Bezár

Hírarchívum

Kosárlabda: közel volt a bravúrhoz a Szedeák Pécsett

Kosárlabda: közel volt a bravúrhoz a Szedeák Pécsett

2014. március 24.
2 perc

Nagy csatában maradt alul a Pécs otthonában a Naturtex-SZTE-Szedeák férfi kosárlabdacsapata az alsóházi középszakasz hatodik fordulójában. Nikola Lazic csapatának így nem sikerült megszereznie zsinórban negyedik győzelmét.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Jobban kapta el a rajtot a Pécs gárdája, ennek ellenére a Szedeák az első negyedben szívósan tapadt ellenfelére. A fej-fej melletti küzdelemből végül a hazaiak jöttek ki jobban, s három egységgel megnyerték a nyitó felvonást (17-14).

A második negyedben aztán ritmust váltott Csirke Ferenc együttese, s a végig remekül játszó Veljko Budimir vezérletével a nagyszünetre 11 pontos előnyt szorgoskodott össze (48-37). A szegedi bajokat tovább tetézte, hogy Nikola Lazicot reklamálás miatt elküldték a bírók a kispadtól.

Fordulás után gyorsan olvadni kezdett a két csapat közti különbség köszönhetően annak, hogy vendégoldalon Jereminov, Horváth Ákos és Csorvási Milán az első félidőben mutatottnál jóval ponterősebben játszott. A hazai játékosok elbizonytalanodtak, s sokkal pontatlanabbul kosárlabdáztak, mint a második negyedben, ennek köszönhetően a Szedeák a harmadik játékrész végére három pontra tudta csökkenteni hátrányát (61-58).

A záró felvonásban aztán elpuskázta egyenlítési esélyeit a Lazic-legénység, amit a hazai együttes könyörtelenül kihasznált: 72-69-es állásnál egymás után két triplát süllyesztettek el a vendégek gyűrűjébe, amivel gyakorlatilag eldöntötték a vitás kérdéseket. Végül 90-83-ra győzött a Pécs a Szeged ellen.

 

Férfi kosárlabda NB I középszakasz 6. forduló:

 

Pécsi VSK-PANNONPOWER – Naturtex-SZTE-Szedeák 90-83 (17-14, 31-23, 13-21, 29-25). Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok, 700 néző. Vezette: Vígh, Németh, Jurák.

Pécs: Nelson 8, Csabay 3/3, Bíró 8/3, BUDIMIR 26/12, Sarlija 8 . Csere: Bodor 9, HALÁSZ 18/9, NAGY K. 19/9. Vezetőedző: Csirke Ferenc.

Szedeák: JEREMINOV 16/9, Levy 12/6, HORVÁTH Á. 23/9, Williams 8, CSORVÁSI M. 15. Csere: Vida 2, Molnár A. 4/3, Csorvási L. Kiss Zs. 3/3. Vezetőedző: Nikola Lazic

Kipontozódott: Williams 40. perc

 

Forrás: SZEGEDma.hu

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek