SZTE Info

2014_majus_kiemelt

Megjelent a Szegedi Egyetem Magazin májusi száma

Már több napja elérhető a SZEM 2014. májusi száma, keressék a jól megszokott terjesztési pontokon, az egyetemi épületekben és a kávézókban, vagy töltsék le az SZTE hírportáljáról (a http://www.u-szeged.hu/sztemagazin címen virtuálisan a korábbi magazinokba is belelapozhatnak).

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Mire költenek a szegedi egyetemisták? – tette fel a kérdést, és járta körül a témát a májusi számban a SZEM szerkesztősége. Az ezzel kapcsolatos kutatásokról Jancsák Csaba ifjúságszociológus számol be, külföldi összehasonlító adatokat is böngészgethetnek, és természetesen megszólalnak maguk az érintettek, a Szegedi Tudományegyetem hallgatói is. A gyönyörűen megújított, korszerűsített Bolyai-épületben Solymosi Frigyes akadémikus hívja az olvasót múltidéző és jövőbe pillantó sétára, az SZTE Médiacentrum és a Nemzetközi Kapcsolatok Igazgatósága által szervezett II. Eurorégiós Sajtónapra visszatekintve pedig a média Duna-Körös-Maros-Tisza Eurorégióban betöltött szerepéről, illetve a többnyelvűség kérdésköréről talál érdekes információkat, aki kézbe veszi a friss lapszámot. Mindemellett kairói tapasztalatairól mesél a korábbi egyiptomi kulturális tanácsos, Zimonyi István, és izgalmas adalékokkal szolgál az újság az SZTE Klebelsberg Könyvtár digitalizálási akciójáról. Bemutatkozik a Sziveri-díjas tehetséges írónő, Bencsik Orsolya, a Pro Natura díjjal kitüntetett természetfotós, ornitológus, Molnár Gyula, és olvashatnak az SZTE-hez ezer szállal kötődő Fool Moon acappella együttesről is, melynek egyik alapítója – kicsi a világ – éppen Molnár Gyula fia, Molnár Gábor.

Mindezek a témák és egyéb érdekességek is megtalálhatóak a friss SZEM-ben!

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2018. július 02.

nyito

6 ezer oldalnyi dokumentum, 4 órán át tartó megbeszélés – ez a Szegedi Tudományegyetem vezérkarában az átadás – átvétel mérlege. Dr. Rovó László orvosprofesszor az SZTE 2018. július 1-jétől kinevezett rektora sajtótájékoztatón mutatta be az SZTE 4 új rektorhelyettesét.

SZTEtelevízió

2018. május 30.

kiemelt_SZG_diszpolgar

Idén a Szegedi Tudományegyetem rektora, Dr. Szabó Gábor lett Szeged díszpolgára. Az elismerést május 18-án a díszközgyűlésen adta át Botka László polgármester. A Szeged Televízió ebből az alkalomból készített vele egy életútinterjút.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *