Bezár

Hírarchívum

sztetehetseg_kiemelt

Kiválósági lista és számos ösztöndíj az SZTE Tehetségpontnál

Kiválósági lista és számos ösztöndíj az SZTE Tehetségpontnál

2014. március 13.
3 perc

Idén is többféle ösztöndíjat hirdet az SZTE Tehetségpont, az első pályázati kör felhívásai már elérhetőek a Tehetségpont oldalán. A Szeged városával és más egyetemi egységekkel együttműködő tehetséggondozó szervezet Kiválósági lista pályázata mellett a Pro Talentis Universitatis Alapítvány ösztöndíjaival támogatja az egyetem hallgatóit.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

KivLista_plakat_2014

25 arany-, 37 ezüst- és 74 bronzfokozatú hallgató – ezek a számai az SZTE Tehetségpont 2013-as Kiválósági listájának. Több más egyetemi, alapítványi és vállalati ösztöndíjjal együtt összesen 150 tehetség kapott elismerést 2013-ban.

2014. március 31-én 12 óráig várja az SZTE Tehetségpont a jó képességű, szorgalmas hallgatók pályázatait a Kiválósági lista ösztöndíjprogramjára. A Szegedi Tehetséggondozó Tanács és az SZTE Tehetségpont Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzatával, az SZTE Doktori Iskolával, a Pro Talentis Universitatis Alapítvánnyal együttműködve pályázatot hirdet a Szegedi Tudományegyetem Tehetségpont tagjai számára. A szervezet 2012 áprilisában hirdette ki először a Tehetségpont Kiválósági listáját és a hozzá kapcsolódó Talent-ösztöndíjakat. A lista lényege, hogy külön rangsorban értékeli a jó tanulmányi, illetve kutatási eredményekkel rendelkező alap-, mester-, illetve osztatlan szakos hallgatókat, a sportolókat és művészeket, valamint a doktoranduszokat. A hallgatói teljesítmények függvényében bronz-, ezüst- és aranyfokozatú tagság érhető el. Az egyes szintekhez megfelelő kedvezmények is társulnak, az ingyenes vagy kedvezményes színház-, sportbelépőkön vagy például az aranyfokozatúaknak járó JATE KLUB- bérletektől a Tehetségpont-könyvtáron át az olyan szolgáltatásokig, mint a mentorálás vagy a banki tanácsadás. Az egyes fokozatokhoz a különböző kedvezmények mellett a teljesítmény függvényében 25 és 150 ezer forint közötti egyszeri támogatás, úgynevezett Talent-ösztöndíjak társulnak.

 

A tehetséggondozó szervezet a korábbi évek hagyományainak megfelelően a kiemelkedő tanulmányi eredményeket elérő, kutatási, művészeti illetve sporttevékenységet folytató speciális képzési igényű, hátrányos helyzetű és roma származású hallgatók számára meghirdeti a Szegedi Tehetséggondozó Tanács és az SZTE Tehetségpont, az SZTE Egyetemi Életvezetési Tanácsadó Központ és az SZTE Esélyegyenlőséget Biztosító Bizottsága támogatása alapján az SZTE Esélyegyenlőségi Talent Ösztöndíj pályázatot.

A Szegedi Tudományegyetem hallgatói publikációs támogatásért, külföldi folyóiratban tanulmány megjelentetésére, illetve nemzetközi konferencián tartott előadás költségeire támogatásért is folyamodhatnak a tanácshoz.

A Mérnöki Kar élelmiszermérnök szakos hallgatói számára a Pro Talentis Universitatis Alapítvány pályázatot hirdet a Pro Talentis-Halbritter Mátyás Díj elnyerésére a 2013-2014-es tanévben, 200 ezer forint összegű egyszeri ösztöndíj formájában. A pályázat célja a kimagasló tanulmányi és szakmai eredményeket elért élelmiszermérnök szakos hallgatók elismerése, további szakmai munkájuk támogatása.

A Pro Talentis Universitatis Alapítvány a Magyar Nemzeti Bank támogatásával hallgatói ösztöndíj pályázatot hirdet a Szegedi Tudományegyetem hallgatói számára. Az ösztöndíjra pályázhatnak az SZTE azon hallgatói, akik a hazai pénzügyi kultúra fejlesztése érdekében kutatásokat, szakdolgozói vagy tudományos diákköri tevékenységet, illetve közösségi fejlesztői tevékenységet szerveznek, folytatnak, illetve szerveznének 2014 évben. Az elnyerhető ösztöndíjak értéke egyszeri 200 ezer forint.

Az ösztöndíjpályázatok második szakaszában írják majd ki az SZTE MédiaCentrum és a Pro Talentis Universitatis Alapítvány SZTE Egyetemi Sajtóért Pro Talentis Ösztöndíját, valamint a vállalati ösztöndíjakat is.

A pályázatok benyújtási határideje: 2014. március 31. 12:00.

 

Az ösztöndíjakról további információ és a részletes pályázati felhívás az SZTE Tehetségpont oldalán érhető el.

SZTE Talent Ösztöndíj és Kiválósági Lista

SZTE Esélyegyenlőségi Talent Ösztöndíj

SZTE Publikációs és Külföldi Előadás Támogatás

Halbritter Mátyás – Pro Talentis Díj

MNB – Pro Talentis Díj


Korábban írtuk: Új ösztöndíjakkal támogatja a hallgatókat az SZTE Tehetségpont

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek