SZTE Info

phd_avatas

PhD-doktorokat avattak a szegedi egyetemen

A Szegedi Tudományegyetem Szenátusa 2014. január 17-én a József Attila Tanulmányi és Információs Központ kongresszusi termében ünnepélyes keretek között doktorrá avatott 90 doktoranduszhallgatót.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Január 17-én 90 sikeresen végzett hallgatót avattak doktorrá a Szegedi Tudományegyetemen: az Állam- és Jogtudományi Karról hatot, az Általános Orvostudomány Karról tizennyolcat, a Bölcsészettudományi Karról tizenkilencet, a Gazdaságtudományi Karról kettőt, a Gyógyszerésztudományi Karról hetet, a Természettudományi és Informatikai Karról pedig harmincnyolcat.Phd avatás az SZTE-en 2013


A doktoravató ünnepi ülés az avatótanács bevonulásával, majd pedig a Himnusz eléneklésével vette kezdetét. A jelenlévők számára ezt követően a Zeneművészeti Kar harsonásai szolgáltattak egy rövid zenés műsort. A doktori fogadáshoz a hallgatók képviselője előterjesztette a kérelmet, amit a doktori eskü elmondása követett. Ezután a karok dékánjainak nevében Toldi József, a Doktori Tanács elnöke hivatalosan is elismerte a kérelmezők PhD-fokozatát, felruházva őket a címmel járó jogokkal és kötelezettségekkel. A jelenlévő hallgatók ezt követően kézfogás kíséretében átvehették a diplomát. Az esemény zárásaként Szabó Gábor, a Szegedi Tudományegyetem rektora köszöntötte a friss PhD-doktorokat, és kívánta, hogy legyenek a haza alkotó polgárai, valamint saját és mások örömére is gyarapítsák a tudásukat.

 

Az avatottak névsora:


Állam- és Jogtudomdányi Kar
Gyógyszerésztudományi Kar
Dr. Auer Ádám Dr. Bálint Erika
Dr. Bakos Eszter Dr. Deák Beáta
Dr. Bezdán Anikó Maroda Mónika
Dr. Deli Petra Eszter Ötvös Sándor Balázs
Dr. Mácskovich Márkó Szilveszter Sipos László
Dr. Méhes Tamás Dr.Sulyok Edvárd István

Winter Zoltán
Általános Orvostudományi Kar

Dr. Czövek Dorottya Természettudományi és Informatikai Kar
Dr. Daróczi Borbála Ábrahám Nóra
Dr. Érces Dániel Ádok Mónika
Dr. Michel Fages Ayadi Viktor
Geisz Andrea Bereczki Zsolt
Gönczi Márton Bíró Judit
Kovács Mária Bíró Lóránt
Dr. Kóbor Jenő Brockhauser Sándor
Dr. Lintner Balázs Czene Anikó
Nagy Krisztina Csiszár Ágnes
Pallagi Petra Dombi József Dániel
Schnúr Andrea Fekete József
Dr. Sárközy Márta Julianna Fiser-Nagy Ágnes
Szabó Ágnes Míra Fodor Gábor
Dr. Szűcs Gergő Fülöp Dávid
Dr. Ungvári Krisztina Gellért Levente
Dr. Varga Zoltán Heiner Zsuzsanna
Dr. Vass Andrea Kardos Péter

Klébesz Rita
Bölcsészettudományi Kar
London Gábor
Bernáth András Gábor Mészáros Minucsér
Bíró Csilla Molnár Eszter
Dohány Gabriella Pintér Zoltán
Gugán Katalin Poór Péter
Halmágyi Miklós Schöll-Barna Gabriella
Illés Imre Áron Szakonyi Dóra
Jászay Tamás Szalai Tamás
Kovács Krisztina Szép Angéla
Mihály Csilla Tiricz Hilda Anikó
Nádasdi Péter Tobak Zalán
Nagy Katalin Tóth Ildikó
Olach Zsuzsanna Brigitta Tóth Mónika
Pintér Henriett Vamoş Ecaterina Edith
Salamon Anikó Ványi Róbert
Szilágyi Péter Varga László Gábor
Szőcs Tibor Varga Tamás
Tóth Ákos Waro Biru, Girma
Tóth Marianna Zsámboki János
Tóth Zoltán János Zsindely Nóra


Gazdaságtudományi Kar

Dr. Kárpáti József
Kincsesné Vajda Beáta
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2017. október 03.

Kiemelt_Antalicz_B

Első díjat nyert az Országos Tudományos Diákköri Konferencián, és egyedül épített a lézerfényt mérni képes szenzort. Felsőfokon beszél németül, angolul olvas szakcikkeket, miközben kínaiul tanul. A kollégiumában segíti az önképzőkör munkáját, s emellett egy új kutatási projekthez számítógépes szoftvert ír. Ő Antalicz Balázs, a Szegedi Tudományegyetem MSc-képzéses fizika szakos hallgatója, akitől leckét kaptunk lendületből és szakmai elhivatottságból.

SZTEtelevízió

2017. szeptember 13.

kiemelt_tanevnyito2017

Olyan jelentős fejlesztések előtt áll az SZTE, amelyekkel nemzetközi rangú kutatóegyetemmé válik – jelentette ki a rektor, igazolta példákkal a kormányt képviselő igazságügyi miniszter. A Szegedi Tudományegyetem 2017-2018-as tanévet nyitó ünnepségéről készült rövid videó itt megtekinthető.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • október 6. 08:00 - december 20. 08:00
  A szegedi szecessziós épületeket szokatlan szemszögbôl mutatja meg a tárlat. Az épületekre jellemzô szecessziós részleteket láthatjuk viszont fotókon. Olyan perspektívából, madártávlatból, ahogy az utca embere nem láthatja ôket. A kiállítás megtekinthetô december 20-ig.
 • október 7. 14:00 - november 10. 08:00
  A Magyar Alkotómûvészek Országos Egyesületével karöltve, szalonjelleggel a MAOE teljes képzômûvészeti tagságát megszólaltató tárlatot mutat be a REÖK. Ennek a kiállításnak a korábbi években különbözô, nagyhírû intézmények, mint például a szentendrei MûvészetMalom adott helyet. Az eddigi évek tapasztalatai alapján a szegedi kiállítóházba is 6-800 mûvész alkotását várjuk. A kiállítás megtekinthetô november 10-ig. Belépôjegy 500 Ft.
 • október 9. 15:00 - november 10. 20:00
  A fényképeket a szerző Juhász Antalnak az 1960-as évek óta végzett néprajzi terepmunkáin készítette. Az idő tájt a tanyai emberek a gazdasági, társadalmi változások időszakát élték. Évtizedek múltán látjuk, hogy a felvételek többnyire egy még paraszti életformában élt nemzedék hétköznapi munkáját, ünnepeit dokumentálják.
 • október 13. 17:00 - december 31. 18:00
  Gyenes Kálmán a Délmagyarország fotósaként hosszú éveken keresztül örökítette meg nemcsak Szeged, hanem Csongrád megye mindennapjait is, emellett számtalan felvételt készített szeretett Erdélyérôl is. A tárlaton a nem régen elhunyt fotómûvész alkotásaiból mutatunk be egy olyan válogatást, melyen megjelennek a sportversenyek izgalmai, a rendszerváltás legendás pillanatai vagy éppen Tarján panelépületeinek szépségei is. A kiállítás megtekinthetô december 31-ig, naponta 10.00–18.00 óráig.
 • október 17. 16:00 - november 17. 20:00
  Az 1956-ra, a szegedi egyetemen megalakult MEFESZ-re emlékező kiállítást az SZTE Klebelsberg Könyvtár szervezi.