SZTE Info

phd_avatas

PhD-doktorokat avattak a szegedi egyetemen

A Szegedi Tudományegyetem Szenátusa 2014. január 17-én a József Attila Tanulmányi és Információs Központ kongresszusi termében ünnepélyes keretek között doktorrá avatott 90 doktoranduszhallgatót.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Január 17-én 90 sikeresen végzett hallgatót avattak doktorrá a Szegedi Tudományegyetemen: az Állam- és Jogtudományi Karról hatot, az Általános Orvostudomány Karról tizennyolcat, a Bölcsészettudományi Karról tizenkilencet, a Gazdaságtudományi Karról kettőt, a Gyógyszerésztudományi Karról hetet, a Természettudományi és Informatikai Karról pedig harmincnyolcat.Phd avatás az SZTE-en 2013


A doktoravató ünnepi ülés az avatótanács bevonulásával, majd pedig a Himnusz eléneklésével vette kezdetét. A jelenlévők számára ezt követően a Zeneművészeti Kar harsonásai szolgáltattak egy rövid zenés műsort. A doktori fogadáshoz a hallgatók képviselője előterjesztette a kérelmet, amit a doktori eskü elmondása követett. Ezután a karok dékánjainak nevében Toldi József, a Doktori Tanács elnöke hivatalosan is elismerte a kérelmezők PhD-fokozatát, felruházva őket a címmel járó jogokkal és kötelezettségekkel. A jelenlévő hallgatók ezt követően kézfogás kíséretében átvehették a diplomát. Az esemény zárásaként Szabó Gábor, a Szegedi Tudományegyetem rektora köszöntötte a friss PhD-doktorokat, és kívánta, hogy legyenek a haza alkotó polgárai, valamint saját és mások örömére is gyarapítsák a tudásukat.

 

Az avatottak névsora:


Állam- és Jogtudomdányi Kar
Gyógyszerésztudományi Kar
Dr. Auer Ádám Dr. Bálint Erika
Dr. Bakos Eszter Dr. Deák Beáta
Dr. Bezdán Anikó Maroda Mónika
Dr. Deli Petra Eszter Ötvös Sándor Balázs
Dr. Mácskovich Márkó Szilveszter Sipos László
Dr. Méhes Tamás Dr.Sulyok Edvárd István

Winter Zoltán
Általános Orvostudományi Kar

Dr. Czövek Dorottya Természettudományi és Informatikai Kar
Dr. Daróczi Borbála Ábrahám Nóra
Dr. Érces Dániel Ádok Mónika
Dr. Michel Fages Ayadi Viktor
Geisz Andrea Bereczki Zsolt
Gönczi Márton Bíró Judit
Kovács Mária Bíró Lóránt
Dr. Kóbor Jenő Brockhauser Sándor
Dr. Lintner Balázs Czene Anikó
Nagy Krisztina Csiszár Ágnes
Pallagi Petra Dombi József Dániel
Schnúr Andrea Fekete József
Dr. Sárközy Márta Julianna Fiser-Nagy Ágnes
Szabó Ágnes Míra Fodor Gábor
Dr. Szűcs Gergő Fülöp Dávid
Dr. Ungvári Krisztina Gellért Levente
Dr. Varga Zoltán Heiner Zsuzsanna
Dr. Vass Andrea Kardos Péter

Klébesz Rita
Bölcsészettudományi Kar
London Gábor
Bernáth András Gábor Mészáros Minucsér
Bíró Csilla Molnár Eszter
Dohány Gabriella Pintér Zoltán
Gugán Katalin Poór Péter
Halmágyi Miklós Schöll-Barna Gabriella
Illés Imre Áron Szakonyi Dóra
Jászay Tamás Szalai Tamás
Kovács Krisztina Szép Angéla
Mihály Csilla Tiricz Hilda Anikó
Nádasdi Péter Tobak Zalán
Nagy Katalin Tóth Ildikó
Olach Zsuzsanna Brigitta Tóth Mónika
Pintér Henriett Vamoş Ecaterina Edith
Salamon Anikó Ványi Róbert
Szilágyi Péter Varga László Gábor
Szőcs Tibor Varga Tamás
Tóth Ákos Waro Biru, Girma
Tóth Marianna Zsámboki János
Tóth Zoltán János Zsindely Nóra


Gazdaságtudományi Kar

Dr. Kárpáti József
Kincsesné Vajda Beáta
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2017. december 06.

kiemelt_Dux_Laszlo

Biológia, kémia és fizika tantárgyból, valamint a Nobel-díjas rektor életéből, munkásságából áll össze évről évre az egyre népszerűbb SZTE Szent-Györgyi Tanulmányi Verseny kérdéssora. A zsűri elnökével, prof. Dr. Dux László tanszékvezető egyetemi tanárral a Szent-Györgyi-örökségről és a középiskolások versenyéről beszélgettünk.

SZTEtelevízió

2017. szeptember 13.

kiemelt_tanevnyito2017

Olyan jelentős fejlesztések előtt áll az SZTE, amelyekkel nemzetközi rangú kutatóegyetemmé válik – jelentette ki a rektor, igazolta példákkal a kormányt képviselő igazságügyi miniszter. A Szegedi Tudományegyetem 2017-2018-as tanévet nyitó ünnepségéről készült rövid videó itt megtekinthető.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • január 2. 08:00 - 31. 19:00
  Az SZTE Klebelsberg Könyvtár rendezvénye a Prof. Dr. Németh András (SZTE ÁOK) emlékére rendezett tárlat. További információ az SZTE Hírportálján: http://www.u-szeged.hu/sztehirek/2017-november/kiallitas-dr-nemeth
 • január 18. 10:00 - 20. 17:00
 • január 18. 10:00 - 19. 18:00
  A Szegedi Tudományegyetem Informatikai Tanszékcsoportja tizennegyedik alkalommal rendezi meg a Magyar Számítógépes Nyelvészeti Konferenciát. A konferencia a nyelvtechnológia területén végzett kutatások és eredményeik ismertetésének ad otthont. Fõ célja az elvégzett vagy folyamatban lévõ kutatások és fejlesztések legaktuálisabb eredményeinek bemutatása, de lehetõség nyílik hallgatói projektek, ill. a nyelvtechnológia ipari alkalmazásainak ismertetésére is. További információ: http://rgai.inf.u-szeged.hu/index.php?lang=hu&page=mszny2018
 • január 18.
  17:00 - 18:30
  Mi történhetett az 1882 virágvasárnapja előtti szombaton Solymosi Eszterrel, a 14 éves cselédlánnyal, akit a tiszaeszlári zsinagóga környékén láttak utoljára szemtanúk? Kitalálta, betanították vagy igazat mondott a 135 évvel ezelőtti per koronatanúja? A védelem eredményességében mi volt a szerepe a pénznek? Miként lett vérvád, illetve mi a szerepe a korabeli magyar és nemzetközi sajtónak abban, hogy a bűnbakképzés közösségi változataként vált ismertté a tiszaeszlári per? Lehetséges-e valamilyen megoldást adni Solymosi Eszter eltűnésére? A rejtélyes tiszaeszlári per címmel az Osiris Kiadó gondozásában 2017 decemberében megjelent kötet szerzőjét, Blutman László szegedi jogtudóst Újszászi Ilona újságíró kérdezi a könyvpremieren.
 • *
  január 18. 18:00 - február 18. 19:00
  A Magyar Kultúra napja alkalmából nyílik meg Árnyas Koppány festőművész tárlata. A fiatal alkotó a Szegedi Tudományegyetemen képi ábrázolás szakkal párhuzamosan végezte el a Tanító szakot, felsőfokú tanulmányait 2012-ben zárta. Börtönbe zárt perspektíva című tárlatát Pataki Ferenc festőművész ajánlja az érdeklődők figyelmébe. A tárlatnyitón közreműködik hegedűjátékával Dudás Virág Ervin, az SZTE Zeneművészeti Kar hallgatója.