Bezár

Hírarchívum

Zenés-verses hangversenyt ad a ZMK Vonós Kamarazenekara

Zenés-verses hangversenyt ad a ZMK Vonós Kamarazenekara

2014. május 07.
1 perc

A Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Kar Vonós Kamarazenekara 2014. május 14-én 18 órakor zenés-verses hangversenyre várja a közönséget a Katolikus Ház dísztermében.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az SZTE Zeneművészeti Kar kiváló kamaraegyüttesének tagjai az intézmény vonós tanszakának hallgatói. Az együttes irányítója és hangversenymestere Kosztándi István, a Szegedi Szimfonikus Zenekar koncertmestere és zenekari szólistája, az SZTE Zeneművészeti Kar adjunktusa. Működése révén a Vonós Kamarazenekar nagyszerű lehetőséget kínál tagjainak a magas színvonalú művészi műhelymunkára és a begyakorolt művek közönség előtt való megszólaltatására.

A híres francia zeneszerző, Debussy szerint a zene ott kezdődik, ahol a szó hatalma véget ér. A költészet azonban a valóságnak olyan vonásait látja és énekli meg, amelyek kiegészítik az értelem útján megismert igazságot. E két elmélet összehangolását tűzte ki célul műsorával az SZTE ZMK Vonós Kamarazenekara. A hangverseny középpontjába ezúttal a Mária-tisztelet tematikája került – lévén május a keresztény hitben a hagyományosan Máriának szentelt hónap. Az esten a kamarazenekar előadásában felcsendülnek Grieg: Holberg-szvit-– I., II. tétel, Händel: Alceste áriája és Rejoice (ária a Messiás című oratóriumból), Mozart: G-dúr Rondo a Haffner szerenádból, Schubert: Ave Maria, Corelli: La Folia, Gounod: Ave Maria, Bach: Air a D-dúr szvitből, Vivaldi: Évszakok – A nyár. Dirigál Kosztándi István adjunktus, közreműködik Somogyvári Tímea Zita (szoprán), a verseket felolvassa Szabó Mária.

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek