Bezár

Hírarchívum

Ünnepi könyvhét – napi ajánló, 2014. június 11., szerda

Ünnepi könyvhét – napi ajánló, 2014. június 11., szerda

2014. június 11.
2 perc

85. alkalommal rendezik meg az Ünnepi Könyvhetet, 13. alkalommal a Gyermekkönyvnapokat. A könyvhét vidéki nyitórendezvényének Szeged ad helyet. Az érdeklődőket 182 programmal várják számos helyszínen. Az idei esztendőben a Szegedi Tudományegyetem a 85. Ünnepi Könyvhét kiemelt partnere – az egyetem oktatói, munkatársai majd félszáz programban vesznek részt.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A 85. Ünnepi Könyvhét és a 13. a Gyermekkönyvnapok teljes programja a Somogyi-könyvtár honlapján található meg.

 

A Szegedi Egyetemi Kiadó és Médiacentrum munkatársai folyamatosan tudósítanak a könyvheti programokról. A beszámolók, tudósítások, interjúk megjelennek a Szegedi Tudományegyetem honlapján, az írásokat átveszi a Somogyi-könyvtár honlapja, valamint a Tiszatáj online kiadása is.

A Szegedi Tudományegyetem közreműködésével, illetve szervezésében megvalósuló programok az ünnepi könyvhéten:

 

2014. június 11. szerda

 

2014. június 11. (szerda) 19.00, Grand Café (Deák Ferenc u. 18.): Závada Pál: Természetes fény című regényének bemutatója (2014, Magvető Kiadó). A szerzővel Szilasi László, író, irodalomtörténész beszélget, közreműködik: Szokolay Dongó Balázs (duda, furulya). A programot a Szegedi Szlovákok Egyesülete és a Szegedi Szlovák Önkormányzat szervezi. A Kossuth-díjas író monumentális regénye döntően a második világháborúban meg előtte és utánajátszódik. A szereplők javarészt Békés megyeiek, nők és férfiak, magyar magyarok, magyar szlovákok és magyar zsidók, ettől is függően veti őket a történet az öldöklés, a kényszermunka, a fogság vagy az áttelepülés közép- és kelet-európai helyszíneire. Eközben szeretnek és csalódnak, áldozattá vagy tettessé is válnak, elbeszélnek vagy fényképeznek, és vannak, akik nem térnek vissza többé. Eltelt hét évtized, az okokat és a miérteket elfelejtettük: könnyű szívvel nézegettünk retusált képeket. Hogy ennek vessünk véget, ezt ajánlja Závada Pál korabeli fényképeket és dokumentumokat felhasználó regénye, miközben máig bevilágít bennünket az iszonyúan szenvtelen természetes fény.

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek