Bezár

Hírarchívum

Nemzetközi fogorvos-tudományi továbbképző konferencia az SZTE-n

Nemzetközi fogorvos-tudományi továbbképző konferencia az SZTE-n

2014. május 08.
2 perc

Közel 600 regisztrált résztvevővel, rangos nemzetközi előadókkal és kiállítókkal tart tudományos továbbképző konferenciát a Szegedi Tudományegyetem Fogorvostudományi Kar Perspektívák a paro-implantológiában és az esztétikai fogászatban címmel 2014. május 9-10-én a TIK-ben.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Fogorvostudományi Kar hagyományos tavaszi konferenciája idén is nemzetközi, hiszen 8 ország 14 előadója érkezik a kongresszusra, így az Egyesült Államokból, Svájcból, Belgiumból, Izraelből, Olaszországból, Ukrajnából, Németországból és az Egyesült Királyságból. Hazánk egyik legrangosabb szakmai rendezvényének különlegessége, hogy ebben az évben a szakma olyan elismert és rangos nemzetközi szakértői vendégeskednek a Tisza-parti városban, akik közül sokan első alkalommal járnak nemcsak Magyarországon, de a közép-európai régióban is. Idén a tudományos tanácskozás középpontjában a fogorvostudomány és fogászat egyik legnagyobb érdeklődésre számot tartó, legdinamikusabban fejlődő területe, a fogászati implantológia és az esztétikai fogászat áll.

A kétnapos szakmai rendezvényt Nagy Katalin és Sofia Aroca, a konferencia elnökei nyitják meg május 9-én, pénteken 8:30-kor az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központban. Az ünnepélyes megnyitó részeként emlékeznek meg a szegedi fogorvosképzés életre hívójának, a Fogorvostudományi Kar meghatározó alakjának, Tóth Károlynak 100. születésnapjáról. Ez alkalomból május 9-én 8 órakor leplezik le Kligl Sándor Munkácsy-díjas szobrászművész bronztábla alkotását az SZTE TIK Átriumában. A 9 órakor kezdődő előadások többek között a parodontális kezelés, az implantátumok, valamint a csontpótlók használatának témaköreire fókuszálnak. A szakdolgozóknak külön szekció előadás-sorozata biztosítja a szakmai fejlődés lehetőségét, 11:30-tól az alagsori II. előadóban szakdolgozói továbbképzést tartanak a Blend-A –Med Oral-B támogatásával. A szakdolgozói szekcióban a Szegedi Tudományegyetem Fogorvostudományi Kar oktatói mellett a Colgate Magyarország Kft. képviselője és a Procter & Gamble tanácsadója tart előadást a dentálhigiénikusok és az asszisztencia szerepéről, a fogszabályozó kezelés eszközeiről, valamint a legjobb fogászati technológiákról. A 3-as szemináriumi teremben 13 órai kezdettel Piffkó József Navigáció az implantológiában című előadása várja a résztvevőket. Május 10-én, szombaton az etiológia, a lágy és kemény parodontalis szövetek helyreállítása, a különböző sebészi technikák és a kerámia fogpótlások témái kerülnek a középpontba. Május 10-én 7:30-9:00 között Varga Endre a SMART Guide navigációs rendszer gyakorlati ismertetése címmel tart workshopot.

Az idei rendezvény különlegessége, hogy az Implantológiai és a Parodontológiai Társaságon kívül egy nemzetközi fogászati társaság, az International Congress of Oral Implantology (ICOI) is csatlakozott a támogatókhoz.

Az orvosoknak szóló előadások angol nyelven, a szakdolgozói továbbképzés előadásai magyarul zajlanak. Az angol nyelvű előadásokhoz szinkrontolmács biztosított.

 

Perspektivak_2014_HU_vegleges


Részletes program itt elérhető.

További információ a kongresszus hivatalos weboldalán.

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek