Bezár

Hírarchívum

Mentorokat keres az SZTE Nemzetközi Koordinációs Iroda

Mentorokat keres az SZTE Nemzetközi Koordinációs Iroda

2014. július 14.
1 perc

Az SZTE Nemzetközi Koordinációs Iroda hallgatói mentorokat keres a 2014/2015-ös tanév I. félévére. Olyan lelkes hallgatók jelentkezését várják, akik szívesen vállalnának mentorszerepet nemzetközi hallgatók mellett.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A hallgatói mentorok feladata az SZTE Nemzetközi Koordinációs Iroda munkájának támogatása, az egyetemre érkező nemzetközi hallgatókkal kapcsolatos ügyek intézése. Így például: a hallgatók fogadása, albérletkeresés, egyetemi regisztrációk (beiratkozás, ETR-regisztráció, diákigazolvány-igénylés, könyvtári beiratkozás), egészségbiztosítás kötése, tartózkodási engedély beszerzése, bankszámlanyitás, adószám-igénylés, mindennapi problémák kezelése, szórakozás, közös programok szervezése.


A pályázás feltétele az aktív hallgatói jogviszony, középfoknak megfelelő angol nyelvtudás, jó kommunikációs készség, valamint talpraesettség és empátia. A pályázás során előnyt jelent nemzetközi csereprogramban vagy nemzetközi szakmai gyakorlaton való részvétel, illetve jövőbeli szándék, valamint oktatói ajánlás.


A mentorsággal számos előnnyel jár; nemcsak kiváló szakmai tapasztalat, a mentorált hallgatók után havi díjazás is jár. A program során külföldi barátokat és kapcsolatokat szerezhet a mentor, idegen nyelvtudását gyorsan és hatékonyan fejlesztheti, megfelelő szintű munkavégzés esetén referenciát kap és mindemellett kulturális és szórakozási programokon vehet részt.


A jelentkezéseket 2014. augusztus 1-ig az international@rekt.szte.hu e-mail címre várják angol nyelvű önéletrajz és angol nyelvű motivációs levél formájában. A legjobb hallgatók meghallgatására 2014. augusztus 25–29. között kerül sor.


A felhívás itt megtekinthető

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek