Bezár

Hírarchívum

Újabb fiatal tehetség mutatkozik be a Somogyi-könyvtárban

Újabb fiatal tehetség mutatkozik be a Somogyi-könyvtárban

2014. január 29.
1 perc

2014. február 5-én, szerdán délután 5 órától folytatódik a Közéleti Kávéház Fiatal tehetségek Szegeden sorozata a Somogyi-könyvtár alagsori klubjában. Ez alkalommal Samu Gergely doktorandusz vegyész, az SZTE Kiválósági Lista Ezüst fokozatú tagja és az SZTE Sófi József Alapítvány fődíjasa mutatkozik be.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Somogyi-könyvtárban hónapról hónapra bemutatkoznak az SZTE Tehetségponton belül működő SZTE Sófi Ösztöndíj Alapítvány által támogatott fiatal tehetségek. A Sófi Alapítvány több mint 10 millió forint ösztöndíjjal és többféle szolgáltatást nyújtva patronálta a tehetségeket az elmúlt 11 évben, akikből egymást segítő, együttműködő közösséget is szervez.

A 24 éves Samu Gergely 2008-ban kezdte meg tanulmányait a Szegedi Tudományegyetem kémia alapszakán, ahol 2011-ben szerzett oklevelet. Tanulmányait jelenleg a vegyész mesterképzésen folytatja. 2009-ben nyerte el a Szeged Városi Ösztöndíjat, 2010-ben és 2012-ben a Köztársasági Ösztöndíjat, 2013-ban a Nemzeti Kiválóság Program – Eötvös Loránd Hallgatói Ösztöndíját. Ugyanebben az évben az SZTE Kiválósági Lista – Ezüst fokozatú tagja és a Szegedi Tehetséggondozó Tanács Talent ösztöndíjasa lett, majd pedig elnyerte az SZTE Sófi József Alapítvány fődíját is. Mesterétől, Visy Csaba professzortól és tanítványától megtudjuk majd többek között, hogy miként zajlik kémianépszerűsítő munkájuk, és hogy jelenleg min dolgoznak.

További részletek a Somogyi-könyvtár honlapján.

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek