Bezár

SZTEhírek

Támogatás fogyatékkal élő SZTE-s hallgatóknak

Támogatás fogyatékkal élő SZTE-s hallgatóknak

2014. január 30.
2 perc

Jegyzet-, fénymásolás-támogatást és taxiutalványt is igényelhetnek a Szegedi Tudományegyetem fogyatékossággal élő hallgatói. A támogatások igénybevételéhez az Egyetemi Életvezetési Tanácsadó Központban kell regisztrálni.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Többféle támogatást nyújt a fogyatékossággal élő hallgatóknak a Szegedi Tudományegyetem Egyetemi Életvezetési Tanácsadó Központja.

 

– A tanácsadó központunkban regisztrált, fogyatékossággal élő hallgatóknak tudunk különböző támogatásokat biztosítani, a diákoknak minden fél évben új igénylést kell benyújtaniuk – mondta Vukovich Katica, a SZTE Egyetemi Életvezetési Tanácsadó Központ Esélyegyenlőségi referense. – Ebben a félévben 15 000 forint értékű jegyzettámogatást tudunk adni a fogyatékossággal élő hallgatóknak, valamint fénymásolási utalványt, amely 1000 oldal másolását fedezi.

 

Ezenkívül létezik egy egész tanévre szóló támogatás is: a 10 ezer forint értékű taxiutalványt elsősorban mozgássérült hallgatók részére tudják biztosítani, hogy a közlekedésük, szállításuk megoldott legyen például az egyetem és a kollégium között. – A fogyatékossággal élő hallgatók más, ingyenes szolgáltatásokat is igénybe vehetnek: például 10 alkalommal járhatnak gyógytornára. A hallgatókat a gyógytornász felméri, és heti rendszerességgel találkoznak. Emellett van egy masszőr is, akinél elsősorban hátmasszázst szoktak a diákok igénybe venni, de a relaxációs és a talpmasszázs is szóba jöhet – tette hozzá Vukovich Katica.

 

Az életvezetési tanácsadó az egyetem összes hallgatójának nyújt tanácsadást, a regisztrált diákok öt alkalommal vehetnek részt ingyenesen ilyen jellegű beszélgetésen. A fogyatékossággal élők esetében rövid a várakozási idő, és kifejezetten olyan szakembert biztosítanak nekik, akinek az adott kérdés a szakterületük. A fogyatékossággal élő hallgatók esetében a támogatások igénybe vételéhez elengedhetetlen a regisztráció, szükséges az orvosi szakvélemény másolata, valamint az aktuális félévre szóló, hallgatói jogviszonyt igazoló dokumentum másolata.

 

Ebben a félévben a támogatások igénylésének határideje: 2014. március 7. Bővebb információ a www.eletv.u-szeged.hu weboldalon. Az iroda címe és elérhetőségei: 6722 Szeged, Vitéz utca 17., 11-es iroda. E-mail: eselyiroda@gmail.com, telefonszám: 62/544-029.

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek