Bezár

SZTEhírek

A Szegedi Ítélőtáblával ismerkedtek a joghallgatók

A Szegedi Ítélőtáblával ismerkedtek a joghallgatók

2014. május 09.
2 perc

A TÁMOP 4.1.1.C-12/1/KONV-2012-0004 pályázat elemeként indult el az SZTE Alma Mater munkaerő-piaci mentorprogramja, melynek keretein belül SZTE-s hallgatók ismert cégek képviselőhez jelentkezhettek négy hónapos mentorálási időszakra.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szegedi Ítélőtáblával kötött együttműködés keretében a 2014. márciusban kiválasztott 3 hallgatón túl az SZTE Állam- és Jogtudományi Kar bármely hallgatójának lehetősége volt, hogy a programban mentorszerepet vállaló Harangozó Attilának, a Szegedi Ítélőtábla elnökének kalauzolásával megismerhesse a szervezet felépítését, működését, és bepillantást nyerhessen annak hétköznapjaiba.

 

2014. május 8-án reggel az érdeklődő hallgatók Harangozó Attila ismertetőjét hallgathatták meg a Szegedi Ítélőtábláról. Az elnök figyelemre méltó közvetlenséggel avatta be a hallgatókat a szervezetet működésébe, és a mentori szereppel teljes mértékben azonosulva látta el tanácsokkal látogatóit. Azt hangsúlyozta, az egyetemista létnek az óralátogatásokon, vizsgákon kívül arról is szólnia kell, hogy milyen szakmai lehetőségeket használunk ki, milyen külföldi tanulmányutakon veszünk részt, mennyire törekszünk publikálni szakterületünkhöz kapcsolódóan. A szakmai lehetőségek közül Harangozó Attila a munkaerő-piaci mentorprogramot emelte ki, melynek keretein belül ő a jelenlegi időszakban három mentorálttal foglalkozik, akik számos, az elnököt érintő programba nyerhetnek betekintést.

 

A beszélgetés után az ügyféltérrel, az irattárral, majd a tárgyalóteremmel ismerkedhettek meg az érdeklődők, akik a bírói szék kipróbálásán túl a „másik fél”, a vádlott szerepében is elképzelhették magukat, akár a terem melletti fogdába való besétálással is.

 

A 2014. tavaszán induló program célja a munkaerőpiacon elhelyezkedett SZTE-s alumnik szakmai tudásának, tapasztalatainak becsatornázása a jelenlegi oktatási rendszerbe, hogy ezáltal is segítse a hallgatók reális szakmai képének kialakítását és a gyakorlati ismeretek munkáltatói szemszögből való átadását. A programnak az is fontos eleme, hogy a szorosabb mentori körből kimaradt hallgatók is lehetőséget kapjanak az első körös ismerkedésre, amely meg is valósult a Szegedi Ítélőtáblán tett látogatással. Emellett nem titkolt cél volt, hogy a Szegedi Ítélőtábla nyújtotta lehetőségek népszerűsítésén túl az esemény az ősszel második körben meghirdetendő, személyes mentori kapcsolatok kiépítésére lehetőséget adó mentorprogramhoz is kedvet csináljon a részt vevő hallgatóknak.


Az eseményen készült képgaléria itt megtekinthető

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek