár Eszter
Dohány Gabriella Pintér Zoltán
Gugán Katalin Poór Péter
Halmágyi Miklós Schöll-Barna Gabriella
Illés Imre Áron Szakonyi Dóra
Jászay Tamás Szalai Tamás
Kovács Krisztina Szép Angéla
Mihály Csilla Tiricz Hilda Anikó
Nádasdi Péter Tobak Zalán
Nagy Katalin Tóth Ildikó
Olach Zsuzsanna Brigitta Tóth Mónika
Pintér Henriett Vamoş Ecaterina Edith
Salamon Anikó Ványi Róbert
Szilágyi Péter Varga László Gábor
Szőcs Tibor Varga Tamás
Tóth Ákos Waro Biru, Girma
Tóth Marianna Zsámboki János
Tóth Zoltán János Zsindely Nóra


Gazdaságtudományi Kar

Dr. Kárpáti József
Kincsesné Vajda Beáta
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2018. március 08.
Kiemelt_GTB

Nők a Tudományban Kiválósági Díjas lett Gazdag-Tóth Boglárka. Az SZTE TTIK Informatikai Intézet Számítógépes Optimalizálás Tanszékén dolgozó, szakmabeli férjével együtt három gyermeket nevelő édesanyával arról is beszélgettünk, melyik a kedvenc algoritmusa.

SZTEtelevízió

2017. szeptember 13.

kiemelt_tanevnyito2017

Olyan jelentős fejlesztések előtt áll az SZTE, amelyekkel nemzetközi rangú kutatóegyetemmé válik – jelentette ki a rektor, igazolta példákkal a kormányt képviselő igazságügyi miniszter. A Szegedi Tudományegyetem 2017-2018-as tanévet nyitó ünnepségéről készült rövid videó itt megtekinthető.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • március 14. 10:00 - 22. 19:30
  A Tiszatáj Online Plüss Műhely rovata gyűjtést szervez Kárpátaljára, hogy olyan gyerekek is olvashassanak, akik nem könnyen jutnak magyar nyelvű könyvekhez! A szervezők kérik: "Hozz magaddal legalább egy – használt, de jó állapotú – gyerekkönyvet vagy alsós tankönyvet. Az adományokat március 14-től március 22-ig várjuk a kijelölt gyűjtőpontokon." A könyvek már másnap el is indulnak a Szegedi Görögkatolikus Egyházközség és a beregszászi II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola segítségével kárpátaljai magyar gyerekhez. Szervezők: FISZ - Fiatal Írók Szövetsége, Tiszatájonline.hu. Támogatók: Nemzeti Kulturális Alap.
 • március 21.
  10:30 - 13:00
  Halasi Gyula – Szén-dioxid hidrogénezése kontrollált méretű Pt adalékolt NiO hordozós katalizátorokon, in-situ technikák alkalmazása című előadásával kezdődik a Katalizis nap. Az utolsó előadó: Pap József Sándor, aki Cu-komplexek alkalmazása elektrokatalitikus vízbontásban címmel tart bemutatót. A program szervezője: a SZAB Kémiai Szakbizottság Anyagtudományi Munkabizottság, SZTE Kémiai Intézet, MTA EK Felületkémiai és Katalízis Laboratórium.
 • március 21.
  15:00 - 17:30
  A konferencia és kerekeasztal-beszélgetés témája: az SZTE a szegedi sportsikerekért. A Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar az EFOP-3.4.3-16-2016-00014 azonosító számú A Szegedi Tudományegyetem oktatási és szolgáltatási teljesítményének innovatív fejlesztése a munkaerőpiaci és a nemzetközi verseny kihívásaira való felkészülés jegyében című pályázat „Megengedett teljesítménynövelési lehetőségek - antidopping szaktanácsadás” pályázati projekt megvalósításának nyitó konferenciáján Dr. Csonka Csaba sportügyekért felelős rektori megbízott, egyetemi docens mond köszöntőt. A táplálkozás szerepe a felkészítésben címmel díszelőadást tart Dr. Martos Éva orvosprofesszor, a Testnevelési Egyetem (TE) Sport-táplálkozástudományi Központjának vezetője, a Magyar Sportorvos Társaság elnöke tartja. A projektet Dr. Török László, Dr. Győri Ferenc, Dr. Márton János, Dr. Mikulán Rita, Ulrichné Varga Rita, Komár Réka mutatja be. Az egyetem és a sportegyesületek képviselőinek kerekasztal-beszélgetését Kecse Nagy Sándor kommunikációs menedzser vezeti. A szervezők kérik az előzetes regisztrációt az egyetemi.sportorvos@gmail.com e-mail címre!
 • március 21.
  17:30 - 18:30
 • március 21.
  17:55 - 19:00
  A Szabadegyetem – Szeged rendezvény-sorozatban Karikó Sándor Ki a nevelés gazdája? címmel tart előadást. Többek között arról esik szó, hogy hogy bár úgy tűnik, a neveléshez mindenki ért, mégis egy sor lapos ismeret, tévhit kering ebben a témában. És főként az a gond, hogy mintha nem lenne gazdája ennek a fontos tevékenységnek. A prezentációs előadás új és sajátos megközelítést kínál fel, amely hasznos lehet minden egyetemi szakos hallgatónak: alapvetően filozófiai, etikai és pedagógiai jellegű összefoglalást tartalmaz. További információ: https://www.u-szeged.hu/szabadegyetem/ki-neveles-gazdaja