SZTE Info

A Davis-kupa Zöld Családi és Sport Napján az SZTE

A Szegedi Tudományegyetem is részt vesz 2014. május 10-én a Magyar Tenisz Szövetség által rendezett szegedi Davis-kupa-forduló kapcsolódó programján, a Zöld Családi és Sport Napon.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A férfi tenisz Davis Kupa euro-afrikai zóna III-as csoportjának szegedi salakpályás tornáján Magyarország legjobbjai eddig veretlenül menetelnek, és 2014. május 10-én 11 órától Grúzia ellen mérkőznek az osztályozón, ahol a tét az euro-afrikai zóna II-es csoportjába kerülés.

 

A rájátszás napján a szervezők érdekes és izgalmas programokkal várnak mindenkit az újszegedi Gellért Szabadidőközpontba! „Míg apa szurkol a magyar fiúknak, addig anya válogathat a biopiacon fellelhető portékék közül, a gyermek pedig ugrálóvárazhat, kipróbálhatja a miniteniszt, vagy akár játékos vetélkedőn vehet részt” – ajánlják az eseményt. Lesz továbbá strandtenisz, touch tennis és cardio tenisz is. Az eszközöket a Magyar Tenisz Szövetség biztosítja. A rendezvényen a környezettudatosság jegyében mutatkozik be, állít ki a Szegedi Tudományegyetem és öregdiák-szervezete, az SZTE Alma Mater is. A családi nap eseményeire a belépés ingyenes.

 

Bővebb információ az alábbi oldalon található.

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2017. október 03.

Kiemelt_Antalicz_B

Első díjat nyert az Országos Tudományos Diákköri Konferencián, és egyedül épített a lézerfényt mérni képes szenzort. Felsőfokon beszél németül, angolul olvas szakcikkeket, miközben kínaiul tanul. A kollégiumában segíti az önképzőkör munkáját, s emellett egy új kutatási projekthez számítógépes szoftvert ír. Ő Antalicz Balázs, a Szegedi Tudományegyetem MSc-képzéses fizika szakos hallgatója, akitől leckét kaptunk lendületből és szakmai elhivatottságból.

SZTEtelevízió

2017. szeptember 13.

kiemelt_tanevnyito2017

Olyan jelentős fejlesztések előtt áll az SZTE, amelyekkel nemzetközi rangú kutatóegyetemmé válik – jelentette ki a rektor, igazolta példákkal a kormányt képviselő igazságügyi miniszter. A Szegedi Tudományegyetem 2017-2018-as tanévet nyitó ünnepségéről készült rövid videó itt megtekinthető.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • október 5. 09:00 - 22. 19:00
  A kiállítás szervezője: SZAB Művészeti Szakbizottság.
 • október 6. 08:00 - december 20. 08:00
  A szegedi szecessziós épületeket szokatlan szemszögbôl mutatja meg a tárlat. Az épületekre jellemzô szecessziós részleteket láthatjuk viszont fotókon. Olyan perspektívából, madártávlatból, ahogy az utca embere nem láthatja ôket. A kiállítás megtekinthetô december 20-ig.
 • október 7. 14:00 - november 10. 08:00
  A Magyar Alkotómûvészek Országos Egyesületével karöltve, szalonjelleggel a MAOE teljes képzômûvészeti tagságát megszólaltató tárlatot mutat be a REÖK. Ennek a kiállításnak a korábbi években különbözô, nagyhírû intézmények, mint például a szentendrei MûvészetMalom adott helyet. Az eddigi évek tapasztalatai alapján a szegedi kiállítóházba is 6-800 mûvész alkotását várjuk. A kiállítás megtekinthetô november 10-ig. Belépôjegy 500 Ft.
 • október 9. 15:00 - november 10. 20:00
  A fényképeket a szerző Juhász Antalnak az 1960-as évek óta végzett néprajzi terepmunkáin készítette. Az idő tájt a tanyai emberek a gazdasági, társadalmi változások időszakát élték. Évtizedek múltán látjuk, hogy a felvételek többnyire egy még paraszti életformában élt nemzedék hétköznapi munkáját, ünnepeit dokumentálják.
 • október 13. 17:00 - december 31. 18:00
  Gyenes Kálmán a Délmagyarország fotósaként hosszú éveken keresztül örökítette meg nemcsak Szeged, hanem Csongrád megye mindennapjait is, emellett számtalan felvételt készített szeretett Erdélyérôl is. A tárlaton a nem régen elhunyt fotómûvész alkotásaiból mutatunk be egy olyan válogatást, melyen megjelennek a sportversenyek izgalmai, a rendszerváltás legendás pillanatai vagy éppen Tarján panelépületeinek szépségei is. A kiállítás megtekinthetô december 31-ig, naponta 10.00–18.00 óráig.