Bezár

Hírarchívum

Második alkalommal vesz részt az SZTE a Kanizsa Feszten

Második alkalommal vesz részt az SZTE a Kanizsa Feszten

2014. július 03.
2 perc

A fiatalok körében népszerű Kanizsa Fesztiválon a Szegedi Tudományegyetem ismét többszörösen is megjelenik. A vajdasági ifjúsági fesztivál területén fölállított sátorban az SZTE Médiacentrum munkatársai adnak információt a Tisza-parti universitasról, ugyanakkor a programot gazdagító szabadegyetemen az SZTE több oktatója is előadást tart.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A vajdasági Kanizsa Fesztivál "civil falujában" 2014. július 9-11. között a Szegedi Tudományegyetem saját információs sátorban várja a továbbtanulás előtt álló fiatalokat és az érdeklődőket. Az SZTE Média Centrum munkatársai válaszolnak a szegedi egyetem képzéseit, az itteni továbbtanulási lehetőségeket érintő kérdésekre. Az érdeklődők mindent megtudhatnak a felvételi eljárás menetéről, a Szegedi Tudományegyetem képzéseinek követelmény-rendszeréről. A szegedi továbbtanulást tervezők informálódhatnak az albérleti és kollégiumi szálláshelyektől kezdve az SZTE nyújtotta szolgáltatások és ösztöndíj formákon át a szabadidős és szórakozási lehetőségekig. A fesztiválon a fiatalok belelapozhatnak a Tisza-parti universitas 2014-2015-ös felvételi kiadványába és a Szegedi Egyetem Magazin legújabb számaiba is.

A fesztivál kiemelt programja a Nyári Szabadegyetem, melyen az SZTE több oktatója, munkatársa is előadást tart. A nyári egyetem 2014. július 9-i programján a civil szervezetek határon átívelő projektjeiről hallhatnak kerekasztal-beszélgetést az érdeklődők. A július 10-i program a Magyarkanizsa monográfiája II. címet viseli, melyen belül 15 perces blokkokban történészek tartanak előadást. Az SZTE Juhász Gyula Pedagógusképző Kar oktatói közül Fejős Sándor Magyarkanizsa készülő monográfiája, Forró Lajos pedig Impériumváltások Magyarkanizsán címmel tart ismertetőt. Zakar Péter, az SZTE BTK Történeti Intézet Új- és Legújabbkori Magyar Történeti Tanszék oktatója Magyarkanizsa történetéről, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc időszakától a kiegyezésig tartó periódusról szól, majd Molnár Tibor Magyarkanizsa az első világháború idején címmel tart előadást. Kávai Szabolcs a város két világháború közötti politikai, gazdasági, társadalmi helyzetét ismerteti, Valkay Zoltán a település építészettörténetéről beszél.

SZTEinfo

Korábban írtuk:

Az SZTE 2014-ben is részt vesz a nyári Kanizsa Feszten

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek