Bezár

Hírarchívum

A Simon Boccanegra sikere az Erkel Színházban

A Simon Boccanegra sikere az Erkel Színházban

2014. május 07.
1 perc

A Szegedi Nemzeti Színház előadása, a Simon Boccanegra nyerte a közönségszavazást a magyar színházak operaprodukcióinak fesztiválján.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Primavera ’14 Fesztiválon, melyet 2013-ban a Magyar Állami Operaház indított útjára, öt vidéki színház ebben az évadban bemutatott darabját tekinthették meg az érdeklődők a budapesti Erkel Színházban. Az Armel Produkciós és Sajtóiroda kezdeményezésére a vidéki színházak versenybe is szálltak egymással. A szakmai zsűri és a közönség szavazatai alapján legjobbnak tartott produkciót bemutató társulatot meghívják Plzenbe, a 2015-ös Európa Kulturális Fővárosa programsorozatra.

Verdi Simon Boccanegra című operáját, a Szegedi Nemzeti Színház produkcióját, melynek címszereplőjét Kelemen Zoltán alakítja, Pál Tamás dirigálása mellett 2014. április 27-én láthatta a budapesti közönség. A darabban olyan színészek is feltűntek, mint Altorjay Tamás, Kónya Krisztina, László Boldizsár és Réti Attila. A produkció érdekessége, hogy a rendezés az 1881-ben Milánóban bemutatott operát alapul véve beleépíti a mai nézők szempontjait, így a közönség mintegy modernizált darabot tekinthetett meg, a siker pedig nem maradt el – a szegedi előadás elnyerte a közönségdíjat.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek