Bezár

SZTEhírek

Pályázatot nyertek az SZTE Mérnöki Kar hallgatói

Pályázatot nyertek az SZTE Mérnöki Kar hallgatói

2014. július 11.
2 perc

Tavasszal pályázhattak a mérnökkari hallgatók Az SZTE Alma Mater alapítványa, a Szegedi Universitasért 2007 Alapítvány és Dani Annamária, valamint az alapítvány és az Intelligens Régió által felajánlott százötvenezer, illetve százezer forintos összegre. A díjakat a két nyertes hallgató az SZTE MK diplomaátadó ünnepségén vehette át 2014. június 28-án.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Nappali tagozatos, élelmiszermérnök, szociális helyzetük miatt rászoruló hallgatók pályázhattak a Dani Annamária által felajánlott százötvenezer forintra, aki az Universitasért 2007 Alapítvány segítségét kérte a meghirdetésben és az összegre leginkább érdemes hallgató kiválasztásában.

palyazatokDani Annamária elmondta, az ő lánya – akit testvérével együtt egyedül nevelte fel – szintén élelmiszermérnök szakon tanult, és a szorgalmának köszönhetően elnyert ösztündíjak tették lehetővé, hogy folyatassa tanulmányait. Annamária családja jelenlegi jobb körülményei miatt gondolt arra, hogy segítsen egy hallgatónak tervei könnyebb megvalósításában. Kiemelte azt is, mennyire hálás a kar oktatóinak és a tanulmányi osztály munkatársainak, akik mindenben a lánya segítségére voltak.

Bernáth Renáta díjazott köszönettel fordult a pályázat kiíróihoz, és külön megemlítette oktatóját, Csanádi Józsefet, aki megerősítette abban, hogy adja be pályázati anyagát. Renáta többek között nyelvvizsgára szeretné fordítani a kapott összeget, amire eddig anyagi körülményei miatt nem volt lehetősége.

Gazdasági és vidékfejlesztési agrármérnök szakos végzős hallgatók adhatták be anyagaikat az Intelligens Régió és az Universitasért 2007 Alapítvány pályázatára.

Tamasi Andrea, az Intelligens Régió irodavezetője arra hívta fel a figyelmet, hogy az elmúlt pár évben már dolgoztak együtt a GTK Karrier Irodával is, melynek segítségével több diákot fogadtak szakmai gyakorlatra. Elmondta, nemcsak a gazdasági, hanem a mérnöki vonal felé is nyitottak már, amelynek egyik eredménye az az együttműködés, amely a kar, az alapítvány és az Intelligens Régió között jött létre, és amelynek köszönhetően egy hallgatónak odaítélhették a százezer forintot.

A nyertes, Balla Gréta szerint sikeréhez az is hozzájárult, hogy már szerzett egy diplomát a JGYPK andragógia szakán, és külföldön is tanult három és fél évet. Nagyon örül az elnyert pályázati összegnek, ami sokat segít majd tanulmányai folytatásában.

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek