Bezár

Hírarchívum

Szöuli ösztöndíj-lehetőség magyar hallgatóknak

Szöuli ösztöndíj-lehetőség magyar hallgatóknak

2014. július 29.
3 perc

A szöuli Hankuk Idegennyelvi Egyetem Nemzetközi Diplomáciai Ösztöndíjprogramjának keretében ösztöndíjakat ajánl fel külföldi hallgatók részére alapképzésre a 2015-ös tanévtől kezdődően. Magyarországról három fő vehet részt a programban, Magyarország Koreai Nagykövetségének ajánlásával.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A program keretében a Hankuk Idegennyelvi Egyetem bármely alapképzésére lehet jelentkezni (kivétel az Oktatási Tanszék és a Nyelvtudományi és Diplomáciai Tanszék képzései). Az elérhető képzésekről a http://international.hufs.ac.kr/ és a http://www.hufs.ac.kr oldalakon lehet tájékozódni. Jelentkezni teljes alapképzésre (4 év), részképzésre másodévesek részére (3 év) és junior részképzésre (2 év) lehet.

 

A jelentkezés feltételei: legalább középiskolai végzettség (minimum 80%-os eredménnyel), a jelentkező, illetve szülei nem koreai állampolgárok, jó mentális és fizikai kondíció, részképzés esetén minimum egy év egyetemi tanulmányokat elvégzett hallgatók, megfelelő anyagi források a szállás és ellátás biztosítására a tanulmányok során. Emellett Magyarország Szöuli Nagykövetségének ajánlása, koreai nyelvű oktatás esetén megfelelő koreai nyelvtudás (TOPIK minimum 3. szint), angol nyelvű szak esetén megfelelő angol nyelvtudás (TOEFL minimum 80 pont; IELTS legalább 5.5; TEPS minimum 550/ FLEX legalább 651).

 

A Hankuk Nemzetközi Egyetem a kiválasztott hallgatók részére ösztöndíjat biztosít (a teljes BA/BSc képzésre 4 év, a részképzésre típustól függően 2 vagy 3 év időtartamban). Az ösztöndíj biztosításának feltétele a hallgató jó tanulmányi átlaga (2.5/4.5 átlagú GPA). A program keretében a hallgatók részére biztosítják a jelentkezés, beiratkozás költségeit, valamint a tandíjat. A szállás és ellátás költségeit a hallgató fedezi.

 

Jelentkezések beadásának időpontja: 2014. szeptember 29. - november 28.

 

A jelentkezéssel kapcsolatos további információk a http://international.hufs.ac.kr/ oldalon az „Admissions” menüpont alatt a „How to apply” pontban érhetők el. A személyes interjú és a végleges döntés időpontját a későbbiek folyamán teszik közzé. Az orientációs időszakra várhatóan 2015. február végén kerül sor, a tanév 2015. március 2-án kezdődik.

 

A jelentkezéshez szükséges dokumentumok:

 

1. az adott ország nagykövetségének ajánlólevele

2. kitöltött jelentkezési lap (1. számú űrlap)

3. motivációs levél és tanulmányi terv (2. számú űrlap)

4. középiskolai tanár vagy egyetemi professzor ajánlólevele (3. számú űrlap)

5. pénzügyi tanúsítvány (4. számú űrlap)

6. beleegyező nyilatkozat a tanulmányi eredmények igazolásához

7. a koreai migrációs be- és kilépő vizsgálati beleegyező nyilatkozat

8. középiskolai tanulmányi eredmények hiteles másolata (hiteles angol vagy koreai másolat)

9. középiskolai érettségi bizonyítvány (hiteles angol vagy koreai másolat)

10. útlevél fénymásolata

11. szülők útlevelének fénymásolata (vagy egyéb hivatalos dokumentum, amely igazolja a szülők állampolgárságát)

12. hivatalos dokumentum, amely igazolja a jelentkező és szülei közötti kapcsolatot

13. koreai nyelvtudást igazoló nyelvvizsga-bizonyítvány másolata

14. angol nyelvtudást igazoló nyelvvizsga-bizonyítvány másolata

 

Részképzésre jelentkező hallgatók továbbá az index hitelesített másolatát és hivatalos iskolalátogatási igazolást kötelesek benyújtani. A dokumentumokat eredeti formájukban kell beküldeni, minden esetben csatolva a hitelesített angol vagy koreai fordítást. A hivatalos dokumentumok másolatát az adott országban működő Koreai Nagykövetség által is hitelesíttetni kell. Hiánypótlásra nincs lehetőség. A beküldött dokumentumokat a jelentkezők nem kapják vissza.

 

A jelentkezéseket az „Office of International Student Services, Hankuk University of Foreign Studies, 270 Imun-dong, Dongdaemun-gu, Seoul, 130-791, Korea” címre kell beküldeni.

 

További információ:

 

· Ms. Keehye SHIN, koordinátor

E-mail: kayshine@hufs.ac.kr

Cím: Office of International Student Services, Hankuk University of Foreign Studies, 107 Imun-ro, Dongdaemun-gu, Seoul 130-791, Korea

Telefon: 82-2-2173-2068, Fax: 82-2-2173-2877

 

· http://international.hufs.ac.kr/

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek