Bezár

SZTEhírek

Az SZTE oktatói is előadnak a mártélyi fizikatáborban

Az SZTE oktatói is előadnak a mártélyi fizikatáborban

2014. július 23.
1 perc

Az Eötvös Loránd Fizikai Társulat Csongrád Megyei Csoportja – hagyományteremtő szándékkal – első alkalommal rendez megyei fizikatábort középiskolás diákok, tanárok és további érdeklődők számára.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A 2014. július 21-25. között megrendezendő tábor helyszíne a mártélyi Bodnár Bertalan Természet- és Környezetvédelmi Oktatóközpont, ahol a táborozók ideális természeti környezetben vehetnek részt a tudományos és egyéb programokon. A fizika és a társtudományok (matematika, informatika, csillagászat) különböző témaköreiben a Szegedi Tudományegyetemről és az ország egyéb neves intézményeiből érkező szakemberek tartanak előadásokat a diákoknak.

A tábor programja igen sűrű, a fiatalok napi öt-hat-hét előadáson is részt vesznek, amelynek témái felölelik a fizika területeit az optikától, az anyagok tulajdonságaitól át az elektronika és a csillagászat világáig. Az előadások nyíltak, azokon bárki részt vehet, előzetes bejelentkezés nélkül. Emellett szertárlátogatás, filmnézés, esti távcsöves bemutató, ördöglakatozás és kenutúra is szerepel a tervezett programban. A táborba az SZTE Ságvári Endre Gyakorló Gimnázium és a szintén szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnáziumból is érkeztek diákok, de a legtöbben a hódmezővásárhelyi Németh László Gimnáziumot képviselik.

 

SZTEinfo

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek