Bezár

Hírarchívum

Németországi diploma a GTK hallgatóinak

Németországi diploma a GTK hallgatóinak

2014. május 07.
2 perc

Új, formálódó együttműködés javíthatja tovább az SZTE Gazdaságtudományi Kar hallgatóinak munkaerő-piaci esélyeit. Az SZTE GTK előrehaladott tárgyalásokat folytat azzal kapcsolatban, hogy bekapcsolódjon a németországi Hageni Távegyetem – a Budapesti Távtanulási Központon keresztül működtetett – kettősdiploma-programjába.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az SZTE Gazdaságtudományi Kar klasszikus, magyar nyelvű alap- és mesterszakjai mellett számos „különleges” képzést kínál a hallgatóinak: 1997 szeptembere óta a Gazdaságtudományi Kar népszerű képzései között szerepel a gazdálkodás és menedzsment alapszak távoktatás tagozaton. A speciális, távoktatásra fejlesztett oktatási módszertannal rendelkező képzés felsőfokú tudást kínál mindazoknak, akik munka, család mellett kívánnak diplomát szerezni. A képzési kínálat folyamatosan gazdagodik a karon: 2013 őszétől angol nyelvű, nappali tagozaton meghirdetett alapszak, a következő évtől pedig angol nyelvű mesterszak várja az idegen nyelven tanulni kívánókat. Ahogyan a közelmúltban beszámoltunk róla, az angol nyelvű mesterképzésben részt vevők az olaszországi Páviai Egyetem Gazdaságtudományi Karán szerezhetnek hazai tanulmányaikkal párhuzamosan diplomát.

 

A kar hallgatói számára a közeljövőben újabb lehetőség nyílik, hiszen az SZTE GTK együttműködési tárgyalásokba kezdett a Hageni Távegyetemmel – így a GTK hallgatói hazai diplomájuk megszerzése mellett németországi felsőfokú végzettségre is szert tehetnek – értesült az SZTE Médiacentrum.

 

Az 1975-ben életre hívott Hageni Távegyetem a német felsőoktatás első és egyetlen állami távegyeteme, jelenleg 78 000 fős hallgatói létszámával a legnagyobb német universitas. A Budapesti Távtanulási Központ – melyet a Hageni Távegyetem és a Távegyetem Baráti Köre hozott létre, és a Budapesti Németnyelvű Távtanulási Központ Alapítvány tart fenn a Hageni Távegyetem egyetlen, nem német nyelvterületen működő központjaként – 1991 óta segíti az egyetem Magyarországon élő hallgatóit, akik a közgazdaság-tudomány, kultúra és társadalomtudományok, jogtudomány, informatika és matematika területén alap- és mesterszakos egyetemi végzettséget szerezhetnek. A német állami egyetemi végzettség elismert, a Hageni Távegyetemen a költségek megfizethetőek, az oktatás rendszere átlátható. A hallgatóknak félévente körülbelül 280 euró tanulmányi költséggel kell számolniuk. Ugyanakkor a magyar hallgatók eséllyel pályázhatnak a Német Felsőoktatási Csereszolgálat (DAAD) ösztöndíjára ennek a költségnek a fedezésére.

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek