Bezár

SZTEhírek

Konyvtar_kiemelt

Könyvtári éjszakán a beat nemzedékről az Y generációnak

Könyvtári éjszakán a beat nemzedékről az Y generációnak

2014. március 07.
2 perc

„Egy nehéz nap éjszakája.” Ez a mottója a 8. Könyvtári Éjszakának, amelyet nyolcadik alkalommal rendez meg az SZTE Klebelsberg Könyvtár. A 2014. március 27-i célpont: a beat-korszak a film, a zene, az irodalom és a tárgyak segítségével.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Ismét lesz könyvtári éjszaka az egyetemi bibliotékában. Az esztendő egyik legnagyobb könyvtári rendezvénye idén visszatér a korábban megszokott és népszerűvé vált keretek közé: ismét az esti-éjszakai órákban várják a vendégeket a szervezők 2014. március 27-én (csütörtök) 18 és 24 óra között, immár a nyolcadik Könyvtári Éjszakára.


A programok során a szervezők – többek között – megidézik: a Woodstockot és a Beatles-t, Kerouac, Ginsberg és Updike világát, az op-art-ot, a Ki Mit Tud-ot, a hippi életformát idéző Volkswagen-kisbuszt, a twistet és a letkisst, a pöttyös és csíkos regényeket, sőt a legendás Öreg néne őzikéjét is megtekinthetik az érdeklődők, méghozzá – a hangulathoz hűen – diafilmen.


Lesz igazi Ki mit tud? Nem csak felidézik a régi műsor szellemét, de a mostani tehetségeknek is teret adnak. Részleteket a plakátokon. Jelentkezni produkcióddal az szteek@gmail.com címen lehet.


Az egész estét az 60-as 70-es évek hangulata járja át, a hagyományosnak számító programok, előadások, kiállítások, vetélkedők, játékok is e korszak jegyében és díszletei között zajlanak majd – az SZTE Klebelsberg Könyvtárban (6722 Szeged, Ady tér 10.)


A rendezvény ingyenes, melyre minden érdeklődőt szeretettel vár az SZTE Klebelsberg Könyvtár!


A programról újabb és újabb, további részletek: itt.


SZTEInfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek