Bezár

Hírarchívum

Női vízilabda: hozta a kötelezőt a Szeged

Női vízilabda: hozta a kötelezőt a Szeged

2014. március 28.
2 perc

Megszerezte negyedik bajnoki sikerét a Szegedi Vízmű Taylor&Nash Szegedi Egyetem női vízilabdacsapata, miután az alapszakasz utolsó játéknapján három góllal legyőzte a sereghajtó angyalföldi együttest.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az újonc Angyalföld eleddig még nem szerzett pontot a bajnokságban, így a vendég szegediek számára kötelező házi feladat volt, hogy legyőzzék Sárközi László alakulatát. De mint tudjuk, a papírformát érvényesíteni sokszor nehezebb feladat, mint mondjuk egy bravúrgyőzelmet elérni.

A találkozó első felvonásában egyértelműen a Tisza-parti együttes akarata érvényesült, amely Dalmády Szandra eredményes játékának köszönhetően megnyugtatónak mondható háromgólos fórra tett szert (1-4).

Ilyen kezdés után sokan arra számítottak a vendég szimpatizánsok közül, hogy a mérkőzés innentől kezdve egy könnyed ujjgyakorlat lesz csapatuk számára. Ebből azonban nem lett semmi. Sőt! A hazai alakulat a második negyedre összekapta magát, és háromszor is felzárkózott egy gólra. Az igazsághoz hozzátartozik az is, hogy Major Levente csapatát túlzottan megnyugtatta az első negyedben megszerzett előny, s ennek tudatában a szegedi lányok egy kicsit belealudtak a meccsbe. Ennek pedig az lett az eredménye, hogy a második negyedet jobb helyzetkihasználásával, két góllal megnyerték a vendéglátók. A nagyszünetben így 5-6 volt az állás.

A harmadik negyed szoros küzdelmet hozott, melyből végül a rutinosabb vendégek kerültek ki győztesen (7-9).

A záró játékrész alacsony színvonalú játékából szintén a Major-tanítványok jöttek ki jobban, s végül 11-8-as sikert könyvelhettek el. A mezőny legjobbja, s egyben legeredményesebb játékosa a szegediek csapatkapitánya Dalmády Szandra lett, aki hét góllal vette ki részét a diadalból.

A Szeged ezzel megszerezte az alapszakasz hatodik helyét, s az április 9-én rajtoló alsóházi rájátszásban a Honvéd ellen próbálja meg kiharcolni a továbbjutást. A párharcok három nyert mérkőzésig tartanak majd, s a győztes a BVSC – Angyalföld párharc győztesével küzdhet meg az ötödik helyért.

 

Női vízilabda OB I, alapszakasz, 14. (utolsó) forduló:

 

ASE – Szegedi Vízmű Taylor&Nash Szegedi Egyetem 8-11 (1-4, 4-2, 2-3, 1-2). Budapest, Hajós Alfréd Sportuszoda. Vezette: Pintér, Bors.

ASE: Menczinger – Gazdag 1, PORVAY 2, Herczeg, Török 1, Bodócs 1, RAWSTRON 2. Csere: Gabula 1, Takács. Vezetőedző: Sárközi László.

Szeged: Szikora – Lengyel Dorottya, DALMÁDY P. 2, DALMÁDY SZ. 7, Kovács, Lengyel Anett 1, Lengyel Dominika 1. Csere: Tóth E. (kapus), Kocsis, Doktor. Vezetőedző: Major Levente.

Gól emberelőnyből: 6/1 ill. 6/2

Gól ötméteresből: 2/1 ill. 1/0

Kipontozódott: Rawstron ill. Lengyel Anett

 

Forrás: delmagyar.hu

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek