Bezár

SZTEhírek

Megkezdődött a III. Eötvözet Konferencia

Megkezdődött a III. Eötvözet Konferencia

2014. május 10.
2 perc

A Szegedi Tudományegyetem Eötvös Loránd Kollégium a budapesti Eötvös József Collegium részvételével harmadik alkalommal szervezte meg az Eötvözet Konferenciát, melynek az MTA Szegedi Akadémiai Bizottság székháza ad helyet. A bölcsészettudományi témájú előadásokra 2014. május 9-én, a természettudományi témájúakra május 10-én kerül sor.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A két napos szakmai tanácskozást Nagyillés János, az SZTE Eötvös Loránd Kollégium Quadrivium Műhely vezetője nyitotta meg. – Emlékszem a hűvös novemberi napra, idén lesz négy éve, amikor izgatottan vártuk a kollégiumban, hogy Kincses János igazgató úr meghívásának eleget téve megérkezzenek az ELTE Eötvös József Collégium hallgatói Horváth László igazgató úr vezetésével. A két kollégium történetének ismerői akkor is, mindig is tudták, hogy a szakkollégiumok keletkezéstörténete egybefonódik. Az intézmények vezetői ekkor úgy döntöttek, hogy ennek a – nyugodtan mondhatjuk – kultúrtörténeti ténynek formát és medret adnak, és a szakkollégiumok közötti tudományos együttműködési megállapodást írtak alá – tekintett vissza köszöntőjében a szegedi és budapesti kollégium együttműködésének kezdeteire. Hozzátette: az első, 2011-ben rendezett Eötvözet Konferencia mára kinőtte magát, idén már külön szekciókban mutatják be a hallgatók a kollégiumok szakmai műhelyeiben folyó munkát. Kiemelte: a konferencia célja nem csupán a szakmai munka bemutatása, hanem lehetőség biztosítása a személyes és információs kapcsolatok kialakulására. Beszédét Publilius Syrus szavaival zárta: Mindaddig tanulnia kell az embernek, amíg van, amit nem tud.


Az érdeklődők 2014. május 9-én filozófia, irodalom, történelem, nyelvészet, jog, valamint társadalomtudomány témakörben hallgathattak előadásokat. A konferencia második napján, május 10-én, természettudományi témában adnak elő a hallgatók matematika, biológia, kémia, földrajz és orvostudomány szekciókban.


A konferencia részletes programja és az előadás-összefoglalók itt elérhetők.

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek