Bezár

Hírarchívum

Kontakt/Lencse Fotókiállítás 2014. május 9-ig a Rektori Hivatalban

Kontakt/Lencse Fotókiállítás 2014. május 9-ig a Rektori Hivatalban

2014. május 03.
2 perc

A 2013. őszi, egyetemi oktatók és dolgozók fotóiból berendezett MÁSKÉP(P) című kiállítás után az SZTE Alma Mater és az SZTE Kulturális Iroda ezúttal volt SZTE-s diákok képeiből nyitott tárlatot a Rektori Hivatal épületének átriumában.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

fotokiallitas_alma_materA 2014. évi Egyetemi Tavasz keretein belül megvalósult kiállítás egyik legfőbb célja, hogy megteremtse a kontaktust a hallgatói generáció és az idősebb öregdiák nemzedék között. E kapcsolat létrehozására talán a nemrégiben végzett hallgatók a legalkalmasabbak, akiknek még friss élmény az egyetemi lét, de már elindultak egy másik úton.
A Kontakt/Lencse Fotókiállítás az ő lencséjükön keresztül láttatja a világot.

A 2014. április 28-i megnyitó a Sanzon Trió produkciójával indult. Gyüdi Eszter, Gyüdi Sándor és Bitó János a párizsi utcák hangulatát hozták el az átriumba, ahol Görög Márta, az SZTE Alma Mater vezetője köszöntötte a látogatókat és a kiállítókat, hangsúlyozva a rendezvény értékteremtő és hagyományteremtő célzatát.

Dömötör Mihály fotóművész hozzáértő szemmel mutatta be az alkotókat és képeiket. Fontosnak tartotta kiemelni, a volt hallgatók már tervekkel a fejükben fényképeznek, először gondolataikban születnek meg a fotók, utána kapják csak lencsevégre alanyaikat. A művész külön felhívta a figyelmet a fiatal fotográfusok legértékesebb műveire, ami után nem maradt más hátra, mint újra a francia dallamok és a képek hatása alá kerülni.

A kiállítás 2014. április 28. és május 9. között tekinthető meg Rektori Hivatal épületének átriumában hétköznap 8.00-18.00 óráig.

 

Kiállítók:

 

Horváth Petra: (volt) kereskedelem és marketing (BA) szakos hallgató

Török Rozália: (volt) rajz és vizuális kultúra és intézményi kommunikátor szakos hallgató

Kőrös Ákos: (volt) történelem (BA) szakos hallgató

 

Az eseményen készült további fotókat itt tekintheti meg.

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek