SZTE Info

Kosárlabda: Nyíregyházára utazik a Szedeák

A sereghajtó Nyíregyháza otthonában vendégszerepel 2014. március 14-én a Naturtex-SZTE-Szedeák férfi kosárlabdacsapata a középszakasz következő játéknapján.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Nikola Lazic tanítványai a Jászberény felett aratott hazai győzelem után önbizalommal telve várják az újabb megmérettetést. Az utolsó helyezett nyírségiek ellen kimondva kimondatlanul is a szegediek az esélyesek. A rájátszást jelentő nyolcadik helyért folyó küzdelem továbbra is rendkívül kiélezett, így minden megszerzett pontnak óriási jelentősége lehet a végelszámolásnál. A nagy téttel bíró találkozó 17 órakor kezdődik a nyíregyházi sportcsarnokban.

 

Forrás: SZEGEDma.hu

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2019. augusztus 02.

nyito_PB

Hogyan változik a lakosság véleménye egy sportesemény alatt? Milyen társadalmi hozadéka van egy nemzetközi sporteseménynek? Polcsik Balázs, az SZTE JGYPK Új Nemzeti Kiválóság Program ösztöndíjasa többek között ezeket a kérdéseket járta körül nyertes pályázatában. A fiatal kutatót tapasztalatairól és eredményeiről kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *