Bezár

Hírarchívum

Videoklipet forgattak az SZTE Rektori Hivatal dísztermében

Videoklipet forgattak az SZTE Rektori Hivatal dísztermében

2014. január 22.
2 perc

Az SZTE-hez több szálon kötődő Kelda zenekar különleges helyszínt talált a Magányos keringő című dal klipforgatásához.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Nem mindennapi, hogy egy rektori hivatalban videoklipet forgatnak. A megzenésített verseket, akusztikus könnyűzenét erős klasszikus zenei hatásokkal játszó Kelda Zenekar több szálon kötődik a szegedi egyetemhez, hiszen tagjai a konzervatórium és a Zeneművészeti Kar volt és jelenlegi diákjai. A háromtagú formációnak – Kelcz Dávid ének, gitár, versek, Korponai Zsolt hegedű és Horváth Csaba nagybőgő – nem ez volt az első klipje, de eddig ez volt az egyetlen, amelyet a nemzetközi rangú intézmény falai között forgattak.

 

kelda– A Magányos keringő egyszer már elhangzott az SZTE Rektori Hivatalának dísztermében, 2012 novemberében ezzel a dallal indultunk a zenei versenyen – mondta az együttest alapító Kelcz Dávid, aki akkor még JGYPK-s médiatechnológus hallgató volt. – Harmadikok lettünk a dallal. Amikor a díszteremben játszottuk ezt a nótát, akkor már megvolt az ötletem a kliphez, és akkor gondoltam arra, hogy a helyszín ideális lenne a forgatáshoz.

 

A rektorit csak egy kicsit kellett „felöltöztetni”, egy antikváriumtól kapta kölcsön a tükröt a stáb, ami a klipben látható. A hatalmas tér abszolút alkalmas volt keringőre, és illik a dal hangulatához. A Magányos keringőhöz a filmet (http://www.youtube.com/watch?v=WgrCIXAdXWQ) még tavaly ősszel forgatták, de az utómunkálatok elhúzódása miatt csak mostanra sikerült elkészülni a teljes anyaggal. A klipet Kelcz Dávid rendezte és vágta, az operatőr Várdai László, a TiszapART TV munkatársa volt. A stáblistán pontosan egy tucat embernek köszönték meg a segítséget, a zenekar mindannyiuknak nagyon hálás.

 

– Szeretnék köszönetet mondani a két szereplőnek, Borbás Julcsinak és Vida Györgynek, akik teljesen bizalmi alapon vállalták a forgatást – ez nagyon sokat jelent számunkra! Továbbá nagyon köszönjük az SZTE Rektori Hivatal két munkatársának, Kálmánné Mihályi Noéminek és Petri Georginának a támogatását, nélkülük nem kaptuk volna meg a helyszínt így Kelcz Dávid.

 

A zenekarvezető hozzátette: mivel a zenekarból ketten is az SZTE Tehetségpont tagjai, Sófi József ajánlásával kereste meg az SZTE Rektori Hivatalt, ahol beleegyeztek a forgatásba.

 

A Kelda egyébként szépen építi karrierjét: játszottak már a Művészetek Palotájában, a következő hónapokban pedig fellépnek Dusnokon, Kecskeméten, február 22-én pedig Szegeden adnak koncertet. A helyszínekről és az időpontokról Facebook-oldalukon lehet tájékozódni.

 

A videoklipet 2014. január 22-étől tekinthetik meg a rajongók.

 

Nyemcsok Éva Eső

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek