Bezár

SZTEhírek

Négy SZTE-s szakember küzd Az év orvosa címért

Négy SZTE-s szakember küzd Az év orvosa címért

2014. március 04.
4 perc

Elindult az Astellas-díj – Az év orvosa pályázat közönségszavazása. A voksokat interneten lehet leadni. A közönségszavazás első napjaiban már több mint 3000 szavazat érkezett, a Top 20-ban jelenleg négy szegedi orvos van, mindannyian a Szegedi Tudományegyetem munkatársai.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az Astellas Pharma, a MOTESZ, a Magyar Kórházszövetség és a hazai orvosképző egyetemek az Astellas-díj – Az év orvosa pályázattal a kiemelkedő orvosi teljesítmények széles körű elismerését szeretnék elérni, ezzel is hozzájárulva ahhoz, hogy a hazai orvosok elismertsége és az orvosi hivatás megbecsülése a társadalom minden rétegében erősödjön. A pályázat életre hívója, az Astellas Pharma hetedik esztendeje vállal aktív szerepet a hazai egészségügyi dolgozók társadalmi megbecsülésének erősítése, azon belül pedig az orvosi és az egészségügyi szakdolgozói hivatás általános elismertségének javítása terén. A kezdeményezéshez 2011-ben csatlakozott a Magyar Orvostársaságok és Egyesületek Szövetsége (MOTESZ), 2013-tól a pályázat meghirdetőinek köre a Magyar Kórházszövetség részvételével bővült. A pályázat szervezésében és lebonyolításában szintén 2013-tól szakmai vállal aktív szerepet a hazai orvosi utánpótlás képzéséért felelős négy magyarországi orvostudományi központ: a Semmelweis Egyetem, a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrum, a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ és a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ.

 

A közönség jelöltjeire a páciensek úgynevezett betegtörténetekkel tehettek javaslatot, a szakmai zsűri ezek alapján választotta ki és rangsorolta a döntős történeteket. A közönségszavazás online történik, a voksokat március 16-án 22 óráig lehet leadni. Az aktuális eredményeket – toplistát – több alkalommal is közzéteszik: a TOP15-öt 2014. március 6-án, a TOP10-et március 10-én, a TOP5-öt március 12-én, a TOP3-ba jutott orvosok nevét pedig március 14-én publikálják, mindegyik eredményt délelőtt 10 órakor teszik közzé az http://evorvosa.astellasdij.hu/news/ honlapon.

 

A március 3-án közzétett lista szerint a TOP20-ban négy szegedi orvos is van: Daru József szülész-nőgyógyász, Sikovanyecz János szülész-nőgyógyász, Simonka Zsolt sebész és Torday László onkológus.

 

Az Astellas-díj – Az év orvosa pályázat közönségjelöltjei közül az kapja az Astellas-közönségdíjat, aki közönségszavazatok és a zsűri által felállított rangsor összesítése alapján a legmagasabb pontszámot éri el. A versenyben lévő orvosok listája az Astellas oldalán érhető el. Szavazni online lehet március 16-án 22 óráig, szintén az Astellas oldalán lehet. A közönségszavazás teljes ideje alatt mindenki csak egyszer adhat le szavazatot. Az Astellas-közönségdíj nyertese a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem tehetsége által készített Astellas-díjat és az elismerő oklevelet 2014. március 21-én, díjátadó gálavacsorán, impozáns körülmények között veheti át. A díjazott jogosult „Az év orvosa 2013” cím viselésére.

 

Az év orvosa díjra egyébként idén 115 orvost jelöltek, a Csongrád megyeiek közül a legtöbben a Szegedi Tudományegyetem munkatársai. A Csongrád megyei jelöltek közülük csak négyen jutottak a TOP20-ba, de érdemes a nevüket megemlíteni, hiszen pácienseik őket is jelölték a díjra:

 

Bakó Ildikó háziorvos, belgyógyász szakorvos, Algyő

Berényi Katalin házi gyermekorvos, Saluber Gyermekgyógyász Bt., Szentes

Börcsök Éva szakorvos, SZTE SZAKK II. Belgyógyászati Klinika és Kardiológiai Központ, Szeged

Csonka Ákos klinikai szakorvos, Intézmény: SZTE SZAKK Traumatológiai Klinika, Szeged

Daru József habilitált egyetemi docens, SZTE SZAKK Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika, Szeged

Greksa Ferenc klinikai főorvos, igazgatóhelyettes, SZTE SZAKK Ortopédiai Klinika, Szeged

Mayer Péter Gyula osztályvezető főorvos, Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhely-Makó, Hódmezővásárhely

Molnár Boglárka szakorvos, SZTE SZAKK II. Belgyógyászati Klinika és Kardiológiai Központ, Szeged

Pintér Olivér egyetemi docens, tanszékvezető-helyettes, SZTE SZAKK Urológiai Klinika, Szeged

Pintér Sándor habilitált egyetemi docens, SZTE SZAKK Traumatológiai Klinika,Szeged

Sikovanyecz János egyetemi adjunktus, SZTE SZAKK Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika, Szeged

Simonka Zsolt egyetemi tanársegéd, SZTE SZAKK Sebészeti Klinika, Szeged

Szabó Ágnes klinikai orvos, SZTE SZAKK Gyermekgyógyászati Klinika és Gyermek Egészségügyi Központ, Szeged

Tajti János habilitált egyetemi docens, Intézmény: SZTE SZAKK Neurológiai Klinika, Szeged

Tánczos Krisztián osztályvezető klinikai szakorvos, SZTE SZAKK Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Intézet, Szeged

Torday László egyetemi adjunktus, SZTE SZAKK Onkoterápiás Klinika, Szeged

Tóth Tamás klinikai orvos, SZTE SZAKK Idegsebészeti Klinika, Szeged

Varga János osztályvezető egyetemi adjunktus, SZTE SZAKK Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinika, Szeged

Barzó Pál klinikaigazgató, tanszékvezető egyetemi tanár, SZTE SZAKK Idegsebészeti Klinika, Szeged

Bodosi Mihály professor emeritus, SZTE SZAKK Idegsebészeti Klinika, Szeged.

 

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek